כביש 5

• פותח הנושא royel
  • פורסם בתאריך

royel

New member
כביש 5

למישהו יש מושג מה הקטעים המותרים לרכיבה בכביש 5? אני מתכוון לבצע קטע קצרצר בין צומת הכפר הירוק לבית עלמין ירקון וחזרה. האם מותר? האם מסוכן? בדרך מצ. הכפר הירוק יש שוליים רחבים ביותר אבל הדרך חזור קצת יותר בעייתית. למישהו יש נסיון? המלצות? תודה.

דרך כחולה (כלומר דרך מהירה)

בנוסף כל האזור של צומת מורשה מאוד מסוכן לרכיבה (גם בשעות של פקקים, תמיד יהיה את החוכמולוג שיקצר דרך השוליים).

aabramovich

New member
לא יודע אם מותר או אסור ע"פ חוק

ע"פ ההגיון שלי (המוזר לעיתים) התשובה היא - אל תרכב שם. אלא אם אני מתבלבל (כצפוני) במיקום בית עלמין ירקון. מאוד מאוד מאוד עמוס. לפחות צומת אחד לא פשוט. לפחות פעם אחת שמשתלבים מהר מאוד עלייך. לצערי אני לא יכול להמליץ על דרך חלופית. בי, כנהג, כביש 5 בקטע גלילות - מורשה , מעורר חלחלה. וזה בתור מי שנוסע/נסע יומיום לת"א מהצפון. (יעני אני לא רק נוהג בתוך קיבוץ/מושב)
עזריאל

royel

New member
ויתרתי.

אני עובר בצומת הזאת כל בוקר וחוזר דרכה כל ערב. אבל הדברים דרך שימשת המכונית יכולים להטעות לפעמים. אני לא הולך לקחת סיכון מיותר בכל מקרה ולכן אשמע לעצתכם. תודה רבה.

alalal

New member
מאידך, הקטע המזרחי יותר קאסם-ברקן

שקט עם תנועה יחסית דלילה במיוחד בשבת בבוקר. כן, צריך לעבור את המחסום אך לא נתקלנו בבעיה כלשהיא. חוץ מזה - כביש מעולה.

glicemic index

New member
כדאי להמשיך לתוך אריאל

אם יש רכב ליווי כדאי להמשיך לתוך אריאל ולהרוויח עוד כמה מטרים של טיפוס על עליות באחוזים מכובדים....אפשר לחליפין להכנס לתוך אזור התעשיה של ברקן ולעושות כמה הקפות קריטריום בין המפעלים (האזור נטוש לחלוטין בשבת)

TommyARGON18

New member
הדרך לאריאל

עד כמה מסוכנת הדרך לאריאל מבחינה ביטחונית?

glicemic index

New member
ממש לא מסוכנת

הדרך מגודרת ע"י גדר ההפרדה משני צידיה וכמעט ואין תנועה של רכבי ערבים על הכביש (הם מחוייבים לנוע על הכביש הישן המקביל). ולמרות זאת...אני מעדיף (בעצם לא מוכן ללא) רכב ליווי....מי יודע אולי איזה מפגר יחליט לדרוס אותי ולברוח. מעבר לזה מדובר בכביש חדש...אספלט משובח עם שוליים רחבים, תנועה דלילה ויופי של גבעות.

Eyal Hershtik

New member
כביש מעולה חוץ מהקטע האחרון

הקטע בין צומת ברקן לאריאל הוא אחד הקטעים המסוכנים שיש, אפילו לרכבים. עובדים על השינוי שלו כבר איזה שנה ועדיין לא סיימו. ועדיין רצוי לעשות זאת בקבוצה עם רכב לווי.

למעלה