כבר כמה ימים..

NeMy

New member
כבר כמה ימים..

שאני מנסה לארגן לעצמי יום ללא אינטרנט. עדיין לא חשבתי על יום ללא מחשב בכלל, כי זה ממש אבסורד, אבל לקחת הפסקה מהאינטרנט ולשבת וסופסוף לראות את כל מה שהאיימש הנאמן טרח והוריד לי, שזה מלא פרקים של כלמיני דברים, כמה עונות שלמות של חברים, המון סרטים.. זה היה יכול להיות נחמד. אבל או שאני שוכחת בזמן שאני בבצפר, או שכמו היום אני נכנסת בבוקר וכל תבנית ה"יום ללא אינטרנט" מתבלגנת ומתבטלת, בסופו של דבר. אבל אני באמת רוצה לראות. ההארדיסק שלי כבר מתחיל לגנוח מהעומס, ואני לא מוכנה לצרוב בלי לראות מה זה. חבל. מזל שהאיימש הביא לי בנתיים רק דברים טובים. המציאה האחרונה: "אבריבאדי נווז", לאונרד כהן. הה. לא קשור. לא משנה. "דה גוד גייז לוסט". @נמי. אבריבאדי נווז.

amiak

New member
חביבתי...

שלום!
אולי יהיה יותר הגיוני להתחיל בקטן יותר. תנסי שעה בלי אינטרנט. אחר כך , לאו דווקא באותו היום, נסי שעתיים. עד שתוכלי (אולי, בתקווה) להגיע ליום בלי אינטרנט. שווה לנסות, לא? עמיה

elad23

New member
איימש

שמתי לב שיש לך המון דברים במחשב אולי נעשה איזה טרייק קטן(גדול)

NeMy

New member
טרייק?

סלח לי מר אלעד, אולי אני גולשת כבר קרוב לשנתיים אבל אני לאמכירה את הבטוי הזה. אפשר לפרשן לנבובות מוח כמוני?

נמי או נהמיי מה זה איימש?

אהבתי את הביטוי שלך עם האירוניה העצמית נבובות מוח את ממש חכמה חמודה את בכלל בכלל לא נבובת מוח אבל אם אמרת את זה באירוניה כלומר הפוך על הפוך אז זה פסדר

תוכנה לשיתוף קבצים

תוצרת הארץ דרך אגב, דומה מאוד לנפסטר (הי"ד) ולקאזה (תיבל"א), שמאפשר לגולשים ממקומות שונים להחליף בינהם קבצים (מוסיקה, סרטים, תוכנות, מסמכים וכו´) המצויים אצלהם במחשב. התוכנות האלו מאפשרות לגולשים גם לשוחח בינהם, ולכך התכוון אלעד (נדמה לי אני לא מתכוון לפתוח חלון חדש של אקספלורר בשביל לבדוק), בכל אופן מאדאם זה עוד דבר להתמכר אליו, והחוקיות של כל העניין עומדת בספק, אז לא הייתי מציע לך לנסות.

NeMy

New member
נמי, דיר.

זאת לא היתה אירוניה. אין לי מושג מה זה טרייק. ואני כן מחשיבה את עצמי לנבובת מוח בכל מה שלא קשור לפורומים/אייסיקיו. איימש, כפי שהסבירו כבר, היא תוכנת שיתוף קבצים, שלדעת רבים כבר מתה מזמן. היא אכן מתה, ולא פעם לא מוצאת לי כלום, אבל כיוון שאסור לי להתקין כלום לבד (אחרי שהחרבתי שישה ווינדוסים באינסטול אחד) אני לא יכולה לשדרג עד שהאבא החורג יחזור ממילואים. @נמי.

e-magine

New member
לא אמרתי "כאן"

אמרתי ערוצים פרטיים, כמו אימייל, icq וכד´ אבל אם כבר שאלת יש גם כאן: תפוז מסרים. תלחץ עם העכבר על השם שלה, כנס לכרטיס שלה ושם תלחץ על "שלח מסר"

e-magine

New member
נמי, מה הרעיון של יום ללא אינטרנט?

האם דיאטה מתחילים ביום צום? לא נראה לי. עמיה צודקת.

נראה לי שכולנו נגועים באיזו פאבלובי

פאבלוביות כזאת אימגין כל אחד בדרגה אחרת כשבן אדם הוא מעשן כבד וקשה לו מאד להיגמל מהסיגריות הגוף שלו מכור לניקוטין אבל יש גם קטע גדול מאד של הרגל התמכרות להרגל זאת אומרת אני בטוחה שחלק מהסיגריות הוא בכלל לא צריך אותן אלא רק ההרגל הזה הארור ואצלי זה ככה עם אוכל אני מעשנת בלי לקחת לריאות בערך חצי קופסה ביום ואני לא ממש מכורה לסיגריות אני מכורה לאוכל זה כבר ידוע פה אבל... כשנמצאת ליד המחשב קופסת סיגריות סתם מתוך הרגל אני עלולה פתאום לשלוף אחת אחרי השנייה מצד שני אם אני אשאר יומיים בלי סיגריות אני לא אטפס על הקירות בקשר לאינטרנט לפעמים ממש אין לי מה לעשות ברשת אני מרגישה פתאום שאין לי ריגוש משום פורום אחרי שעשיתי סבב אני מרגישה ניתוק רגשי כזה והמייל שלי ריק לפעמים יום שלם ובצאטים אין אנשים מעניינים פתאום אבל ההרגל כל כך חזק שאני מרגישה שממש קשה לי להתנתק פיזית ואני חושבת על זה המון על טכניקות לשנות את תוכנת ההרגל המגונה הזה לא להיכנס כשאין לי מצב רוח מתאים לא לשהות סתם בתוך הקופסא הזאת לעשות משהו אחר לגמרי מעשי פעולתי יצירתי וואט אבר שיסחוב אותי לדברים אחרים לגמרי ויוציא אותי מתוך ההרגל המצמית הזה

amiak

New member
נראה לי שהרעיון של יום ללא אינטרנט

הוא להוכיח "הסתדרתי", אני לא תלויה באינטרנט. להראות לעצמך שאתה מסוגל גם בלי, שזה יהיה הדבר שיתחיל את הגמילה.

ילדונט

New member
אני מסכימה עם עמיה

ולי זה אפילו עוזר. לא שאני מסוגלת לעשות את זה במצבי הנוכחי, אבל בתקופות "נורמליות" יותר, כשאני מרגישה שאני מתחילה לאבד שליטה אני עושה יום נטול. בד"כ אני מבקשת עזרה, בסגנון - אל תרשה לי להתקרב למחשב, תעזור לי למצוא פעילויות אלטרנטיביות, הוא מתחיל לעשות לי לא טוב. נמי, יש לך מישהו כזה שאת יכולה להיעזר בו? חבר או חברה, הורים, אחים? מישהו שאת יודעת שלא יצחק וגם לא ייכנס לאיזה אגו טריפ מהמשימה שהטלת עליו?

lady_anne

New member
אני לא כל כך מצדדת במבחני היכולת

העצמית הזו, כי אם נכשלים המכה לא קלה ואף יכולה לייאש. לדעתי אכן כדאי לשים את הדגש על אירגון פעילויות חלופיות (סרט, ספר, חוג מאקרמה), במקום להסתובב מסביב למחשב ולהביט בשעון בעצבנות בתקווה שהיום יגמר, כדי שאפשר יהיה לסמן וי באיזה מקום. ומה מחר? ומה מחרתיים? גמילה צריכה לבוא באופן הדרגתי תוך כדי הפניית תשומת הלב לאפיקים ולעיסוקים אחרים. אם לא תגעי במחשב יום אחד שלם זה יוביל אותך למחשבה שנגמלת?

ילדונט

New member
הפסקה של יום מהמחשב לא

תעזור. אבל מי מאיתנו יעדיף לקרוא ספר מאשר להיכנס לרשת? אם פעם ברגעי שיעמום הייתי ניגשת לאחד מחמשת הספרים שהיו פתוחים לי ליד המיטה, הרי שהיום אני ניגשת למחשב. כמעט תמיד יוצא שאני פותחת ספר מתוך החלטה מודעת של "עכשיו אני אקרא ספר, ולא אבהה בצ´ט". מאז שהתמכרתי לרשת יש לי הרגשה ש"אין מה לעשות" חוץ מאשר לגלוש. שכחתי מקיומם של ספרים, טלוויזיה, שופינג או שיחות טלפון. אני חושבת שיום בלי אינטרנט, אבל עם פעילויות אחרות יכול להזכיר שיש עוד דברים שאפשר להנות מהם. וככל שיוזמים יותר ימים כאלה (אני, כאמור, צריכה עזרה בשביל זה)זה הופך להיות יותר קל, ויש עוד חשק לעשות דברים נוספים. ועכשיו לעבודה.

היי ניבלונגים יקירי...כל כך שמחה

שחזרת לפה להמשיך את השיחות אתנו כל כך פחדתי שתיעלם לך כמו כולם או כמו רובם אבל אתה חזרת ואני מקווה שתישאר עוד קצת לפחות אני כל כך אוהבת לקרוא מה שאתה כותב יש לך ראש ממש על הכיפק וחשיבה כנה ומקורית

למעלה