כבל קואקס

yeuda

New member
כבל קואקס

שלום לכל המומחים, אני רוצה לשאול ששאלה בנוגע לחיבור של הרסיבר ל DVD ע"י כבל קואקס מה החשיבות של איכות הכבל - הרי המידע שעובר שם דיגיטלי, כמות הרעשים זניחה ולכן גם הסבירות לשגיאות נמוכה במיוחד. בדקתי עם חבר שלי כבל סביר באיכותו וכן כבל שבכלל לא מיועד לשימוש זה (השתמשנו בכבל ווידאו רגיל) - ואכן לא הרגשנו הבדל. אז למה לקנות כבל ב 100שקל ויותר ולא כבל ב 10שקל ?

oz_kol

New member
כבל קואקס

במערכות ברמה גבוהה יחסית ההבדל בין כבל לכבל ברור מאוד. גם אם הוא דיגיטלי וגם אם הוא לא. כבלים כאלה יכולים להגיע למאות ואפילו אלפי דולרים וההבדל נשמע גם מבלי לחפש פרטים. אם אתה לא מצליח לשמוע הבדלים במערכת שלך אז עדיף שתקנה את הכבל הזול. יכול להיות שהחלפת הכבלים לרמקולים והכבל הדיגיטלי בתקציב של כ 10% מערך המערכת תתן לך את ההבדל המשמעותי. שבת שלום עוז

רון ו

New member
מבחינה טכנית אין משמעות

אתה צודק ולצורך איזון רצוי לשאול את כל מי שנדמה לו שיש הבדל שיתן הסבר תאורטי מנומק. באותה מידה ניתן לטעון שאיכות קבצי ה mp3 שמורידים תלויה באיכות כבל טלפון. הדבר חורה לי במיוחד, כי האנשים שטוענים להבדל, יכולים להיות מקור מעניין מאוד לציוד משמעותי באמת: כגון רמקולים אקוסטיקה של חדר, מגברים , המלצות ל cd וכיו"צ אלא שבאמת יש לי בעיה של הזדהות ואמון עם מי שטוען שהוא שומע. הדוגמא שהבאת עם כבל הוידאו מצוינת.

למעלה