כבלים גמישים

life4ever

New member
כבלים גמישים

חמישהו יש מושג איך ליצור כבלים גמישים ? לדוגמא כבל של עכבר. הכוונה שהכבל יהיה גמיש גם בתהליך יצירת האנימציה של תזוזת העכבר.

poziman

New member
נסה את זה

תיצור עיגול, תשכפל אותו במרחק מסויים כלפי מעלה, ואז תעשה loft. עכשיו תעשה עצם בין העיגול הראשון לשני ותשכפל אותה גם באותו המרחק כלפי מעלה, (אבל תצטרך עצם אחת פחות ממספר העיגולים). עכשיו בעזרת העצמות תיצור פיתולים.

ejay

New member
שכחת לציין שצריך לשים קודם

מודיפייר skin או physique על החפץ..בכל מקרה- זה לא מומלץ כי צריך לבצע אנימציה ידנית וזה לא ייראה טבעי במיוחד אם אתה לא איש של פיקסר. השיטה שאני הצעתי היא אוטומטית, ועובדת מצויין מנסיוני. אגב- אם אתה כבר עושה loft , אני חושב שאתה יכול לערוך את מסלול הloft עצמו, ובכך להמנע משימוש בעצמות, ולקבל דפורמציות רכות וטבעיות יותר. אפשר לדלג על הלופט לחלוטין ולהשתמש ב renderable spline באותה השיטה.

ejay

New member
גם אצלי הוא עושה בעיות..

צריך ללחוץ מיד על stop בדפדפן כי יש בו פקודת refresh שמובילה לעמוד אחר. בכל אופן, אם אני אתמצת את מה שכתוב שם- כדי ליצור את הכבל משתמשים בצילינדר ארוך עם הרבה סגמנטים לאורך אבל רק עם שלושה סגמנטים היקפיים, כלומר החתך שלו הוא משולש. זה הכרחי לשמירת המבנה בזמן הסימולציה. על הגליל הזה מפעילים את הסקריפט החינמי simcloth , ובשימוש בערכים המתאימים ובכוחות המתאימים (בעיקר גרביטציה וחיכוך) הוא יוצר אפקט אמין של כבל שמתנועע ומתקפל בהתאם לתנועה של הקצוות שלו. הצלחתי לשחזר את האפקט הזה , למרות שעם תוצאות פחות מוצלחות, באמצעות שימוש במודיפייר flex , בחישוב soft bodies. לבסוף יש לשים על הגליל meshsmooth כדי לעגל אותו.

אם אתה בMAX...

אם אתה עובד אם 3DMAX אז הפתרון הוא SPLINE או NURB כשאליו מחובר LINKED XFORM בדוק את קובץ המצורף לשתי השיטות. ראיתי את זה בדיוק באתר אחר והבחור צירף קובץ דוגמא. תהנה

למעלה