כביש שש וספין המצלמות

כביש 6 זו ההוכחה שהתשתיות הן לא הבעיה אלא הנהג

אין כבישים מסוכנים. יש נהגים מסוכנים שלא יודעים להתאים את אופן הנהיגה לתנאי הדרך

enigo

New member
אבל כביש 6 הוא אחד הבטוחים ביותר בארץ

בחישובים של כמות תאונות ביחס לנסועה.
דווקא הכביש הזה מוכיח שלאיכות התשתיות יש משקל גדול מאוד בתוצאה הסופית (והוכחה לזה שהמהירות, בפני עצמה, היא לא באמת בעיה).

לא ראיתי נתונים של תאונות/נסועה

אבל נתקע כמעט שם כל יום בגלל תאונות. כולל היום

enigo

New member
הבעיה בכביש הזה, שברגע שלמישהו יש פנצ'ר, כולם מאיטים

וזה עושה פקק של עשרים ק"מ. בגלל זה תמיד יש פקק "בגלל תאונה".
נתקלתי לפני כמה זמן בנתונים, אבל לצערי לא שמרתי לינק - במונחי תאונות מהסוג שנספר בלמ"ס (אלו שהמשטרה חקרה ופתחה תיק תאונת דרכים. בדרך כלל תאונות עם נפגעים בלבד), כביש 6 הוא הבטוח ביותר בארץ ביחס לנסועה עליו.

avihersh

New member
יש לך סימוכין לאמירתך הפסקנית, או ששוב המצאת מונח חדש...

אני שואל, בזהירות, משום שלפחות עפ"י נתוני הרשות הלאומית לבטיחות, (ראה/י עמוד 101) כביש 6, לא כזה בטוח. ודאי שלא ביחס לכבישים אחרים. ייתכן שביחס להיקף הנסועה המצב משתנה, אבל לא מצאתי נתונים (כגון: נסועה לפי סוג כביש) אם תמצא - אשמח לראות

enigo

New member
כאמור, לא שמרתי לינק. והטבלה בעמוד 101 בנספח לדו"ח שהבאת

גם אם נתעלם מכך שהנתונים מאוד לא מעודכנים (מ-2011), הרי שהיא לא כוללת שום התייחסות לכמות כלי הרכב הנוסעים בכביש, ולכן חסרת משמעות. הרי מהטבלה הזו עולה שהכי בטוחים כבישים עם נתיב אחד לכל כיוון, בלי גדר הפרדה, מהסוג שיש באזורים נטושים כמו אזור ניצנה או מזרח רמת הגולן. והרי ברור לך שזה לא המצב, נכון?
אני אנסה לאתר את המקור ההוא.

avihersh

New member
הטבלה רחוקה מלהיות "חסרת משמעות"..

למעשה, צריך רק להצליב אותה עם נתונים על היקף נסועה, ולקבל את אישוש/הפרכה לטענה שלך. ואם ניתן למצוא נתונים מעודכנים יותר - זה באמת עדיף.

כאמור, לא הצלחתי למצוא, ולכן ביקשתי את עזרתך. ייתכן שהמידע אינו זמין, מסיבות "טובות"

avihersh

New member
כביש 3, 7 עוברים "באיזורים נטושים" ??

נכון שאתה טועה בהקשר הזה... ?

enigo

New member
בוא נתחיל משאלה הרבה יותר בסיסית - אתה רוצה לנהל דיון או

להתנגח? זה פשוט משפיע על האופן בו אענה לך. כרגע, למרות שנראה שזה לא המצב, אני אניח שאתה רוצה לנהל דיון, אז אתייחס למה שאמרת כטענה, ולא כנסיון ניגוח.
אז בוא נראה מה אמרתי ומה ענית, ואחרי זה נמשיך.
אני אמרתי שמהטבלה - בלי נתוני הנסועה - עולה שהכבישים הכי בטוחים הם כבישים חד נתיביים, בלי גדר הפרדה בין המסלולים, מהסוג שיש באזורים נטושים יחסית. אתה החלטת שהתכוונתי ל-3 ו-7, אלא שאלו רחוקים מלהיות הכבישים הבטוחים ביותר לפי הטבלה. בשניהם היו תאונות קטלניות בתקופה הנסקרת, בעוד בכבישים אחרים לא היו תאונות בכלל.
עכשיו, אחרי שהובהר שהכוונה לא היתה לכביש 3 ו-7, בוא בכל זאת נעיף מבט בנתונים שלהם.
כביש 3 הוא באורך של 53 ק"מ, והיו בו 3.5 תאונות קטלניות בממוצע בשנה.
כביש 7 הוא באורך 7.5 ק"מ והיו בו 0.5 תאונות קטלניות בממוצע בשנה.
כביש 6 הוא באורך 138 ק"מ, והיו בו 5 תאונות קטלניות בממוצע לשנה.
כך שגם אם נניח שאותו מספר מכוניות נוסע ביום בכל אחד מהכבישים - וברור שבכביש 6 נוסעות יותר מכוניות ביום מבשני האחרים - הרי שכביש 6 פחות מסוכן מ-3 ו-7 במונחי נסועה.

avihersh

New member
קודם נניח, אחר כך נזניח (פרופסור שושני)...

לפני הלוגיקה העמומה והלא נכונה, תתחיל מהבסיס. טענת כי כביש 6 הוא הבטוח בארץ - אין לך דרך להוכיח את הטענה. וכנראה שאתה טועה. לפני כן, המצאת מושג פרטי לגבי "מהירות שיוט" שיסייע לך כביכול לסתור את טענתי שמהירות השיוט של מכונית משפחתית הממוצעת בעולם גבוהה יותר היום, מאשר לפני 10 ו 20 שנה.

לנהל ויכוח, צריך בסיס משותף. וכזה - אין לנו כרגע. ולהתווכח על דברים שונים, אין לי כוח וחשק. ודאי שלא עם אדם כמוך שמתקשה להחליט אם אני מתווכח או מתנגח...

enigo

New member
אז תגיד "מתנגח" ונגמור עניין

לפני עשרים שנה ההספק הממוצע של מכונית משפחתית היה 110-120 כ"ס, והן היו קלות משמעותית מהמכוניות היום. היום ההספק הממוצע הוא 120-130 כ"ס, הפרש זניח מבחינת מהירות סופית - וגם מבחינת מהירות שיוט. בכל מקרה, לא ההבדל המכאני הוא שגורם לכך שהמהירות הממוצעת בכבישים המהירים היום גבוהה יותר, אלא השיפור בתשתית.
אבל מכיוון שכנראה נורא נעלבת מזה שסתרתי את הטענה שלך לגבי מהירות שיוט של משפחתיות, אתה מחפש להתנגח. בספורט הזה אתה מוזמן לשחק לבד. תהנה.

avihersh

New member
אתה באמת חושב שאתה מעליב מאן דהוא...

זה כמו שתיעלב ממהמורה בכביש. אתה עוקף ושוכח...

avihersh

New member
לטבלה, ולדוח כולו יש משמעות רבה

לנתונים יש משמעות בתנאי שיודעים להסתכל עליהם. מספרים, לא מדברים בד"כ בעד עצמם. יש להסבירם.

רק בכדי לסבר את האוזן, בכביש 7 ו 3 - מספר התאונות לק"מ כביש (0.26 ו 0.48 בהתאמה) - נמוך מאשר כביש 6 (0.55), כלומר הכבישים 7 ו 3 בטוחים מ 6 שהוא כאמור לא הכביש הבטוח בארץ. היקף נסועה הוא מדד חשוב, אבל לא היחיד למדידת בטיחות כבישים.

enigo

New member
בלי היקף הנסועה אין לטבלה הזו שום משמעות

אחרת - כמו שאמרתי כבר לפני כמה הודעות - אפשר להסיק שכביש 232 (כביש צר, בלי גדר הפרדה, חד נתיבי, עם צמתים רבים) הוא כביש בטוח בהרבה מכבישים מודרניים, דו או תלת נתיביים, עם מחלפים וגדרות הפרדה ובטחון. הרי בו היו רק 0.14 תאונות לק"מ!
כביש 446 - עוד כביש משני, צר ועם צמתים רבים - צריך להיות מופת לתכנון כבישים בעולם כולו - רק 0.03 תאונות לק"מ!
ובכלל, כמו שכבר אמרתי, במדד שלך, של כמות תאונות לק"מ בלי קשר לכמות הנסועה, כבישים תלת-ספרתיים - צרים, מפותלים ועם צמתים רבים - מככבים. אז למה בכלל טורחים בכל העולם לסלול אוטוסטרדות? טיפשים שכמותם.
אה, ואגב כבישים צרים, מפותלים ועם צמתים שמככבים במדד שאתה מציע, הנה מה שאומר בנק ישראל, במחקר על השפעת התשתית על תאונות, להגיד על הגורמים ההנדסיים המשפיעים ביותר הסיכוי לתאונה "בנוגע למאפיינים ההנדסיים נמצא כי תוספת של מטר לשוליים הסלולים מפחיתה את מספר התאונות בכ-15%; מפרדה בין נתיבי תנועה נגדיים מקטינה את מספרן בכ-32%; עיקול חד בכביש מעלה את המספר בכ-21%."
אגב, מה המדד שבנק ישראל משתמש בו לבטיחות כביש? נכון - "מספר התאונות המתוקנן לקילומטר נסועה – מדד המשקף את ההסתברות לתאונה".
אז מצד אחד יש לנו את המדד שאתה מציע, שמתנגש עם העובדות שמציין מחקר של בנק ישראל (ועם ההגיון הפשוט, אבל מילא), ומצד שני את מה שבנק ישראל מציין כ"מדד המשקף הסתברות לתאונה", והוא תלוי נסועה.
עכשיו שכל אחד יחליט איזה מדד אמין בעיניו יותר. אני סיימתי עם ההתנגחות הזו. את האגו הפגוע שלך תצטרך לחבוש במקום אחר.
אם אצליח לאתר את המקור לגבי כביש 6, אביא אותו כאן. אם לא - תמשיך מבחינתי להאמין שכביש 232 בטוח יותר מכביש שש. תהנה.

avihersh

New member
בקיצור, הטענה שלך לגבי שש שגויה...ולכל הפחות לא מוכחת

וגם "מהירות השיוט" עם "היושב" וכו' לא מחזיקה מים.

אתה טוען טענות, משונות, ומסתבך בהסברים פתלתלים וחלשים.

"המדד שלי" שייך לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. וכאשר אני רוצה לבדוק שערי מטבע, ומדיניות מקרו, אני בודק בבנק ישראל, ולא ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים (אתה מבין את הלוגיקה העמומה הזו נכון. זה קצת יותר טוב מהיושב שלך)...

ואם כתבת יותר מ 260 מילה לטובת האגו שלי, מצבך קשה.

שתאתר את מה שהבטחת לאתר. נדבר...וגם אז, הנסועה חשובה, אך לא כמדד יחיד. ככה זה. החיים מורכבים.

enigo

New member
איפה ראית שזה המדד של הרשות לבטיחות בדרכים?

היא פרסמה נתונים לגבי כמות תאונות בכביש - בשום מקום במסמך לא כתוב שזה המדד שלה לבטיחות כבישים. נכון, הבדל דק וחמקמק - אבל הבדל די משמעותי. הוכחתי לך בצורה חד משמעית שזה לא יכול להיות מדד לבטיחות כבישים - אבל מכיוון שבאת להתנגח, ולא לנהל דיון, אתה מתעלם מזה (לא) באלגנטיות.
והטענה שלי על כביש 6 היא כרגע לא מוכחת, לא יותר - זה רחוק מאוד משגויה. עוד הבדל דק, אבל די משמעותי.
אם היה עוד איזשהו ספק שכל הניגוחים הללו הם ניסיון לתבוע את עלבונך (וההתמדה שלך בהתנגחות הזו, מוכיחה שנעלבת - לפי ההגדרה שלך עצמך לעלבון) בנושא מהירות השיוט, הרי שהוא התפוגג סופית בעקבות ההודעה הזו.
אבל רק שאבין - מה ההגדרה שלך ל"מהירות שיוט"? המהירות שבה אתה נוהג בזמן שאתה מסמס בטלפון?
&nbsp

avihersh

New member
אתה מרים לקרן ורץ לנגוח. שואל ועונה לעצמך...

בקלות ניתן לפורר כל טענה שלך לאבק. אבל זה לא נעים ולא מעניין. אתה לא בר-פלוגתא, שהויכוח איתו תורם, ודאי לא לי.

רק משהוא שיעזור לך לישון טוב. הגולף היא אחת המכוניות הנמכרות באירופה. ה MK3 נמכרה בשנת 1995, ה MK7 נמכרת כיום. עיון חטוף בטבלה המסכמת של הדגמים, תעבור על כולם ותגיד את האמת - יש שינוי במהירות או לא... ?

enigo

New member
בכיף - היה שינוי אדיר במהירות!

ב-95 הדגם הנמכר ביותר בארץ היה עם מנוע 1600, מהירות מירבית 188 קמ"ש לפי הנתונים שהבאת (ואגב, הוא היה אחד החלשים בתקופה ההיא. לסופר-לנסר, הכי נמכרת באותם ימים, היו 113 כ"ס, והספק דומה היה גם לקורולה. הונדה סיוויק היתה חזקה יותר).
ב-2014 הגרסה הנמכרת ביותר של הגולף היתה ה-1.2 ל' 105 כ"ס מהירות מירבית? 192 קמ"ש. אין ספק - 4 קמ"ש הם הבדל מהותי, שלא לומר מהפכה של ממש. זה מה שסגר וחיסל את היתרון של אופנועי הספורט במהירות השיוט לעומת מכוניות משפחתיות...
ללא ספק - פוררת את הטענות שלי לאבק
וזה כשאתה בוחר אילו נתונים להביא!
יאללה, לך לנוח. אתה עושה לעצמך בושות. אם ממש משעמם לך - אולי כדאי שתתנדב ב"אור ירוק". אני בטוח שאותם תצליח לשכנע בחשיבות המדד שהמצאת לבטיחות כבישים LOL

avihersh

New member
עליתי על עוד בעיה שלך - אתה לא קורא....

אני כתבתי במקור "בעיה (גלובלית) נוספת בהקשר של כבישים מהירים.". גלובלי זה לא רק ישראל, אלא אם כן יש לך הגדרה פרטית נוספת לעניין. המצאת "מהירות שיוט", המצאת נתונים לגבי כביש שש והם נעלמו, וכעת אתה מדבר איתי על מיצובשי לנסר...

אני מביא נתונים, אשר מוכיחים את צדקת טענתי. אתה סתם מפזר קלישאות ובדיחות קרש.

האינטואציה הבסיסית שלי הייתה להתרחק מכל דיון איתך. כעת אני רואה שצדקתי.

זה גם היה נאיבי מצידי, לקוות שתדע להשוות שני טורי מספרים...אתה מבין לץ, שדגם ה 1.6 ה עולה מ 168 ל 200, זה שינוי משמעותי, ושדגמי הדיזל (הפופולרים) מהירים יותר ב 20 קמ"ש - זה משמעותי, זה שינוי מובהק.

תם ונשלם. מצטער. היית חייב להשתדל יותר. נכון... ?

ולגבי "אור ירוק", אתה יכול לזלזל כאוות נפשך. אנשים כמותך, גם אם יזכו ל 10 תקופות חיים, לא ישפרו את בטיחות בדרכים, חלקיק ממה שתרם אבי נאור ו"אור ירוק".

למעלה