כבר לא יודע מה לעשות

BeLarge

New member
כבר לא יודע מה לעשות

שלום לכולם וערב טוב,
לפני כמה שבועות אני גיליתי את תחום האבטחת מידע,קראתי הרבה בנושא והבנתי שצריך ללמוד שפות תכנות בישביל לעסוק בנושא.
ניסיתי ללמוד כמה שפות WEB כגון HTML,PHP,SQL וכאילו למדתי טוב רק את ה HTML את כול השאר לא למדתי.
אני לא מרגיש שאני מתחבר לשפות תכנות ולכן אני לא יכול ללמוד אותן.
האם יש אופצייה לעסוק בנושא בלי ללמוד שפות תכנות? אם כן איזו אופציה?
תודה מראש לכולם ;)

Y. Welis

New member
צריך להכיר קוד, כי כך נעשות פריצות

ההאקרים (הרציניים, לא ה'קידיז') כותבים תוכנות וסקריפטים יעודיים כדי להיכנס לאתרים שמורים או לעקוף הגנות, כך שצריך לדעת מה הם עושים.

לא חושב שצריך לדעת תיכנות ברמה גבוהה, אבל צריך להכיר קוד (ובעיקר את עקרונות המערכות הנפוצות כיום), מוסכמות וכן לפענח אותו (גם ברמת אסמבלי).
ניהול רציני הוא תמיד ברמת שורת הפקודה. זה מה שמבדיל את מקצוענים משאר העם.

תלוי כמובן באוזו רמת אבטחה תרצה להגיע. ברמה משרדית-אירגון קטן, זה פחות נדרש. באירגון גדול זה נחוץ.

BeLarge

New member
אז בלי תכנות אי אפשר להיות בתחום?

היי תודה על התשובה :)
אבל תראה אם נניח אני רוצה לעסוק באבטחת רשתות אני בכול זאת חייב ללמוד תכנות?

BeLarge

New member
אוקיי

אז אם אני רוצה לעסוק בתחום בלי שפות תכנות
ממה להתחיל?

מה לא מסתדר לך בתיכנות?

כי כל העסק הזה מושתת על לוגיקה והבנה פונקציונלית.

כל עניין ה"הינדוס חברתי" פחות קשור לנ"ל אבל אין לו דרישה בשוק כפרט.

BeLarge

New member
אני פשוט לא מתחבר לתכנות

כאילו אני יכול לשבת וללמוד שפה ויום אחר כך לא לזכור כמעט כלום,לא בגלל שיש לי בעיה בזיכרון אלא בגלל שאני פשוט לא נהנה ללמוד תכנות זה משעמם אותי מאוד.

Y. Welis

New member
אפשר לחבר את זה עם דברים מעניינים

בעיקר כשיש לזה יישום מעשי. לבנות אתר או פרוייקט או ליצור תוכנה שימושית (או סקריפט).

הנושא בכללותו מאוד טכני, גם בלי תיכנות - פרוטוקולי הרשת, מודל השכבות, הלוגיקה של המיחשוב. הכל אנליטי בבסיסו. אבל כשזה מקושר נכון אז יש לזה משמעות (צריך גם להכיר את ההיסטוריה - איך זה החל, הרשתות הראשונות, היוניקס ועוד. כאשר 'האקרים' היתה עוד מילה חיובית).

כמו שציינתי, אין חובה לדעת ברמה גבוהה, אבל צריך היכרות.

אם יש בעיה עם התחום האנליטי (ויש אנשים שלא מסתדרים), יש עוד תחומים.

izackv

New member
מה זה "להיות בתחום"???

(אגב, תכנות אפשר ומומלץ ללמוד בצורה קצת יותר רצינית מאשר בגוגל)
--

אם אתה רוצה לעבוד באבטחת רשתות, אתה צריך להיות מסוגל לעבור את מסננת ראיונות העבודה וקורות החיים.
בלי רקע לימודי סביר (בתחום) או שם מוכר בברנג'ה עקב פעילות עבר שלך, יהיה קשה מאוד לקורות החיים לעבור איזשהו סינון ראשוני.

במקרה כזה אתה צריך להבין קודם כל למה אתה רוצה לעבוד באבטחת רשתות.
מה אתה יודע על התחום? מה מושך אותך בו?
ואחר כך להחליט על מסלול שיוביל אותך בכיוון.

מסלול אקדמי במדעי המחשב (ונגזרותיו) יאפשר לך בהמשך להגיע להתמחויות עמוקות למדי באבטחת רשתות, אבטחת מידע ועוד.
מהצדדים היותר עמוקים של העסק.

מסלול של טכנאי מחשבים יאפשר לך להכיר רשתות באופן בסיסי ומשם תוכל להמשיך ולהתמחות באבטחת רשתות באופן ספציפי יותר.

בשני המסלולים יש דרישה לסקרנות טבעית ויכולת/מוטיבציה להשאר עדכני בטכנולוגיה ובאיומים.
עדכני על בסיס כמעט יומי.

--
אם אתה רוצה לעסוק בפריצה, מסלול ההכשרה המומלץ שונה מהותית, כולל הרבה דברים שאתה כנראה לא מתחבר אליהם ולא נראה לי שזה הפורום האופטימלי להתייעץ בו.

orell

New member
טיפ

עולם אבטחת המידע הוא עולם ענק , בנוי מתשתיות, תכנות, מערכות הפעלה אבטחה פיזית, אתה צריך לראות מה אתה מתחבר.

למעלה