קטן-גדול-קטן
גם מיתר (בת 2.8...) יודעת להתפשט ולהתלבש לבד (חוץ מלשרוך שרוכים), אבל הרבה פעמים רוצה שאני אעשה את זה, ובדרך כלל אין לי בעיה. עכשיו, עם החולצות הארוכות, היא תמיד אומרת שהיא לא יכולה לפשוט לבד (למרות שכבר בסוף החורף שעבר היא עשתה את זה בעצמה). אני תמיד מדגישה לה שהיא יכולה, אבל אם היא רוצה עזרה אני אשמח לעזור לה. אצלה, אגב, אני מאמינה שיש "משיכה למטה" ע"י הרצון להדמות לאח שלה (ואולי לקבל אותו "טיפול אבאמא") שפחות מתעניין ומסוגל לעשות את הדברים האלו - במקביל למשיכה הטבעית כלפי מעלה. אני חושבת שאין טעם ללחוץ על התפתחות, אבל גם שכשאנחנו יודעים שהיכולת קיימת, אנחנו לא חייבים להתייצב לכל גחמה. לפעמים מיתר או אוריין מבקשים שאני אאכיל אותם (והם כמובן מסוגלים לאכול לבד יפה). אם זה מסתדר, אני מאכילה אחד מהם - והשני יכול לאכול לבד, או לחכות שאני אסיים - לבחירתו. כשהם היו קטנים יותר, האכלתי את שניהם במקביל, אבל עכשיו, כשמדובר על פינוק, אני מעדיפה לפנק אחד אחד... ובאותו עניין, ראיתי פעם אמא שקושרת לבתה בת ה-10 בערך את השרוכים - במקום ציבורי. האמת היא שזה די הפריע לי. אולי בגלל סוג הפעולה (הילד עומד וממתין, והאמא מתכופפת לנעל, נותן תחושה של עבד). אני חושבת שמותר לפעמים לפנק, אבל גם מותר לפעמים לדרוש, כשהיכולת קיימת ומתורגלת... דרך אגב, אני יודעת ש"אובייקטיבית" הילדים שלי עדיין קטנים, אבל לפעמים אני מרגישה שהם ממש גדולים, ואני יכולה לסמוך עליהם בהרבה דברים (ובדברים אחרים לא). אני משתמשת במשפט הזה (הוא כבר גדול) יותר לעצמי מאשר אליהם (אליהם רק כאישור לאמירה שלהם).