כביש 6-רמאים

• פותח הנושא fz1
  • פורסם בתאריך

fz1

New member
כביש 6-רמאים

קיבלתי היום מכתב מחב. דרך ארץ,שבו הם כותבים-לאחרונה ניצפה רכבך מס.....,כשלוחית הזיהוישלו אינה גלויה.לפי חוק האגרה ,בעל רכב שמנע את זיהוי הרכב צפוי לקנס של-3180 ש"ח!!!!!!! ברצנינו לידע אותך למען תיפעל לתיקון הנידרש. שאלה-אם לוחית הזיהוי אינה גלויה ,לפי מה חייבתם אותי???? שאלה-שוטר שרושם דו"ח על מספר לא גלוי- 180 ש"ח,איך הנבלות האלה מחייבים ב-3180 ש"ח????? מה זה ,מדינה ניפרדת? החלטה= אין יותר נסיעות בכביש המחורבן הזה,ואני ממליץ לכולם לא להיתקרב לשם!!!

הם לא צדיקים , אבל הרמאי זה אתה

אתה זה שנכנסת לכביש אגרה , עם לוחית מוסתרת. ניסית לרמות אותם , אל תגיד שלא. אתה לא חייב לנסוע שם. ברור וידוע לכולנו שכביש 6 זה לא החברה הכי נחמדה בארץ , יש המון ביקורות על הקנסות שלהם. אבל אתה לא יכול לצפות שיסכמו לך להשתמש בכביש ולא לשלם , זה כבר לא הסתרת מספר , אל נסיון לקבל שירותים ללא תשלום , עבירה פלילת ולא תעבורתית. יש גם הסתרות מספר שמזכות בקנס יותר רציני מ180 ש"ח. בהודעה הזו אתה עושה עוול למי שבאמת נפגע מהחארות (סליחה) שבכביש 6 , ומשיטת הגביה והקנסות המוגזמים. לפי מה חייבו אותך = שוה לבדוק , אבל אתה בכל מקרה תכננת לנסוע שם בחינם , אז אני לא חושב שאכפת לך מכל העניין. ודבר אחרון - הם שלחו לך מכתב שמבקש ממך לא לכסות שם מספר , אתה חושב שאם תסע ותקבל מהם קנס , יהיה צידוק הגיוני לשנוא אותם בשבילך? הבעיה הגדולה איתם זה מכתבים שלא מגיעים ללקוח , ובעקבותהן יש קנסות מנופחים. ***נ.ב. מי שאישר את כל צורת ההפעלה של הכביש , ואת הקנסות - זה מדינת ישראל , רפובליקת ה

k1200lt

New member
הם לא רמאים. אתה לא בסדר

מדוע אתה מסתיר את המספר? כדי לנסוע בכביש פרטי ללא תשלום! הם החכמים והצליחו לזהות את המספר, תגיד סליחה וסע לשלום, בחוץ לארץ זה לא קורה, למה? כי אין שם ישראלים "יהודים", עכשיו תבין למה אוהבים אותנו בעולם!!

דמיקולו

New member
קח עצה מחבר...רק כי אכפת

תקפל את המספר יותר טוב
לעזרה בקיפול התקשר 054-5#$%##% ולחברת דרך ארץ..........אם גילתם מה המספר-זה סימן שלא היה מקופל.....אז על מה הטענות ? ד"א, נסעתי על כביש 6 השבוע -ניסתי לקפל את המספר של הטנדר,לא הלך-נחתכתי
(סתם, מנוי וידאו) מה שהתגלה זה נסיעה של 40 דקות (מברקאי עד בן שמן) כאשר בדרך לא ראיתי כמעט שום רכב לפני וגם לא במראה מאחורי.....אז מליונים דרך ארץ לא עושה מהכביש,ונראה שרוב התשלומים הזורמים לחשבונם באים יותר מקנסות. אגב קנסות, נצפתה ניידת מתנ"א בנתיב הנגדי ,עם צלף מציץ מהחלון.

ennicka

New member
אל תדאג - אתה משלם

בחוזה של דרך הרס עם מדינת ישראהל, המדינה ערבה לרווחי היזם (נדמה לי החזר של 80% מרווחי הכביש המשוערים ע"י דרך הרס, במידה והם לא ירוויחו אותם לבד) אז לא לחשוש, גם מי שלא נוסע משלם. גם מי שאין לא רכב משלם... כוווולם משלמים..

TomaC

New member
קצת ../images/Emo32.gif

אתמול נכנסתי ל"אייס" והכנסתי לתוך הכיס של המעיל איזה פלאייר ב-15 ש"ח. כשיצאתי מהסופר קפצו עליי מאבטחים ומה לא, הזמינו משטרה.... אל תשאל איזה בלאגן. או-קיי. זה לא קרה לי אתמול (ובעצם לא קרה לי מעולם) אבל המסר שלי ברור. נסעת על כביש 6 עם מספר מוסתר. זה בדיוק כמו להכנס לאייס ולגנוב משם מברג. אפילו כתוב לך בכניסה של כביש 6 "שמור על לוחיות זיהוי גלויות". לא קיבלת קנס אלא קיבלת אזהרה. אם זה היה מגיע למשטרה אז היית מקבל תיק פלילי על גניבה ועוד משפט על נסיעה עם מספר מוסתר. אם אתה חושב שממשפט על מספר מוסתר\ממשפט על גניבה היית יוצא בפחות מ-3200 ש"ח אז אתה טועה. היית מקבל בנוסף לקנס איזו שלילה קטנה והרשעה בדין פלילי..... בקטנה. הם אולי חצופים עם הקנסות שלהם- אבל הרמאי הוא אתה! תומר

moko21

New member
מנצל"ש - אם רק שתי הספרות האחרונות

מוסתרות, יש מצב שעדיין יזהו אותי? (ואני מדובר על המולטינובות לא על כביש 6) הם יכולים להצליב דגם עם מספרים אפשריים או משהו בסגנון, או שהם חייבים הוכחה חותכת?

M O R M

New member
אם זה היה אפשרי כבר מזמן הייתי

בשלילה לאיזה עשר עשרים שנה. לא אולי זה יכול להיות בדרך הרס הדימדומים. בארץ הדימדומים החוק אינו קבוע ואינו מוחלט. מי שמחליט מה חוקי ומה לא זו חברת ארץ הדימדומים. למזלי אני חי בארץ דמוקרטית עם חוק צולע אבל קיים. ומשתדל לא להכנס למדינות עולם הדימדומים עצמאיות ברשיון מדינת ישראל שמחליטות על החוק לבד.

M a x

New member
הם יכולים...

הם גם עושים זאת לא פעם... אספר בקצרה את סיפורו של Rיק ....שלפני מספר שנים קיבל היתה מכתב המבשר לו כי נתפס במהירות של למעלה מ 190 קמ"ש בדרך חזרה מערד. כאשר הגיעו התמונות (צריך לבקש אותן) התברר שהאופנוע שבתמונה הוא מאותו הדגם.... אפילו הצבע זהה......אבל זה בהחלט לא האופנוע שלו. מספר הזיהוי היה זהה למעט ספרה אחת (שהיתה אגב בילתי קריאה).....לכן ניסו החכמים במשטרת ישראל להצליב מספרי רישוי....בשיטת ה"ילך ילך" ..מן הסתם בטח ניסו לשלוח את הדו"ח לכל בעל אופנוע עם מספר זהה למעט אותה ספרה בילתי קריאה ...למקרה שימצא מי שיהיה מספיק מטומטם כדי להודות. לגבי השאלה שלך.... הם יכולים לנסות! זה לא יהיה קביל בבית משפט לתעבורה! אם מדובר על מקרים פלילים אני מניח שהסיפור יהיה אחרת לגמרי.

M O R M

New member
התכוונת הם יכולים לנסות.

לא בשיטת מוצלחי אלה בשיטת מצליח. הודה שילם הצליח. לא שילם נו לפחות ניסינו... למזלי במקרה שלי הם לא מנסים אפילו.

M O R M

New member
3180 ש"ח? ארץ הדימדומים-צריך אוסף..

צריך לעשות שוב אוסף בנושא הגנבים של דרך הרס הדימדומים. איך ניתן בכלל לאתר רכב ללא המספר? מאיפה הכתובת ללא המספר? מי נתן רשות להחליט על גובה הקנס אם המספר לא ברור? מה פתאום קנס ללא משפט. ועוד כמה חברים מהפורום מצדיקים אותם!! אם יתפסו אותי לוקח מברג מאייס אזי אייס רשאים לקנוס אותי? או שאולי יש חוק במדינה (שאינו חל על דרך הרס הדימדומים?) ששם אוכל אולי להסביר למה... ואולי שופט נוקשה יקנוס אותי ב-500 ש"ח על העברה?

TomaC

New member
ידידי....

אם יתפסו אותך גונב ולא תוכיח שגנבת בגלל שאתה מסכן ולא היתה לך ברירה- האמן לי שהקנס יהיה מעל 500 ש"ח- ויהיה במשפט. אם הבנתי נכון הוא לא קיבל קנס אלא אזהרה. מה יותר הוגן מזה? צריך לחפש כאן שרשורים שמדברים על תוצאות משפטים של אנשים שהסתירו מספר (לא מספיק טוב) ונתפסו? מדובר על שלילות בפועל וקנסות מטורפים. תוסיף לזה שזה לא רק הסתרת מספר אלא גניבה..... לטעמי הקנס גבוה מאוד אבל ריאלי למערכת המשפט בארץ. צאו רגע מהמחשבה השלילית על כביש 6 והיכנסו לחשיבה ניטראלית.....

MORM בוא נפריד בין הדברים

ראשית: הכל נעשה באדיבות ממשלת ישראל , והכל מעוגן בחוק. עצוב אך כואב. שנית: אם איתרו את המספר בכל זאת , שיברר מה הייתה ההסתרה , אבל הוא לא מכחיש שהוא הסתיר , אלא מבקש להסתיר. עזוב אותך מדוגמא של "אייס" , לך לשוק ותנסה לגנוב למוכר אבטיח , אתה תסיים בתור MORM "על הסכין". הקנסות זה עניין מחפיר אחד , אבל אם על הסתרת מספר מקבלים רק קנס קטן , כמה אנשים היו מסתירים? הבן אדם לא קיבל קנס , אלא אזהרה לא להסתיר שוב , והוא מתלונן. אנחנו לא יכולים לתמוך בעבריינים לנצח (שם הסתרת מספר היא נסיון לנסיעה חינם , לא ניסיון לשבור שיאי מהירות ולא להתפס) ושוב - מי נתן רשות? מדינת ישראל. אגב , אולי באמת הפתרון הוא לא קנס של 3180 ש"ח , אלא פתיחת משפט פלילי + תביעה אזרחית (השגת דבר במרמה , גניבה וכו') + לקינוח תביעה על הוצאות משפט (נראה לך שהוא יצא נקי? שופטים ישמחו למצוא מסתירי מספר. והוא יפסיד יותר מ3180 ש"ח. ) ודבר אחרון: מאחל לכולנו , שלא נגלה בדרך הרעה שלהסתיר מספר פוגע בנו (פגע וברח עם מספר מכוסה. אופנוע לא מותר מפחית , וגם פחיות מסתירות מספרים)

נראה לי שאפשר לאתר מספר מוסתר

אם הוא מוסתר רע , אז המערכת האלקטרונית לא מזהה אותו , אבל ידנית ניתן לזהות. כנ"ל גם לגבי דו"חות משטרתיים שאנשים מקבלים. אולי הוא שם רשת על המספר , אבל זה לא היה גלוי? הוא לא בוכה שהמספר היה מלוכלך כי היה גשם ובוץ (ושוטרים יכולים לתת קנס גם למי שבטעות המספר התלכלך! והם עושים את זה (כי אם המספר מלוכלך , סביר להניח שזה לא קרה תוכ כדי נסיעה , אם חזרת מהשטח , החובה שלך לוודא שהוא נקי לפני עליה לכביש) אנחנו תמיד אוהבים להרגיש מסכנים , ושוכחים שמספר מכוסה הוא עבירה פלילית ולא תעבורתית , כי לא מעט כלי רכב משמשים גם לצרכי טרור וחיסולים בעולם התחתון , וגם אנחנו בוכים שגונבים לנו את האופנועים. איך שוטר ידע אם האופנוע גנוב או לא אם המספר מכוסה? אני לא מבין אותך , גם לא לנסוע כי הם גנבים , אבל אם לנסוע אז לגנוב מהם חזרה? המקום לא פועל בתום לב , ולא מתוך שירותיות יתר. מי שנכנס אליהם צריך להבין ולהפנים את זה. בטח ובטח לא להסתיר מספר בכביש אגרה... תראה כמה מזעזע , כמה סמכות ניתנה להם: חוק האגרה עוד תקנות MORM , בוא לא נערבב עיניין בעניין. אנחנו עושים עוול למי שנדפק , כי לא הבין איך עובדת הגביה ופתאום קיבל קנס מוגזם!!! מי שמרמה , מגיע לו , הוא לא תמים , ואלו בדיוק ה"ישראלים המכוערים" שגרמו למדינה להוציא חוק אכזרי כל כך. רק בישראל אנשים יושבים ושוברים את הראש איך לרמות ולתכמן את כולם. אני שונא את הכביש הזה , שונא את שיטת הגביה , שונא את חוסר השקיפות , אבל אם אחליט לנוע בו אדע מה ההשלכות. אם זה היה איזה כביש ארוך , היה אפשר לתהות מדוע אין דוכן לגבית כספים בכניסה , אבל בכביש כ"כ קטן אי אפשר לעצור כל 5 דקות כדי להשליך עוד מטבע. והכי הכי הכי עצוב: למה ישראל צריכה בכלל כביש אגרה? היה יותר חכם , לנקז את פקקי איילון ע"י השקעה בתחבורה ציבורית איכותית לתוך העיר , והרכבים ישמשו אותנו בפרברים , ככה היה נשאר לנו הציר הנהדר של איילון , שלוקח אותנו מהצפון עד ירושלים , ובחינם. בלי כל אלה שנוסעים לעבודה בבוקר - בכל מכונית , איש אחד. . חבל על כל מה שישראל הרסה כדי לבנות כביש נוסף ,שלא עוזר לאף אחד.

Korchi

New member
ידידי המלומד MORM

ממך ציפיתי ליותר. הבעיה מאוד פשוטה, כאשר מערכת לזיהוי אוטומטי של מספר הרכב לא מזהה את המספר, היא עוברת למערכת ידנית. כנראה, שהמספר הנ"ל היה בגדר "לא מזוהה" ע"י המערכת האוטומטית, אך היה ניתן לזהות ע"י זיהוי ידני. מכיוון שבישראל אנו חיים, ומכיוון שלאחר ביקור בהרבה מקומות בעולם, אין אנשים שנוסעים בכביש הגרה בלי לשלם (ו/או להסתיר מספרים) נתנה מדינת ישראל "זכות" לחברת דרך ארך, לגבות סכומים גבוהים מעברינים (וממש ממש בצדק) מה שכן, דרך-ארץ במקרים מסוימים קצת הגזימה...

M O R M

New member
כל מה שרצית לדעת על כביש 6 ולא העזת

לשאול. קישור לאוסף הגדול מהפורום לכביש 6 דרך הרס הדימדומים. ולא אני לא אובייקטיבי למי שתוהה!! אני לא רוכב בכביש 6!!

למעלה