כבל ADSL ארוך?

eladts

New member
יותר מזה, הקו מגיע מהמרכזיה

או מארון שכונתי במקרה של תשתית NGN. בשני המקרים 5 מ' או 10 מ' זה לגמרי זניח ביחס לאורך הכבל הכולל. אני חושב שמונטג26 התבלבל עם כבל USB, שאכן מוגבל ל-5 מ'.

ariko777

New member
אין שום בעיה בכבל ארוך

כבלי הטלפון הקונבנציונלים יכולים להגיע אפילו למרחק של 4 ק"מ ועדיין לקבל שירות ADSL. אז עוד כמה מטרים בבית לא ישנה כלום. העיקר שהעבודה תהיה איכותית.

eladts

New member
אתה יכול להשתמש בכבל טלפון רגיל

אין שום דבר מיוחד בכבל ADSL, זה סתם כבל טלפון עם חיבור RJ11 בשני הצדדים. גם החיבור לא משנה, אתה יכול לחבר כבל טלפון רגיל ישירות לשקע, בלי פילטר. רק ציוד טלפוניה (טלפון, פקס, ממיר YES, אזעקה וכו') חייבים לחבר דרך פילטר.

ממש לא.. כל מה שמחובר על השקעים של בזק חייב

להיות מחובר עם פילטר. גם המודם גם הטלפונים וכל השאר. ברוחב פס נמוך אולי לא ממש תהיה השפעה, אבל כשרוחב הפס כמה שיותר גבוה-מחייב את כל הדברים האלו. כבל טלפון (או אם תרצו לקרוא לו כבל ADSL) צריך להיות גג 5 מטר כי זה יכול ליצור ניחות מסויים של הקו ולגרום לשיבושים בתשתית הADSL. אם הוא עדיין מעוניין שפשוט יקח את הכבל טלפון שרכש לחנות ויבקש להחליף את זה לכבל אמריקאי במקום לעשות את כל הקומבינות שהצעתם לו.

eladts

New member
הכינוי שלך מתאים לך

כי שתי הטענות שהעלית שגויות ואפילו הוסבר כבר למה הן שגויות בשרשור. אבל בשבילך, אני אסביר שוב 1. השקע האמריקאי בפילטר מחובר ישירות לקו. רק על שקע הטלפון יש פילטר LP שמעביר רק את התדרים הנמוכים. לא מאמנינה לי? תפתחי פילטר ותראי. 2. קו הטלפון מגיע מהמרכזיה או מארון סעף שכונתי ועוד 10 מ' הם זניחים לחלוטין ביחס לאורך שלו. מגבלה של 5 מ' קיימת לכבל USB, לא לכבל רשת (שם המגבלה היא 100 מ') ובטח שלא לקו טלפון.

שאלה - השתמשתי בכבל הרגיל

של טלפון (שקניתי), ואכן האינטרנט עובד מצוין. מעניין, שכשניסיתי להכניס את כבל הטלפון (שמחובר בצד אחד למודם) לפילטר -ששמתי בכל שקעי הטלפון בבית- זה לא עבד לי. היה כתוב "מקומי בלבד" ולא "מקומי ואינטרנט", ורק כשהוצאתי את הפילטר והכנסתי ישירות לשקע הטלפון, הוא פועל היטב. שאלתי, האם זה עלול להפריע לטלפון בזק שיש לי בבית? יצוין כי בשקע הזה אני משתמש רק לאינטרנט ולא לטלפון. השאלה אם איכות הטלפון בבית תיפגע אם בשקע האינטרנט אשתמש ללא פילטר? שוב תודה!

eladts

New member
אין שום בעיה עם זה

כפי שכתבתי בפוסט קודם. כדי להבין למה, צריך להבין את פעולתו של הפילטר. הפילטר מסנן את התדרים הגבוהים של ADSLמיציאת הטלפון שלו, אבמעביר את כל האות ללא סינון ליציאת ה-ADSL. לכן חיבור המודם ישירות לשקע שקול לחיבורו ליציאת ה-ADSL. ציוד טלפוניה, לעומת זאת, צריך לחבר דרך פילטר תמיד.

יכול לגרום לרעשים מלאכותיים בקו.

גש עם הכבל טלפון לחנות ממנה אותו רכשת- תבקש להחליף לכבל אמריקאי..לא נראה לי שיעשו לך בעיות. ואז תוכל לחבר עם הפילטר כמו שצריך.

eladts

New member
די כבר!

את טועה ומטעה. כשגרתי בישראל הייתי מחובר כך ל-ADSL בחיבור ישיר במשך שנים וזה עבד טוב מאוד. בארה"ב בכלל נפוצים פילטרים שאינם מפצלים כלל. את מודם ה-ADSL מחברים ישירות לקו ואת הטלפונים דרך הפילטרים. אז כולם לא יודעים ורק את יודעת?

למה להתווכח עם מה שקורה בתכלס?

תנסה לבדוק נתוני קו ADSL כשמחוברים פילטרים וכשהם מנותקים.. יכול להעלות את הנויז נפלאות.אני עושה בסביבות 40 בדיקות קו כאלה ביום.בתור אחת שנתקלת בזה יום יום-זה משפיע מאוד! עם עובדות לא מתווכחים!

למעלה