כבלים

the mnm factor

New member
כבלים

מצטער.. אבל אני ממש ממש בור בכבלים יש כבלים מיוחדים לבס? ואם כן... איזה כבל הכי טוב? (אין לי בעיית תקציב)

the mnm factor

New member
אני בלתי נראה או משהו?

המון פעמים אני שואל כאן שאלות... ופשוט מתעלמים... זה לא כאילו אני שואל שאלות מטורפות ברמתן. למה לא עונים לי?

../images/Emo121.gifאולי כי אין פה אנשים ואולי כי

לא רואים את ההודעה, תרגע! אין כבלים מיוחדים לבס... PL רגיל...

the mnm factor

New member
נו באמת

אם לא היו פה אנשים אתה חושב שהייתי מקפיץ? אני לא איזה טרול שיקפיץ אחרי 10 דקות אבל כל שאלה שלי תמיד יורדת לעמוד השני בלי תגובה אפילו ומזתומרת "לא רואים את ההודעה"? ההודעות שלי צבועות בצבע של הרקע של הפורום ולכן מפספסים אותן? בכל מקרה, תודה. אבל בכל זאת- יש כבלים יותר איכותים ופחות איכותיים זה ישפיע לי על הצליל כמו בגיטרה רגילה או שכבל של 30 שקל פשוט וכבל של 250 שקל יהיו בדיוק אותו דבר?

קלפטון1

New member
אין לי מושג כל כך אבל...

כנראה שיש הבדל בין כבל שעולה 30 ל250 איך אני יודע אתה שואל. אולי בגלל שההוא עולה 220 שקל יותר. כנראה הוא עולה יותר בגלל שההלחמות שלו יותר טובות,חומרים יותר טובים, וכמובן ששם מוסיף כסף לעסקה. נראה לי מה שקורה ואל תתפוס אותי במלה,בכבלים יותר טובים,הצליל שיותא מהגיטרה למגבר משתנה כמה שפחות בכמה שהכבל יותר טוב,מה שנקרא יותר אמין למקור.

the mnm factor

New member
אז בתור בסיסט

זה פחות חשוב לי איזה כבל יש לי מאשר לגיטריסט שזה אמור להיות לו יותר חשוב. נכון?

היום עשיתי ניסוי - חיברתי כבל

אחד שהוא "כאילו מקצועי" ישירות למגבר במקום 5 כבלים גדולים וקטנים שעוברים דרך אפקטים וממש לא להפתעתי - לא היה שום הבדל.

terje

New member
איזה לחץ יש פה יאללה..

אין כזה דבר כבל מיוחד לבס. וכן - יש הבדל בין כבל ב 30 שקל, לבין ג'ורג' אל אס ב 300 ש"ח. העיניין הוא איבוד הסינגל, ומוליכות של הכבל. תשווה לבד - קח כבל של 6 מטר (כככל שהוא יותר ארוך ופחות איכותי כך תרגיש את ההבדל יותר בקלות, יותר) ג'ורג' ל.ס וכבל של חברה אחרת ותשמע כמה תדרים אתה מאבד וכמה רעשים זה יכול להכניס לך. הכל עניין של כסף, וכמה אתה פנאט על דברים כאלה. יותר ובלי לחץ הא? 90% מההודעות מקבלות תשובה, יש כמה שלפעמים נדחקות - ולא נראה לי שזה משהו אישי.. יותר.

the mnm factor

New member
אין לחץ בן אדם

פשוט זו כבר שאלה שלישית או רביעית שלי שלא זוכה ליחס אז רציתי לדעת- אולי אני ממש מכוער שאפילו דרך המחשב מתעלמים ממני
ANYWAY אני מבין שאתה מוסיקאי המון זמן אני בסיסט חצי שנה (אז אני אפילו בקושי בסיסט) ויש לי המון כסף שאני שונא לראות אותו יושב בבנק יש לי גיטרה שאני מאוד אוהב- ומגבר טוב מאוד. אז כדאי לי להשקיע בכבל איכותי או שאולי יש משהו נוסף שעדיף לי להשקיע בו?

קלפטון1

New member
אני עונה על השאלה ששאלת אותי פה

אמרת שאתה אוהב את הבס והמגבר שלך נכון,אז אתה לא רוצה להוציא מהם את המקסימום?אם כן לך על כבל איכותי. אני מאוד אוהב את הגיטרה והמגבר המעפנים שלי, ומקווה שהם ישרפו, ואני אקבל מהביטוח כסף למשהו נורמאלי יותר,סתם(האמת שלא).אבל זה לא מפריע לי להשתמש בכבל מקצועי כדי להוציא מהם את המיטב,את הכבל שלי הכין דודי היקר שהיה אלקוטרנאי ועדין,לא מאבד צליל בדיוק כמו שצריך. וכמובן שזה עובד בדיוק על גיטרה ועל בס,אם אתה אוהב את הצליל מה טוב,אתה רוצה לשנות אותו תיקח אותם לחנות תבקש לבדוק כבלים יקרים,נשמע לך יותר טוב,לך על זה,לא נשמע טוב,תשאר עם הכבל הישן ב30 שקל ואתה מסודר.

eran377

New member
לדעתי זו חובה להשקיע בכבל

אם השקעת בגיטרה ומגבר טובים, חבר להרוס הכל עם כבל גרוע... השקעה חד פעמית של 200 ש"ח לכבל איכותי תעביר את הסיגנל כמעט בלי איבוד מהסאונד והכל יהיה טוב. אם יש משהו נוסף שעדיף לך להשקיע בו? קנה אוטו או משהו...

terje

New member
../images/Emo45.gif

במיוחד שאתה באסיסט, בדר"כ משתמשים בכבל עיקרי אחד. ולא כל מיני לופים למינהם...
ובכל מקרה , אם יש לך כסף מיותר - לך למורה טוב, זה תמיד יכול לעזור הרבה יותר מכל כבל או גאדג'ט אחר, יותר

the mnm factor

New member
יש, מאזדה 3 ../images/Emo3.gif

סבבה, שיכנעתם אותי- כבל חדש. ובקשר למורה- זה נורה מפתה ללכת למורה אבל עם ה1000 שקל הפנויים שלי (לפני קניית כבל) אוכל ללכת ל6-8 שיעורים אצל מורה טוב כמה זה כבר יכול לעזור?

למעלה