אחרי הודעה כזאת מתוקה כמו שלך
איך אפשר להעלם????? יש לי גם שני דברים להוסיף: 1. בקשר להעלמויות: כשמישהוא מגיע לכאן, הוא מודה לעצמו שהוא מכור, אם ישוב ויבקר בפורום, הרי יהיה זה סתם עוד אפיק אינטרנטי שהוא מכור לו!, ולכן נדמה לי שרבים מעדיפים שלא לחזור מפחד שבמקום לעזור לעצמם הם רק יחמירו את ההתמכרות, יתרה מזה, יתכן ועבור רבים, עצם ההודעה בהתמכרות מספיקה בכדי להשתחרר ממנה. 2. בקשר להצעה של "יום בלי אינטרנט": יש גישה פסיכולוגית הגורסת שאופן ההתנהגות שלנו קובע את התודעה שלנו, כלומר אם נשנה דפוסי התנהגות נוכל שלנות גם דרכי מחשבה מזיקות, גישה זו קרויה פסיכולוגיה התנהגותית, או ביהביוריסטית, אני אציע כאן משהוא שבנוי על גישה זו, שאולי יעזור למי מאיתנו להשתחרר מהרגלים רעים של גלישה לרשת: א. במשך שבוע שלם נסו לתזמן את פעילות הרשת שלכם: כמה זמן אתם גולשים, איזה חלק מזמן הגלישה תופס כל אחד מהאפיקים האינטרנטים השונים (דוא"ל, פורומים, צ´טים, קניות און ליין, צפיה באתרים, פורנו, משחקי רשת וכו´) הכניסו את הרשימה המתוזמנת לתוך טבלה בוורד. ב. עשו טבלה מקבילה, של פעילויות שאתם מפסידים (קריאה, קניות, עבודה, לימודים...). עכשיו מגיע הקטע הקשה. ערכו טבלה חדשה, סמנו בה את ימי השבוע, סמנו בכל יום משימה יומית שקשורה להרגלי הרשת (למשל, לא להכנס ליותר מפורום אחד, לא להוריד סרטים, לא לקנות יותר ממוצר אחד וכו´), ועוד משימה אחת מחוץ לרשת: ללכת לקניות, לבלות עם חברים... בנו את הטבלה כך שתיהיה מדורגת (רמת קושי עולה מידי יום) והשאירו מקום ליד כל סעיף לסמן V בסיום המשימה. בתום השבוע בנו טבלה חדשה קשה יותר (עם משימות קשות יותר, או עם יותר משימות), וכך מידי שבוע עד שתגיעו לרמת פעילות ברשת שתיהיה שתתאים יותר לצורך האמיתי שלכם. כמה הערות: * אם לא עמדתם במשימה יום אחד, אל תשברו, סמנו X והמשיכו מחר עם התוכנית שקבעתם מראש. * חשוב שמישהוא קרוב ילווה אץ הנסיון להגמל. * כפי שהוזכר כאן התמכרות לרשת אינה המחלה עצמה אלא סימפטום שלה חשוב להשים לב שבתהליך ההתנקות מההתמכרות היא לא תוחף בבעיה אחרת (התמכרות למשהוא אחר, דיכאון חרדה וכו´). נראה לי, שאם מרגישים שהבעיה חריפה במיוחד עדיף להתיעץ עם פסיכולוג התנהגותי ולעשות את הגמילה בעזרתו.