כביש 531

הגר2005

New member
כביש 531

שלום שלום, האם מישהו יודע איפה בדיוק ברעננה מתוכנן לעבור הכביש? (שמעתי על רחוב בן גוריון, או שי עגנון..) אני מחפשת דירה לקנייה באזור הרחובות האלו וחוששת מזה מאד. תודה,

ATAF151

New member
היציאה מהכביש צפויה להיות שם

הכביש עצמו יעבור דרומית לפרדס משותף, אולם יתכן מאוד שתהיה יציאה וכניסה לכביש מרחוב בן גוריון שמקביל לשי עגנון ומכאן החשש לתנועה רבה שם.

הגר2005

New member
תודה - ועוד שאלה

איפה בעיריה אני יכולה לברר את המתווה המדוייק המתוכנן? אני מניחה שיש להם תוכניות אילו רחובות ישתנו, אילו כבישים יורחבו, יהפכו להיות דו סיטריים וכו'? האם זה קשור לאגף הנדסה של העיריה? שוב, תודה

נסי במחלקת הנסדה של העירייה

סבירות שיש להם תשדובות ברורות יותר מאשר לאנשי הפורום כאן אתר עיריית רעננה יפנה אותך למחלקת הנדסה ב ה צ ל ח ה

הוא יעבור מדרום לפרדס משותף

בקצה בן גוריון מתוכננת תחנת רכבת. יש לזה כמובן יתרונות וחסרונות.

הגר2005

New member
אני מעריכה שערך הדירות ברחוב בן גוריון

ירד פלאים.... אני אנסה לבדוק בעיריה מה מתוכנן בצורה יותר מפורטת. חיפשתי דירה באזור הזה, אך כעת נראה לי שאתמקד בחלק הצפוני של אחוזה...

אני לא בטוחה

יש לי נכס בצד הדרומי של אחוזה ואני מעריכה הפוך - שערכו יעלה פלאים. אכן לא הייתי קונה עכשיו בבן גוריון עצמו, שיהיה ציר ראשי לרכבת וממנה, ולא בבתים הסמוכים למסילה אלא קצת הלאה לכיוון אחוזה, אבל כן הייתי קונה ברחובות אחרים באיזור. יש ערך מאוד גבוה לגישה רגלית לרכבת.

32103210

New member
רוב הצד הדרומי ,יצא נשכר מכביש 531

מי שינזק מהכביש זה הרחובות שממש יובילו לכביש ,כדוגמת בן גוריון ,לעומתו ברחוב המקביל לו ,שי עגנון התנועה לא תגדל כלל . לפי מה שידוע לי ,יהיה חיבור לכביש 531 מבן גוריון משם כביש שרות שיהיה מקביל לכביש 531 ,ומכביש השרות יהיה חיבור לשאר הרחובות ( רחוב מאה שישים ,רחוב המלכים ,וכ,, ) כך שגם ברחוב פרדס משותף ירד העומס . מחלף נוסף מתוכן לקום ברחוב ירושלים ,ויתכן שגם בקזן (שכנראה בגלל המרחק הקרוב ישתלב עם מחלף רעננה דרום)

ATAF151

New member
רוב רעננה תרויח

אבל בנוסף לבן גוריון ינזקו גם איזורים סמוכים לפרדס משותף, משום שיש כאלו שלא מעוניינים לגור בסמיכות לכביש כל כך ראשי מבחינת זיהום אויר ורעש. שי עגנון לפחות בחלקו עלול להיפגע בגלל סמיכותו לבן גוריון וסמיכות חלק ממנו לפרדס משותף ול 531. רעננה כמובן תרויח בעיקר בגלל ירידה חדה בעומס באחוזה.

gs1234

New member
ומה יהיה תוואי הכביש?

איפה הקצה השני שלו? איך הוא אמור להתחבר לכביש 531 הקיים?

32103210

New member
יעבור דרומית "לאמדוקס"

ומשם ע"י מחלף שיבנה מעל כביש 4 ,יעבור דרומית לרעננה ,

למעלה