כבר חצי שנה

n e t t

New member
כבר חצי שנה

שאני גרה בהאג, לומדת. אבל אין לי זמן כמעט ללמוד את השפה, מה שמוכיח שאני קצת מטומטמת מכיוון שהלימודים שלי מתבצעים בהולנדית. המורים ובעיקר הסטודנטים עוזרים כמה שהם יכולים, אבל יש הרבה רגעי תסכול, אני מוצאת את השפה קלה יחסית ויש לי אוזן טובה לשפות, אבל אני נורא מתביישת להוציא משפטים שלמים מפי.... יש לכם אולי מושג על קורס הולנדית בעיקר ליכולות שיחה בהאג או באיזור למשל ליידן? תודה. nett

ronnl

New member
ואני חשבתי שזה הגיוני קודם ללמוד

את השפה אפילו באופן בסיסי ואחר כך ללמוד את מה שאת רוצה ללמוד בשפה ההולנדית הלכת הפוך על הפוך ואת אמרת שאת... ׁ(לא אגיד שוב את המילה ) לא אני

Fair game

New member
נשמע קצת מוזר

ללמוד בהולנדית ולא לדבר את היית צריכה לדבר הולנדית מצוין הרי כל היום את שומעת הולנדית...

אל דאגה

את לא מטומטמת בכלל אם את הולכת ללמוד באוניבסיטה ,כתיבה וקריאה הרבה יותר חשובים (בהנחה שאת לא בלימודי רדיו :) אם כמו שאת אומרת הכתיבה והקריאה שלך טובים ויש לך אוזן שקולטת מהר היית סתם מתייבשת בקורסים הללו אני לומדת בהם עכשיו ורב הדגש הוא על קריאה וכתיבה (מה שבמקרה יצא לי טוב כי לדבר אני יכולה) אבל רמת הדיבור שלך לא תעלה פלאים מהם (אני ברמה 4ה ורב האנשים כותבים מעולה ומתקשים מאוד לנהל שיחה) חוץ מזה, בישביל זה אנחנו כאן :) ובלי קשר אני תמיד אשמח לקשקש איתך בהולנדית , אני בטוחה גם שכולנו (סורי שלא עזרתי בקשר לקורס)

n e t t

New member
תודה לנורה- היחידה שלא חושבת אותי ל

מטומטמת!!!! אז קצת רקע= כן למדתי בארץ בסיסי לפני שבאתי להולנד! אבל אחרי חודש פה כבר רק מלהסתובב הכפלתי את שליטתי בשפה... עכשיו האקדמיה בה אני לומדת מעניקה שיעורים בהולנדית לתלמידים הזרים בהנחה מטורפת, אבל הבנתי שהקורס בעיקר בודק לך ת'שיעורי בית לשיעור. ואני רוצה תרגול שיחה!! אני לומדת אומנות (צילום) ולכן רוב בשיעורים הם אינם הרצאות אינפורמטיביות ויבשות לכן אני מצליחה להבין את הרוב, אך עדיין חוששת שאני מפספסת פה ושם מידע נחוץ. מה שהכי טוב הוא שהמרצה היחידה שמדברת הכי ברור לטעמי היא המורה להסטוריה של האומנות שזה באמת הרצאה אינפורמטיבית לחלוטין. אתם יכולים להבין את התסכול בכל זאת?.... רוב החברים שלי פה הם הולנדים, ואני מנסה לשכנע אותם לדבר איתי בהולנדית, אך מהר מאוד השיחה עוברת לאנגלית! ברצוני להשאר פה לעוד לפחות 3 וחצי שנים (תואר לראשון), אך העניין המרכזי שיציק לי הוא השפה. ארצה לציין שאני חושבת שהולנדית היא שפה מגניבה לאללה ואני לא מלכלכת עליה כל וכלל!!! :)

Fair game

New member
לא אמרנו שאת ../images/Emo68.gif../images/Emo163.gif

אלה להיפך
את צריכה לדבר הולנדית די טוב כי את כל היום שומעת את השפה. הלוואי עלי לתרגל ככה אני שומע רדיו בהולנדית כדי שאני לא אשכח. אם ידברו איתי אני גם אגמגם קצת אבל אחכ זה זורם

יש סיכוי לעוד רקע?

למה דווקא הולנד לדוגמא? ו.. ואוו הלימודים שלך נשמעים מעניינים לאללה (שקלתי בעצמי צילום) באיזו אקדמיה את לומדת? עוד נקודה.. אם יש לך חברים הולנדים, היפטרי מהתסכול כי לפי מה שהבנתי (או לפחות במקרה שלי) ליצור קשרים בהולנד הולך הרבה יותר קשה מללמוד את השפה

n e t t

New member
עוד קצת רקע...

רציתי לחיות בחו"ל תקופה וגם הגיע הזמן ללמוד, מכיוון שהתעסקתי בצילום בשנים האחרונות, החלטתי להתמקצע ממש וללמוד צילום לתואר ראשון. חיפשתי בתי ספר באירופה, עם דגש על לימודים בארץ שאינה דוברת אנגלית בכדי שאלמד עוד איזה משהו על הדרך (שפה חדשה), מצאתי איזה מקום במילאנו, הלכתי לבדוק אותו- התאהבתי במילאנו אבל לא אהבתי את הבית ספר. תמיד ידעתי על הולנד כאחלה מקום ללימודי אומנות חזותית, ובעיקר צילום. בעיקר ידעתי על rietveld באמסטרדם. באתי ליום פתוח שמה- ולא התאים לי למה שאני חיפשתי, ואז גיליתי שבאותו סופ"ש יש יום פתוח בהאג באקדמיה המלכותית לאומנות חזותית- koninklijke academie van beeldende kunsten או בקיצור KABK , ומהרגע שכף רגלי נחתה שם ידעתי שלשם אני שייכת!! נבחנתי. התקבלתי. ואני פה.

voyager2005

New member
4 היכולות

אין קשר בין 4 היכולות - דיבור, שמיעה, קריאה וכתיבה. כל אחד מאלה, אם לא מתרגלים, לא יודעים.

ayala26

New member
בכלל לא מוזר

דיבור הוא השלב האחרון בשפה. אני התחלתי לדבר רק אחרי שכבר קראתי ספרים בהולנדית. צריך אומץ בשביל לדבר בשפה חדשה. לפעמים אתה מדבר לאט וחושש שאנשים יאבדו סבלנות או לא יבינו, או יצחקו או יחשבו שאתה טיפש.. כל מיני מחשבות, חלקן לא רציונליות בכלל אבל בכל זאת. לקרוא, לכתוב ולהבין זה משהו אחד וממש לדבר את השפה זה הצעד האחרון - ברגע שמתחילים (וזה גם קשה בהתחלה כי יש נטיה לעבור לאנגלית פתאום) ומתמידים חל שיפור משמעותי והבטחון נבנה עם הנסיון.

iris mom of two

New member
קצת שונה

אבל אני מבינה יש הבדל עצום בין להבין ולדבר. דוגמא של אבא שלי שמסוגל לקרוא ולכתוב בהולנדית ומבין הכל, אבל לדבר לא מסוגל (את האמת דיברנו אנגלית בבית כי גם העברית שלו לא היתה משהו
). אז אם זה עוזר, פשוט תתפסי אומץ ותתחילי לדבר, השטף יגיע עם הזמן.

מלפפiן

New member
אין לי מושג לגבי קורס באיזור שלך,

אבל לדעתי את לא צריכה קורס, אם הבעיה היא בדיבור אז את פשוט צריכה להתגבר על המכשול הראשוני ולהתחיל לפתוח את הפה ולקשקש בהולנדית, גם אם זה הולנדית מעורבת באנגלית ועברית, זה עדיף מאשר לדבר רק באנגלית. ובקשר לחברים שלך שמדברים איתך אנגלית, אני מכירה את זה, גם אצלי זה היה ככה בהתחלה. כולם דיברו איתי רק באנגלית, אז ביקשתי שידברו הולנדית, ואם זה לא עזר אז פשוט עניתי להם בהולנדית, אחרי כמה דקות הם קולטים שזה בעצם מטומטם שהם מדברים באנגלית בזמן שאני עונה בהולנדית, אז הם עוברים להולנדית...

למעלה