כבר ימים מספר עברו

סקאוט

New member
כבר ימים מספר עברו

מיותר לומר שלי תמיד יש מה לומר בתגובה אך לא כעת לא היום לא משעה ארבע כשנודע על הבעיה עם המעבורת קולומביה אין ספק שהלך לנו איש חשוב איש שהיה אנונימי עד לא מזמן איש שלמרות הדרך שבחר לחיות את חייו לא שכח את מוצאו לא שכח לעשות נפשות לעם היהודי על זה אני מוריד בפניו את הכובע על זה נאמר שלא משנה מה יעשה יהודי בחייו הוא תמיד ישאר יהודי חבל שאנו מכירים בגדולתו של אדם כאשר דבר רע קורה חבל שככה הסתיימה לה פרשה שהתחילה בגאווה גדולה ועתיד חדש לישראל אילן רמון יהי זכרך ברוך בשם כל עם ישראל בשם כל המדינה הייתי שמח לחבקך בחום אך החום שזכית לו היה בצורה אחרת וכואבת מאוד נחמה אחת לי תמיד יזכרו אותך מחייך הלכת מקרבנו כגיבור לאומי

סקאוט

New member
הבהרה

זוהי הודעה שנכתבה ברגע נצחי לצערי לאחרונה אנו חווים הרבה רגעים נצחיים כל אימת שקורה אסון אנו מרגישים את נטל כל העולם על כתפינו אני לא איש של פוליטיקה לא איש של שררה ורדיפה אחר העניין שעל פרק היום אך מסע המעבורת קולומביה שידועה בשם טיסה STS 107 היה לי כאבן דרך בהיסטוריה של העם היהודי מי לא זוכר את שיעורי ההיסטוריה שלימדו אותנו על האיש הראשון בחלל? אז אתם יכולים לתאר לעצמכם איזו התלהבות הייתה שאחד מאיתנו היה לו הכבוד והאומץ הגדול לצאת לחלל בשליחות לאומית בשם מדינת ישראל ויותר מכך בשם כל יהודי העולם בתפוצות רבי עקיבא אחד מגדולי המורשת שלנו אמר אחרי שנים רבות שהלכתי מאשתי כדי ללמוד תורה חזרתי עם שיעור חשוב "ואהבת לרעך כמוך" מי יתן ואהבה תשרור בלבנו על בני עמנו כי אין לנו ארץ אחרת

סקאוט

New member
אילן רמון ביוגרפיה

קצת על אילן מהאתר של נאסא המקור באנגלית והרשיתי לעצמי לתרגם יתכן והתרגום לא מדוייק אז הבנתכם מראש שם: אילן רמון מידע אישי: נולד בתאריך- עשרים ליוני בשנת 1954 בתל אביב ישראל בעל לרונה ואב לארבעה ילדים אוהב סקי וסקווש הוריו גרים בבאר שבע ישראל השכלה: סיים תיכון בשנת 1972 אוהב מדע ובעל תואר באלקטרוניקה והנדסת מחשבים מטעם אוניברסיטת תל אביב בשנת 1987 תעודות וצלש"ים: אות מלחמת יום כיפור 1973 אות מבצע שלום הגליל 1982 אות 1000 שעות טיסה על F16 משנת 1992 היה בין הראששונים שהטיס את המטוס הזה בשם מדינת ישראל נסיון מבצעי: בשנת 1974 סיים את בית הספר לטיסה של חיל האוויר כטייס קרב משנת 1974 עד שנת 1976 השתתף ב-A4 באימון והפעלה משנת 1976 ועד שנת 1980 במטוס מיראז' 3C אימונים והפעלה בשנת 1980 כחלק ממקימי הטייסת הראשונה של F16 נכח בקורס מטוסי F16 בבסיס חיל האוויר HILL במדינת יוטה בארה"ב במהלך השנים הבאות שימש כסגן מפקד טייסת F16 סגן מפקד טייסת פאנטום F4 סיים תואר באוניברסיטת תל אביב בשנת 1990 הוא נטל חלק בקורס מפקדי טייסות 1990 עד 1992 שימש מפקד טייסת F16 1992 עד 1994 שימש כראש מחלקת מבצעי טיסה 1994 קיבל את דרגת האלוף משנה והוצב כראש מחלקת פיתוח אמצעי לחימה תפקיד שכיהן בו עד 1998 אלוף משנה אילן רמון צבר ברקורד שלו מעל 3000 שעות טיסה במיראז' 3C ומעל 1000 שעות טיסה על מטוס F16 נסיון ב NASA: בשנת 1997 נבחר אלוף משנה אילן רמון להיות חלק מצוות החלל שיערוך ניסויים שונים ביניהם ניסויי אבק ואקלים בשנת 1998 התייצב לסדרת אימונים במרכז ג'ונסון לחלל ביוסטון טקסס ארה"ב. הוא הוצב בטיסת המעבורת קולומביה STS 107

אהובה.א

New member
ועוד רקורד

השתתף באחד המבצעים החשובים שהיו לחיל האוויר הפצצת הכור האטומי בעיראק. שמו ייזכר לטוב ת.נ.צ.ב.ה

למעלה