כביש 6...

ריקי זו אני

Well-known member
קשה, קשה, קשה לנשים כשהבעלים במלחמה, או אוטוטו במלחמה, או 'סתם' במילואים בסוריה, לבנון, בקעת הירדן ו/או חברון ג'נין...
קשה להיות אמא ואבא בו זמנית לאורך כ"כ הרבה זמן... בכל כך המון דאגה...
כי הנה, צה"ל גייס עוד עשרות אלפי מילואימניקים... אלה בסבב החמישי והשישי בכמעט שנתיים, הם נוספים למי יודע כמה עשרות אלפים בבט"ש שם ופה ושם... פזורים בגבולות הארץ וקצת מעבר...
ואני שומעת שכל מפקד גדוד, לו רצה, מסוגל בהינף יד להכפיל את כמות המתגייסים. נאמר לי שבני 50 - 55 מתחננים שיקחו אותם... מתחננים!!!
לא יאומן...
אז איך אני על כביש 6, התנועה ערה מאוד..., זורמת אך ערה... הקפה פה הומה אדם... ???

מסקנה אחת... לי - עם ישראל חי

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קשה, קשה, קשה לנשים כשהבעלים במלחמה, או אוטוטו במלחמה, או 'סתם' במילואים בסוריה, לבנון, בקעת הירדן ו/או חברון ג'נין...
כי הנה, צה"ל גייס עוד עשרות אלפי מילואימניקים... אלה בסבב החמישי והשישי בכמעט שנתיים, הם נוספים למי יודע כמה עשרות אלפים בבט"ש שם ופה ושם... פזורים בגבולות הארץ וקצת מעבר...
ואני שומעת שכל מפקד גדוד, לו רצה, מסוגל בהינף יד להכפיל את כמות המתגייסים. נאמר לי שבני 50 - 55 מתחננים שיקחו אותם... מתחננים!!!
לא יאומן...
אז איך אני על כביש 6, התנועה ערה מאוד..., זורמת אך ערה... הקפה פה הומה אדם... ???

עם ישראל חי, ע"ח מי?
וכמה זמן המשלם ולא מיסים, יוכל להחזיק את השמירה על העורף?

משתפרת1

Well-known member
עם ישראל חי, ע"ח מי?
וכמה זמן המשלם ולא מיסים, יוכל להחזיק את השמירה על העורף?
ומדוע שבני 50-55 יתגייסו למילואים כשבני 18 (לא רק מגזרים מסויימים מבין החרדים, גם כמה בני עשירים שמשיגים בקלילות אישורים רפואיים) משתמטים מגיוס?

ריקי זו אני

Well-known member
ומדוע שבני 50-55 יתגייסו למילואים כשבני 18 (לא רק מגזרים מסויימים מבין החרדים, גם כמה בני עשירים שמשיגים בקלילות אישורים רפואיים) משתמטים מגיוס?
אני אגיד למה בהכי פשטות...
עד כה 25 שנה שלא היה צריך חיילים, ודאי שלא מילואימנקים... עכשיו המוטיבציה לשרת במלחמה עולה על כל דמיון... וכאלה שיכולים בנחת לשבת בבית מול הטלביזיה, בוער להם התחת והם רוצים עזה...
לא מעניין את הרבים האלה קפלניסטים ולא מעניין אותם חרדים ולא מעניין אותם יחידות שפתחו לזקנים... הם רוצים להילחם כי זה כבוד על... כבוד על. כבוד על... להגן על העם והארץ...

boriska1

Well-known member
לא מעניין את הרבים האלה קפלניסטים ולא מעניין אותם חרדים ולא מעניין אותם יחידות שפתחו לזקנים... הם רוצים להילחם כי זה כבוד על... כבוד על. כבוד על... להגן על העם והארץ...
האומנם? יצירה ספרותית או דוקו?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מעניין את הרבים האלה קפלניסטים ולא מעניין אותם חרדים
זה משפט המפתח (הנכון מאוד לענ"ד). בעוד שבתקשורת קפלן וחרדים זה פלוס מינוס כל מה שמדברים עליו והנושאים האלה גם ממלאים חלק ניכר מדיוני המרשתת ברשתות החברתיות, את החיילים שמשרתים בפועל (סדיר ומילואים כאחד) זה כנראה מעניין כקליפת השום. אמנם אם יישאלו, בהיותם יהודים&ישראלים, כמובן שתהיה להם דעה בנושא ואולי אפילו שתיים או שלוש למחמירים :). אבל בשוטף זה לא יעניין אותם במיוחד, בוודאי לא יעמוד בראש מעייניהם, והם פשוט יבצעו את תפקידם בלי לחשב ו/או לחשוב על מי עושה חוץ מהם וכיו"ב.

הדברים יפים גם לאלה שניתן לקרוא את תחזיותיהם ברשתות החברתיות, כאילו הנה אוטוטו כבר מחרתיים בבוקר כל חיילי צה"ל יפסיקו להתייצב בגלל סוגיית גיוס החרדים כביכול. בפועל? ספק אם עד היום היה ולו חייל אחד שלא התייצב בגלל זה. היו כאלה שלא התייצבו, אבל ברוב המוחלט של המקרים זה היה עקב נסיבות אישיות, לא משהו אידאולוגי ובטח שלא דברים כאלה. מסתבר שהחיילים שלנו, אולי בניגוד ל(חלק מ)הוריהם יודעים מצוין מה תפקידם בכוח, הן בכוח המבצעי הנקודתי והן במישור הלאומי.

משתפרת1

Well-known member
לא יאומן...

כביש 6...
הבן היה צריך הסעה לבסיס המילואים שלו בחור נידח בצפון הרחוק.
הוייז כתב לנו נסיעה של 2:37 על כביש 6 בניגוד ל 3:05 על כבישים איטיים. נסענו. בדרך כזו ארוכה יש הרבה בלת"מים. כבר על כביש 6 נוספו לנו 10 דקות בגלל עומס. קוצים נשרפו בכיוון ההפוך והסקרנים שהאטו יצרו עומס של קילומטרים רבים. בהמשך של הכביש צפונה נתקעתי בפקק אדיר שגזל ממני עוד 30 דקות. לבסיס הגענו אחרי למעלה משלוש ורבע שעות.
בדרך חזרה באיזור מחלף נשרים הוייז זרק אותי לכביש 40, תוך הבטחה שהוא חוסך לי 20 דקות נסיעה. כשבדקתי הסתבר שמשם עד מחלף שורק היה פקק.
כביש 6 מיועד לנסיעה חופשית ומהירה. מישהו יחזיר את התשלום בגלל הפקקים בהם נתקעתי?

לא יאומן...

למה אתם גונבים לנו את התפקיד יש פורם תחבורה

למעלה