כבל מצמד

emoshe1

New member
כבל מצמד

מדוע כבל מצמד נקרע תמיד בחיבור לידית המצמד? האים ישנו פיתרון? נ.ב שימוןקבוע אינו עוזר!

enigo

New member
שתי עצות:

1)קנה כבל שזור. קצת יותר יקר, אבל גמיש יותר ולכן פחות נוטה להשבר (שזה מה שבאמת קורה לו, הוא לא נקרע אלא נשבר) 2)אם הבנתי נכון אתה על בלגרדה כמוני, אז שים לב - בבורג המתיחה של הכבל יש חריץ לאורכו, שים לב שהחריץ הזה תמיד יהיה למטה או למעלה, לא בפנים או בחוץ (ביחס למישור הידית). אחרת הכבל מתחכך על השפה החדה של החריץ, ואת התוצאות אתה מכיר (אני חושב שזה תופס לכל האופנועים). ולמה לכל הרוחות לקנות כבל מקורי? כבל רגיל עולה 10-15 ש"ח. מענין כמה עןלה מקורי? אניגו

emoshe1

New member
שאלה ל-enigo

קודם כל אני שמח שאנחנו על אותו אופנוע,בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש שהאופנוע קצת נעלם מהנוף המקומי... כדי לפרק מיכל שמן לתיקון צריך להוריד בולם אחורי? איך ה-TTR מודל 98 עדיף על שלי?

enigo

New member
תשובות חלקיות

1) אין לי מושג, אף פעם לא הייתי צריך לפרק מיכל שמן. למה אתה צריך? בכל מקרה לא נשמע הגיוני, אבל כבר נתקלתי בהרבה דברים לא הגיוניים באופנועים. 2)יצא לי לרכב קצת על ה TTR, הוא לא הרגיש יותר חזק אבל כן הרגיש קצת יותר זריז ועצבני, גם בגלל מתלים שהרגישו קצת פחות סופגים. דעתי היא שהחלפה כזו לא שווה השקעה גדולה. אם יש הזדמנות להחליף בעלות סבירה - סבבה. לגבי כבל מחוזק - בבייקר ואופנועית כבר יצא לי לקנות, אבל אני מאמין שיש בכל חנות שמכבדת את עצמה. הכבל עצמו נראה ארוג כמו חבל במקום שהגידים יהיו סתם כרוכים יחדיו והוא יותר גמיש בצורה משמעותית. אבל מצב בורג המתיחה הרבה יותר משמעותי מסוג הכבל. התקנה לא טובה מחזיקה שבועיים שלושה. התקנה טובה תחזיק חצי שנה שנה. ולא ענית לי, כמה עולה המקורי?

mad dog 3

New member
אני אגיד לך למה...../images/Emo107.gif

קודם כל אני מצטרף לעצת ידידי אניגו...הכבל המחוזק מומלץ שבעתיים ועולה יחסית גרושים...!!! דבר שני...באופנוע שלך על הידית עצמה ישנו מנגנון פשוט למתיחת כבל הקלאץ...המדובר על הבורג והאום העגולה עם החריצים. ככל הנראה הבורג עצמו נמצא במצב שהוא כמעט כולו מוברג לתוך הידית... דבר זה גורם למעין מדרגה ברגע שאתה מפעיל את ידית הקלאץ... בכבל למטה ישנו עוד מנגנון מתיחה פשוט...המדובר על התבריג שנמצא על הכבל עצמו ומתכוונן באמצעות שני אומים... סגור\כווץ ידידי במנגנון התחתון ופתח\שחרר במנגנון העליון כך שיווצר מצב בו הבורג של המנגנון העליון לא יהיה ברובו בתוך הידית!!! עשה כך לאחר שהחלפת לכבל מחוזק ותראה איך הכבל יחזיק מעמד שבעתיים לא נורא יהיה לפתוח ןלשמן מדי פעם כתחזוקה שוטפת ב ה צ ל ח ה

GalSont

New member
הפתרון - התמקצעות! ../images/Emo22.gif

אצלי כבל קלאצ´ נקרע כל איזה חודש-חודשיים. אני סוחב איתי תמיד כבל נוסף בתיק ,מפתח 10 ,פיליפס (ואם לא חתכת את הכבל מראש לאורך הרצוי אז - קאטר) - או במילה אחת לדרמן ,וכמובן צריך לגרז לו את הצורה (לכבל כמובן). ואז - אחרי פעם פעמיים תוכל לגמור את כל הסיפור ב-15 דקות ופחות. תמיד אתה יכול לקנות כבל מקורי (חלק פנימי וחיצוני ביחד) ולשלם הרבה יותר. סוף שבוע נעים ומלא אנדרנלין לכולם.

MexMex

New member
התמקצעות?

אולי בהחלפת הכבל... אתה יודע למה הוא נקרע לך כל חודש - חודשיים
שים כבל מקורי / תחליפי משובח (קומפלט, לא רק הפנימי), ותגלה לבד את התשובה... אדיוס

MexMex

New member
גם למצמדים ההידראוליים יש בעיות...

משלהם... אם כי, טיפול הולם ופשוט, מחזיר את כל התכונות... אדיוס

למעלה