לא יקירי. לא הבנת אותי.
אני חושב שמיטוט מוחלט של חמאס אפשרי בהחלט. ניתן בהחלט להשמיד לחלוטין את הנהגת חמאס. בהחלט יתכן שלא תצליח להשמיד את פעילי השטח עד האחרון שבהם אבל ניתן בהחלט לצרוב במה שנותר את תודעת התבוסה.
לכל אדם יש מחליף. אבל בוא ונתחיל מ-א. מה הסיכוי שתגיע לסינואר, למוחמד דף, להאנייה ולחאלד משעל ותצליח לחסל את כל אלה עד תום הלחימה? שהרי אם לא הצלחת? נכשלת. ו-ב. גם אם תחסל את אלה, הרי שבתוך המערות שלהם יש לכל אחד מהם יורש או אפילו כמה יורשים. אז בקיצור... זהו יעד שלא ניתן כללל ליישמו והאמירה של ביבי, שזהו ייעוד המלחמה, אינה מבוססת על דבר או על קצהו של דבר. וזה עוד לפני שתיקח בחשבון, שכמות המערות שהתגלתה עד כה (והתגלו רבות), אינה אלא קצה קצהו של הקרחון. כמות המערות שהנבלות בנו בעזרת מיליוני הדולארים שנמסרו לידיהם (מעניין ע"י מי), היא אסטרונומית ממש.
יש לנו את העוצמה והכח רק שלא לכולנו יש את הנכונות להשתמש בהם. אני מדבר על השמאלנים כמובן , אלו הפוגעים במוראל הלאומי באופן תמידי.
בולשיט! אתה הרי יודע בעצמך, שההססנות של הראש עוצרת הכל, וזאת גם מעבר לעובדה שבמקרה זה קצת קשה להאשים רק את הראש; מצד אחד, הקבינט קובע גם מעבר לרצונותיו (להזכירך, יש שם גם גלאנט שמפליץ לפעמים). מהצד השני, יש את הבנגביר והשמוקריץ'. מהצד השלישי, יש את רצונו העז שממשלתו לא תתפרק לו בין אצבעותיו, בשל הניגודים שבין רצון הקיבינימט לבין רצונותיהם של בעלי הכיפות שהזכרתי, ולכן עליו לזגזג כל הזמן ולשכוח משיחרור החטופים, עד כדי כך שהוא אפילו לא מדבר איתם. וממול כל אלה, יש גם את דעת הקהל העולמית, את כפיותיו של הסניל הזקן מארה"ב שגם לו יש כעת מערכת של התמודדות מול טראמפ ואת בית הדין בהאג.
מעולם לא הייתי יקירך ותפסיק כבר להיות צבוע.
מטכ"ל צה"ל כולו הוא מועדון חברים סגור של שמאלנים. כל מי שנחשד בימניות לא נכנס למטכ"ל או אם במקרה הצליח להכנס לאחר שלא הצליחו לעמוד על קנקנו מבעוד מועד מועף ממנו ברגע בו הבינו עם מי יש להם עסק (ראה ערך בריק).
חחח.... הלוואי ובריק היה רמטכ"ל או יועץ רמטכ"ל או יד ימינו של הרמטכ"ל היום. ובכלל. עזוב את כל הניהול הכושל של הממשלה ורד אפילו מהרצון להעיף כרגע את ראשה. אם תשאל לדעתי, היה נכון לגייס כעת צוות של טכנוקרטים שמבינים בצבא, בניהול הצבא, ובתכנון ההמשך של מה יקרה ביום שלאחר תום המלחמה (דבר שביבי מתעלם ממנו במפגיע). וכן. אין אדם שבקיא יותר מבריק, לפחות בכל מערכי החוליות והקשרים שביניהן, שמהן מורכב כיום מה שנקרא צה"ל המוחלש.
ענה לי על שאלה אחת : איך יתכן שתת אלוף בינדר שהיה חלק בלתי נפרד מהתבוסה הקולוסאלית בשביעי לאוקטובר קודם לתפקיד ראש אמ"ן על ידי הרמטכ"ל חדל האישים שלנו ואילו תת אלוף עופר וינטר חובש הכיפה שידוע כקצין מעולה שלא דבק בו רבב מפאשלת השביעי לאוקטובר (הוא היה בחופשת לימודים כמדומני) לא קודם לדרגת אלוף ? .....הוא שוחרר מצה"ל בימים אלה.
אענה לך בשני היבטים. ראשית, איני יודע הרבה על בינדר וגם לא על וינטר. לכן ולצערי, לא אוכל להתייחס ל"מי עדיף על מי". אבל מה אגיד לך? הלוא גם אם ב-וינטר לא דבק רבב בפאשלת ה-7 לאוקטובר, מה אני יודע על דעותיו ועל כך שהוא כן או לא נתמך ע"י קרן וקסנר שאתם כל כך משמיצים אותה? מה אתה יודע עליו, שהופך אותו ל"הכי מתאים לתפקיד"? ולא. איני מנסה להקניט אותך. אבל איני בטוח שאפילו אתה יכול לבטוח דווקא בו.
אבל מן הצד השני, מה שברור לכל, הוא שמינוי הרמטכ"ל הנוכחי היה נגוע מאד וכל תהליך המינוי שלו היה הזוי. ובכלל, לאור כשלונו כרמטכ"ל (ללא כל קשר לעובדה שהמלחמה הזו "נפלה עליו" ממש בראשית דרכו, כשעוד לא היה ממש "משופשף" ו/או לאור העובדה שהוא נכשל בתחילת המלחמה שלא באשמתו, אלא באשמת חלווה ואלוף פ. הדרום ואפילו בשל המשגה החמור של רונן בר)... ברי שלא יתכן, שהוא יהיה האיש, שיהא בידו למנות ראש אמ"ן חדש או כל קצין בכיר אחר שיירש את מקום קודמו. זה פשוט לא יעלה על הדעת ובזה אני מקבל ללא כל עוררין את תהיותיך בנושא זה.
התשובה פשוטה - גם עכשיו מטכ"ל צה"ל מפמפם את דוקטורינת התבוסתנות השמאלנית כשהוא מונע חילוקי דעות על מניעת כניסת קצינים בעלי אוריינטציה שונה משלהם אל תוך המטכ"ל. "דיפ סטייט" בדיוק כמו בבג"צ.
נכון. ואליבא לדברי בריק, תהליך ההרזייה וההזייה של הרמטכל"ים החל זה מכבר וכמה רמטכ"לים בזה אחר זה, המשיכו לצעוד כסומים באותו מסלול שמוביל אל התהום, מבלי שטרחו לשנות מסלול.
הדרג המדיני/נתניהו לא ידעו כלום על המחדל הזה וזאת מפני שאף אחד לא טרח ליידע אותם ואני מדבר על אותה ישיבה מטכלית שקוימה כשלוש שעות לפני תחילת המתקפה וכל המידע על הסימים וכל מידע מודיעיני רלוונטי אחר נחשף שם. מה שמסביר היטב עד כמה מטכ"ל צה"ל מצפצף על הממונים עליו.
אז הנה. כתבתי כבר, שגם ידו של רונן בר (שזומן בליל שבת לישיבה דחופה בגין הופעתם של אותם מאות רבות של סימים שהזכרת), וגם חזרתו לשנת לילה שקטה של חלווה תרמה להתעבות המחדל... אבל מה עם מפתח הנשקייה שלא נמצא? ומה עם זה שאיש לא טרח לפרוץ את דלת הנשקייה מיד כשהתברר שאין מפתח שיפתח אותה? אז הנה. אני בהחלט מסכים אתך, שלמחדל הזה יש שורשים עמוקים ולא רק הראש הוא האשם, [גם אם מי שיושב בראש אמור לקבל על עצמו את האחריות הגורפת]. אבל אל תשכח! בגדול, הראש כן הוזהר מספר פעמים שמשהו גדול אמור לקרות והוא התעלם, ובמקביל לכך, הוא הקפיד לשלוח את יוסי כהן ואת אייזנקוט לשיחה עם קטאר כדי לשכנעם להמשיך ולשלוח את מיליוני הדולארים כמימים ימימה... אז?
אני חוזר ומזכיר לך שאיני יקירך ואני דורש שתחדל מהשימוש היהיר הזה במילה זו.
הדרג המדיני אינו אשם במתקפה. הדרג הצבאי ניסה למנוע מנתניהו והדמוקרטיה כולה מימוש החלטה דמוקרטית נפלאה והוא עשה זאת על ידי עידוד מרד בצה"ל וניסיון סחיטה של הדרג המדיני.
ברור. ברור. הדרג המדיני הוא גוש של צדיקים שאינם רואים אור יום ואינם חשופים לשום מידע ואמת. שום מרד צבאי לא היה פה ועובדה שאפילו הראש "הלא אשם" הביע את אהדתו לרוח הגיוס המלאה פלוס של חיילים שאותם הגדרתם באיוולתכם כעריקים. כלום מזה אינו מתיישב עם המציאות ולכן אתה חוזר שוב לדפי מסרים שפג תוקפם. אז גם השב"כ אשם. גם השב"כ נטל חלק במחדל. גם ראש השב"כ הוא 0מולן מוסווה. נכון שחר?
לי הוא לא יושב. הוא אולי יושב "לכם" הימנונים הביביסטים, כי מולכם ומול הראש שזכה ב-64 מנדטים (בחלקם סהרוריים), הוא מנהל את המלחמה. לא מולי.
רמטכ"ל צה"ל ושר בטחון שלא נוקפים אצבע מול תופעות המרדה ואף מגדילים ומנסים לסחוט את הדרג המדיני על ידי אזהרות של אל לנו להמשיך בהליך הדמוקרטי כי זה מעודד את אויבינו בעוד שבפועל מה שבאמת עודד את אויבינו הם תופעות ההמרדה בתוך צה"ל, העידוד והרוח הגבית שניתנו להם על ידי שר הבטחון , הרמטכ"ל וחברי מטכ"ל צה"ל , התקשורת המיינסטרימית שמאלנית המצחינה שהציגה את צה"ל כצבא העומד בפני התפרקות בכדי לסחוט את הדרג המדיני לבל ימשיך ברפורמה המשפטית. אתם באמצעות התנגדותכם לדמוקרטיה הענקתם מוטיבציה לחמאס ולא לחינם טענו שבויי הנוחבה שההפגנות שלכם עודדו אותם.
בלה בלה בלה. שוב "מצחינה". שוב אתה חוזר לסיגנון הבוטה שאינו מניב דבר. כזה נולדת. כזה תמות. אין מה לעשות נגד זה. אבל עזוב. בוא ונמשיך ונדון לגופו של עניין.
היו הפגנות של 0מול. היו גם שיחות של אנשי מקצוע בתחום המשפטי, הכלכלי ומה לא, שביבי התעלם מהם. היו גם אנשים בעולם שהזהירו והוא בשלו. כי היה נוח לביבי להמשיך ולאפשר ליריב (אכן אחלה יריב של האומה) להמשיך ולטחון את אשר טחן. אז אין כל ספק, שביבי גם הוזהר, שהמשך שכזה, יעודד את האויב לנסות ולתפוס הזדמנות, כי העם מפולג. אבל העובדות מלמדות שביבי נאטם ושם פס על כל מה שנאמר לו וממנו הוא הוזהר. אז רד מהמול. זה אטימות של מנהיג יהיר ולכן זו לא הסתה של 0מול. ככל שתמשיך ותחזור על השטויות שאתה מקפיד לחזור עליהן, לא יועיל לך כי העובדות מוצגות לנגד עיניך.
מבלי להבין בכלל הענקתם לחמאס בוסט של מוטיבציה ותרמתם תרומה מכרעת לעיתוי מתקפת השביעי לאוקטובר.
בלה בלה בלה. לא אתייחס שוב, כי על כל אלה כתבתי מספיק בנדון עד כה.
לא לחינם רבים מכנים אותכם גייס חמישי.
לא לחינם אתם (וגם אנחנו) משלמים מחיר יקר על האיוולת שהביאה אתכם לבחור בליכוד, בבנגביר ובעוד שוטים וארורים. ראה את מבנה הליכוד כיום... מי יושב שם? המחריב יריב? אדם שמן וגס רוח כמו דודו אמזלג? אישה שוטה כמו מירי רקב, שממש כעת, נטען נגדה שהיא גם פועלת בפלילים (והמשטרה כבר לקחה על עצמה לחקור בנושא)? אחת כמו הצווחנית גוטליב? אחת כמו גד"א, שלאחרונה נעלמה לה מהכותרות? או ההוא, אלמוג (איזה שם יפה) כהן, שהגיש בשידור חי אצל אופירה ולוינסון כתב תביעה נגדו ממש אמש? גחץ. להקיא!