כבר לא מאמין באהבה

כבר לא מאמין באהבה

מאז שנולדתי נתתי בתמימות, התרגשתי מאנשים כי אהבתי את כולם. ככל שהשפילו אותי הרגשתי שהנפש שלי אצילה יותר כשקיבלתי באהבה. האמנתי באהבה לכולם אז נתתי לעצמי להיות שפוט של אנשים. דאגתי לאנשים, התנדבתי בקו לסיוע אונס במשך 8 שנים, הרגשתי טוב בנתינה כי הגמול הרגשי שקיבלתי גדל ככל שנתתי יותר לאנשים שאני אוהב.
אבל נתקלתי באנשים רעים בפורומים של תפוז שגורמים להיגעל מאנשים, להצטער שהתנדבתי, גורמים להבין שאנשים מוציאים את הגועל שלהם עלי וכנראה מרגישים אשמה עצמית מזה שהם נוכלים ורעים אז הם מוצאים את הזולת כדי להדביק עליו את הגועל שיש בהם. זה גורם לי להרגיש שנאה לאנשים, גורם לי להבין שאולי טעיתי והאנשים שעזרתי להם בחיים שיקרו לכולם כדי להפיל בפח אנשים סתם מתוך רוע.
למה אני כותב את זה בפורום אהבה רומנטית ? כי זה משפיע עלי להבין שמי שאוהב הוא תמים מידי כי הוא נותן את הלב שלו שייפגע מזה כי אנשים צבועים עושים את עצמם מעריכים כדי להינות מהאהבה שהם מקבלים ואז פרצופם האמיתי מתגלה כשהם לא מפיקים מזה כלום.
אהבה נשענת על הדדיות. אנשים מצטטים על "אהבת אמת" שהיא האהבה מבלי לצפות לקבל בחזרה (אהבה אלטרואיסטית), בשעה שהם צבועים והם לא מסוגלים לאהוב אהבה אלטרואיסטית שכזאת, אבל כן רוצים שאחרים יאהבו אותם אהבה כזאת (כשהם עצמם אגואיסטים). היום קראתי מתוך ספר על זה, והדוגמה שהמחבר נותן היא שהגבר משחק אותה אוהב אהבת אמת כדי דואג לאושרה של בת זוגו בלי שהוא מצפה לקבל גמול, אבל אם הוא ייבחן במבחן שהוא ייגלה שהיא נהנית מאוד מאוד ממשגלים עם גבר חתיך שהיא מאוד אוהבת אותו בגלל שהוא חתיך שכיף לה איתו, אז לפתע הצביעות של בן זוגה תתגלה בפרץ של עצבים וקנאה. הרי אם הוא אוהב אותה הוא היה אמור לשמוח ולהיות מאושר שהיא מאושרת (אותו כנ"ל לגבי אם זה אישה שמצהירה שהיא אוהבת את בן זוגה "אהבת אמת" שבה היא דואגת רק לאושר שלו, תגלה שהוא מאושר מאוד אבל עם מישהי צעירה ויפה ממנה).
כל זה רק מחזק אצלי את האמונה שאנשים שקרנים, נוכלים, רמאים, כי אני דווקא אדם מיוחד שכן היתה לי בת זוג שידעתי שהיא מאושרת עם מאהב והייתי מאושר בשבילה. אני מגיע למסקנה שאנשים הם חיות מסוכנות ושקרניות ושאני אדם באמת ייחודי ומיוחד. עובדה שאנשים סומכים עלי. אנשים לא מגיעים לקרסוליים שלי מבחינת יושר, אמון, אהבת אמת, אכפתיות וטוהר. עובדה שאם אכתוב משהו טהור, לפתע כל המלוכלכים יתחילו להפריש את הליכלוך שלהם זאת אומרת שהם לא מתאימים. אוזניים מכוערות שומעות כיעור. עיניים מכוערות רואות כיעור. מוח מלוכלך חושב שהטהור מלוכלך כמותו.

מצטערת , אבל שום תירוץ לא ייתן לגיטימציה לכך שאנשים שוכבים עם אנשים מהצד, וסורי, אני לא "אשמח" בשביל בן זוגי שיש לו מישהי אחרת שאיתה הוא נהנה.
אם אדם מאושר עם מישהו אחר, שיהיה לו בכיף, אבל לפני זה הוא ייפרד מבת זוגו, ויתפנה לו לאן שירצה.
זה שאתה היית מאושר כשבת זוגך היתה עם מאהב, לא הופך אותך לאדם טוב יותר מאחרים .

מאד מצער אותי לקרוא את מה שאתה כותב,
כי אני מאמינה שיש אנשים טובים בעולם הזה, למזלי יצא לי להכיר כמה מהם, מה שנותן לי תקוות , למרות שלא צריך הרבה בשביל להזדהות עם הכתוב,
מספיק לפתוח עיתון יומי בשביל להזדעזע ממה שהאנושות מסוגלת לו .

כמובן שאני לא יודעת מה קרה שגרם לאנשים ועוד פה בתפוז להיות רעים בכזה קנה מידה,
אבל לדעתי לא צריך לתת לאנשים אחרים לערער לך את העקרונות שלפיהם אתה חי.
אם אתה אדם טוב, שעוזר, מתנדב, או פשוט שואב הרגשה טובה מנתינה, תשאר דבק למה שאתה מאמין שנכון וצריך להיות .
להפוך ל"רע" וחסר אמונה רק כי יש אנשים רעים בעולם, זו לא נראית לי הדרך הנכונה לחיות.

לא יודעת אם אהבה היא אגואיסטית, אני מניחה שתמיד יהיה לנו איזה גמול מהרגש הזה,
אבל הגמול לעיתים הוא פשוט הידיעה ששימחת אדם אחר, ואם אתה בר מזל, הוא אוהב אותך בחזרה .

לעולם לא אתן לאנשים מסביב, שלא חסר גם רעים ביניהם.... לשנות את מה שאני חושבת שמה שאני מאמינה בו.

בסופו של דבר, מי שנפגע הכי הרבה מכל מה שכתבת, זה אתה... כי הם ישארו רעים, אבל אתה הורס גם את חייך שלך עם המחשבות האלה.

Megie

New member
היי..

אני עצרתי את הקריאה כי הבנתי את הנקודה... ומה שרציתי זה להעלות שאלה שאולי דרכה תנסה לחשוב אחרת..
אתה עשית את מה שעשית-מכנות? אהבה אמתית? האם היית צבוע?
אני מניחה שכמוך יש עוד כמה אנשים בעולם... אז
חבל לפספס אותם, בגלל כאלו שאכזבו אותך..בסה"כ אותם נצלנים מהווים רק חלק מהאנשים שקיימים.לא היית רוצה שגם אותך-כאדם טוב, יפספסו בגלל הכללה....

רואה 6 6

New member
מפגש עם בני אדם מעצב לטוב ולרע.

אבל אנשים עם גישה כמו שלך עושים לעצמם קשה עוד יותר.
התיחסות בשחור ולבן לעולם מתאימה יותר לילדים לא לאדם בוגר,שאמור להבחין בעוד צבעים ועוד אפשרויות.

The Heretic

New member
אין בןאדם רע יש אדם שרע לו

חוץ מכמה.....

כעקרוו אתה בדרך הישר להיות בן אדם רע כי רע לו. זה מתחיל ככה.
אם יש בך אהבה תמימות זה מקסים ויקר ערך עבורך נסה למצוא דרך ביניים גישה שלא תחסום אותך מלאהוב אנשים שיתן לך הרבה אושר ומנגד להבין את טבע האדם.
כל אדם רוצה שיאהבו אותו וכל אדם יש אגו גדול.

למעלה