כבל מדריך-חניך

ארנון ק

New member
כבל מדריך-חניך

ברשותי שלט Futaba T6XAs וברצוני להרכיב כבל מדריך-חניך מתאים. 1. מצאתי שני תרשימים שונים עבור FM איזה מהם מתאים ? תמונה מצורפת 1.1 באחד התרשימים מוצלב פין 2 ב 3 1.2 בשני מוצלב פין 3 ו 5 ומקוצר פין 2 ו 6 2. איזה אורך כבל יהיה האופטימלי? ארוך זה נוח אך חשוף לרעשים? האם עדיפות לסוג מסויים (מסוכך אם קיים?) או תוצרת? תודה מראש ארנון

shakshuki

New member
תבדוק איזה פלאג יש לך

אני חושב שהתרשים המתאים לך הוא העליון. בכל מקרה תבדוק בשלט שלך ותראה איזה חיבור יש שם כי רק אחד משני הפלאגים שמצויירים בתרשים יוכל להתאים לך. אבי

Mats

New member
אורך הכבל

אורך הכבל המקסימלי תלוי בסוג הכל ובסוג התקשורת בין שתי התחנות. ככל שאיכות הכבל (למשל כבל מסוכך או לא) טובה יותר, אורכו יכול להיות ארוך יותר. אני לא יודע באיזה פרוטוקול תקשורת מדובר(RS232 , RS242 ....) אך לכל פרוטוקול יש את אורך התווך (כבל) המותר. אפשר למצא בקלות באינטרנט. בהצלחה.

Mats

New member
לא נכון !!!!!!

אם משתמשים ב RS232 ברמה של 5V בלבד אפשר להשתמש בכבל של כ2 מטר. בשימוש נורמלי אורך הכבל יכול להיות כ14 מטר .

לגבי אורך הכבל

בלי שום קשר למה יכול להיות האורך המקסימלי. מנסיוני כבל ארוך מידי מאוד לא נוח להדרכה. אם הכבל יהיה יותר ממטר וחצי אתה והחניך תדרכו עליו כל הזמן והשלטים יפלו לכם מן הידיים (מנסיון) אני חייב לומר לכם שזה מצחיק לראות מישהו שמחפש את השלט שלו על הרצפה כשהטיסן שלו באוויר. בברכה אבי ורטהיימר

jeblesh

New member
לגבה הלא נכון

יש לי מחשיב בעבודה שעובד אים rs232 אים קבל באורך של 4 מתר והכול טוב ויפה העורך הרישמי של 1 מתר תסתנדרת הזה ניבדק באזורים אים הפרעות מגנתיות ולמעסה הו האורך המקסימלי לתקן הזה יש גם אורך של אתרנת למשל שאני לא זוחר אותו ובמיקרים מסוימים אפשר להחפיל את האורך המקסימלי ב2 במיקרה של האתרנת יותר נכון להגיד שזה תלויי בקיבולת של אותו הקבל ובRS232 זה תלויי בהפרעות מגנתיות שיש באותו האיזור וביחולת של הקאבל להשתיק אותם :) בקיצור על הצד הבטוח קבל של מתר אים אתה ממש צריך יותר רצויי ליבדוק את המערחת כול פעם ליפנה שמתיסים ביגלל שההפרעות לא נישארות אותו הדבר הכול מקום ומין הסתם ליקנות קבל אייחותי שיבודד רעשים...

Mats

New member
עוד טיפה על אורך כבלים....

סמם שאלה , מה אורך כבל העכבר או המקלדת?

למעלה