כבל חשמל פגום

ronibenyosef

New member
כבל חשמל פגום

באתר בו אני עובד ניפגע כבל תת קרקעי 3X240 ממ"ר הקבור באדמה,אני מעוניין בכתובת של מי שיכול לאתר לי את המיקום המדויק של הפגיעה בכבל.

lekner

New member
בדוק עם רשר אם הוא לא מטפל

בדברים כאלה אז יש לי מישהו בשבילך

אצ3

New member
לאתר את מקום הפגיעה בכבל

תת קרקעי זה לא פשוט. שים לב יש צורך במיכשור מיוחד (משדר ומקלט) ובהפסקת חשמל על הכבל הפגוע. כל פיספוס גורר חפירות מיותרות והרמת מדרכות וכבישים.

מאגר

New member
הרי התשובה בידך אם הכבל היה קבור

באדמה והוא ניפגע הרי שהוא לא ניפגע בידי שמים משהו עבד בסיבבתו ופגע בו ומאחר והכבר שאתה מדבר הוא גם לא קבל קטן הרי שהיה צריך משהו עם מכשיר מכני כבד וגדול לפגוע בו. בדוק באתה באיזור בו עובר הקו מי עבד או חפר או קדח ובטוח תמצא אותו אם הקבל נפגע כתוצאה מנברנים דבר שלא כל כך ניראה לי זו כבר בעיה אחרת.

lekner

New member
בדקתי אתמול ואמרו לי שאנרלק בודקים

דברים כאלה בדוק בדפי זהב תחת השם "אנרלק בע"מ"

רשר

Well-known member
מנהל
"בדק כבל"

הפרסום האחרון שראיתי ממנו זה מ1995 רח' עוזיאל 48 ר"ג 6770696 03 במדה ולא מצאת נסה אצל אוריאל שי שמוכר מערכות איתור, אולי יתנו לך שם של בעל מערכת, אם זה בצפון נסה אצל "יעד אלקטריק" (או מה שנשאר מהם) אולי יש להם מכשיר יש גם מכשיר קטן למדידת אורך כבלים (משמש בעיקר מחסנאים וסופרי מלאי) מנסיון הוא מראה את מקום התקלה ע"י מרחקה מהקצה. אישית מעולם לא נזקקתי למכשיר יותר מסובך מאבו שנותן יחס סביר למציאת המרחק הקצר, וכמו שכתב מאגר חפש היכן חפרו באיזור תוואי הכבל.

topt1

New member
אני יודע שאני פה לידכם סתם איזה

אדיוט מצוי אבל ברשתות אינטרנט כשרוצים לאתר כבל מסוים מתוך אי-אלו כבלים אחרים אנחנו משתמשים במכשיר שמורכב מ2 חלקים - יחידה אחת ששולחת פולסים ויחידה שניה שמאתרת אותם ומשמיעה אותם ואפשר לפי החוזק לקבוע איזה כבל זה אפשר אולי בעזרת מכשיר רציני יותר וחזק הרבה יותר לאתר את מקור הפגיעה שכן אם הכבל נפגע אני מאמין שהאות יהיה חזק פי כמה וכמה. אני חושב שהבהרתי את הנקודה.

lekner

New member
ישנו מכשיר multifunction כמו מגר

5000 שכאשר יש פריצה אפשר לתת מתח ועם מכשיר שמיעה שומעים את הקצר תתקשר ל סינוס בקרה חשמלית אברהם לוי בודק חשמל ומפקח ארצי 057-7710108 תגיד לו שעופר לקנר נתן לך את הטלפון

ronibenyosef

New member
כבל חשמל פגום

הכבל המדובר ניפגע לפני כ15 שנה ולא היה בשימוש מאז,אולם היום עקב הגדלת עומס הוא נחוץ. איתור כבלים תת קרקעים הינה תורה שרק מעטים בישראל יש את הידע והמיכשור הדרוש. זה חוכמה קטנה להביא מחפרון ולחפור לאורך של עשרות מטרים כדי לזהות פגיעה בכבל,תוך גרימת נזק קשה לתשתיות אחרות.מה עוד שמדובר בחפירה במקום שבו נימצאים, באדמה עוד כשלושה כבלים בעובי דומה ,שכול פגיעה בהם תהיה בחזקת אסון, בדיקת אורך כבל בעזרת AVO טובה אולי לכבלי תיקשורת בעלי חתך קטן, כבלים בעובי כזה ניתן למדוד היתנגדות רק בעזרת גשר ויטסטון או מכשירים דומים,שנדירים בשוק החופשי.

אצ3

New member
לרוני

זה לא כל כך נכון שרק מעטים יש את הידע והניסיון הדרוש. אולי לא התעסקת בזה אך יש בזה המון עבודה למי שבתחום. ישנם מעבדות ניידות לאיתור כבלים שמתחברים לכבל בקצה ודרך מערכת מסויימת מאתרים את מיקום הפגיעה לפי מרחק במטרים אלו המכשירים שנדירים בשוק אך הם נמצאים בחברת החשמל ואם אני לא טועה גם בחברת חפרפר וישנו מכשיר שמחברים אותו לקצה כבל (כמובן ללא מתח על הכבל) והוא מריץ פולסים לאורך הכבל. וביחד עם המפה של תוואי הכבל מתחילים ללכת עם גשש ואוזניות וממקום הפגיעה אמורים לפרוץ הפולסים, ודרך הגשש הבודק שומע את הפולסים ומאתר את מיקום הפריצה. טווח הדיוק מיקום הפגיעה הוא די מדוייק וסביר

למעלה