כבר לא יכולה יותר

vampire girl7

New member
כבר לא יכולה יותר

אני במצב בלתי אפשרי שקשה נורא לצאת ממנו, אני בת 22 לשני הורים,יש לי שני אחים גדולים שכבר לא גרים בבית. רק אני. ולא ממש אכפת להם מהמצב. הם ממשיכים בחיים שלהם ולא מזיז להם באיזה מצב אני נמצאת,אני ואמי. תבינו,אבא שלי עבר תאונת עבודה לפני מס' שנים..מאז מצב הפיזי שלו השתפר..אבל עדיין זה לא אותו דבר. הוא נהיה בן אדם פרימיטיבי וקשה! מאוד קשה..אי אפשר לדבר איתו,בן אדם שלילי שלא מאפשר לנסות דברים חדשים..ובנוסף קמצן. נכון אני הבת שלו...ואולי אני לא אמורה לדבר ככה. אבל זאת האמת אני לא גרה בווילה,והמצב לא משהו.. ברוך השם יש כסף,אני עובדת,אמא שלי עובדת,לא חסר לי כלום. אבל עדיין. קשה לי לראות את אמא שלי במצב כ"כ קשה,.אין בניהם שום אהבה! היא רק עושה בשבילו והוא מנצל אותה לצרכים שלו.. כי הוא אחרי תאונה אחרי הכל ולא עובד ושם דבר..רק שורץ בבית אוכל ורואה טלוויזיה. ואני לא מבינה את אמא שלי. אני אומרת לה שתתגרש ממנו ואין לה אומץ! היא כבולה בו! וכל מה שהוא אומר לה היא עושה ואין לו התנהגות רצוייה,הוא לפעמים מקלל וצועק..ואני לא יכולה לחיות בבית הזה יותר. לא יודעת מה לעשות בנוסף מה שמציק לי שהבן אדם בכלל לא דואג לבריאות שלו...הוא כל הזמן אוכל וישן ורואה טלוויזיה,כל יום-כל היום!! 24 שעות! ואנחנו לא יכולים איתו...הוא רק מכתיב ולא משפר את איכות החיים שלנו במיוחד,לא מבחינת טיפוח הבית,לא מבחינת היחס שלו לאימא שלי. זה רק הולך ונהיה גרוע יותר...ואמא שלי בוכה כל הזמן.ואני באמת לא יכולה להתמודד עם זה! זה משפיע עליי! ואני לא יכולה לעזוב את הבית ולהשאיר את אמא שלי לבד איתו.. תעזרו לי

איך לעזור לך מרחוק

עם רק מילים כשמה שהכי בולט מהסיפור שכתבת זה שאמא שלך ואת די אותו הדבר? היא לא עוזבת אותו מאותן סיבות שאת לא עוזבת אותה - לא? אולי במקום לא להבין אותה, את הכי צריכה להבין אותה? את הרי יודעת איך זה מרגיש להישאר ליד מישהו מתוך תחושת מחוייבות רגשית גם כשמאוד לא טוב וגם כשקשה. ואולי, אם את תעשי מעשה ותקומי על שתי רגליים ותצאי משם, לאמא שלך יהיה גם אומץ לשנות משהו בחייה... ואולי לא. אבל את, בכל מקרה תרוויחי עם מעבר שכזה.

vampire girl7

New member
אני לא יודעת אם אני ארוויח מזה

אני קשורה לבית ולאמא שלי,יהיה לי נורא קשה לעזוב. יהיה לי קשה לעזוב אותה לבד..ואני יודעת שהיא לא תעזוב גם.. נוח לי מאיזשהי בחינה המצב הזה.. את יודעת,בלי לחפש שותפים לדירה ולא לשלם ולא כלום. יש כאן דילמה. וגם עושה לי מצפון להשאיר את אבי ככה לבד..אחרי הכל.. אני יודעת שאני ילדה גדולה ומתישהו בזמן הקרוב אני כן אעזוב את הבית אבל בעיקרון-אין לי אומץ

yonadavg

New member
התמודדות עם אב לאחר תאונת עבודה

שלום את לא מפרטת את אופי התאונה שעבר אביך, היקף הפגיעה, ההשפעה על התפקוד היומיומי וכו'. גם לא ידוע האם התנהגותו הנוכחית שונה מאוד מאופיו טרם התאונה. בכל אופן, כדאי להציע לאביך להתייעץ עם פסיכולוג שיקומי שיוכל להעריך את השפעת התאונה על מהלך חייו ולספק לו כלים לשיקום. תאונה יכולה להשפיע על אדם באופנים שונים: פגיעה נוריולוגית, פגיעה בערך העצמי, תופעות פוסט טאראומטיות ועוד

למעלה