כביש מקולל

jony stekino

New member
כביש מקולל

משהו הזוי שקרה לי
אני עומד ברמזור לפתע מגיח משמאלי בחור עם ווספה ואומר לי : |"אל תדאג אני אפנה ימינה רק לאחר שתמשיך ישר "
אני אומר לו : " תשמע קטע , ב 10 השנים אחרונות עשיתי 2 תאונות ושניהם קרו בדיוק פה ( התאונה עם המונית מי שזוכר )וגם הדוח האחרון שלי קרה לי פה "

אני ממשיך לנסוע לפתע עוקף אותי משמאל חמור עם גראנד דינק ,
ומיד עם סיום העקיפה מנסה החמור לעלות על המדרכה שנמצאת בצד ימין
ואני אומר לעצמי לא , זה לא יכול לקרות לי שוב , החמור לא מצליח לעלות על המדרכה ( זה היה ברור שבמהירות כזאת לא ניתן להעלות על מדרכה מהצד ) בקיצור הגראנדינק מתפרק בין המדרכה לכביש אני ממש מתקרב אליו וממש בנס לא נכנסתי בו

כיום אני עושה כמעט הכל כדי לא להכנס לכביש המקולל הזה

Ayokin

New member
איזה כביש זה ? ,ולמה אתה רוכב צמוד לצד ימין ?

כי במצב אחר
היית יכול רק לצחוק על ה -GD

כי בצומת הנקודה הבטוחה ביותר היא בצמוד לימין

בנתיב הימני, במידה ואתה מתכוון להמשיך ישר או לפנות ימינה.

Ayokin

New member
לא מדוייק בעליל - העמידה הבטוחה

היא לא לפני מכונית ז"א בין הנתיבים..
ואם אתה בצומת שהנתיב הימני הוא פניה ימינה וישר
לעמוד בצד ימין זו טעות גדולה.
גם רכב וגם קטנוע יכולים להתבלבל ולחשוב שאתה פונה ימינה
ופשוט יעלו עליך - ואם אתה לא מאותת ? אז מה ? אולי שכחת ?
בנתיב שבו יש פנייה ימינה - עדיף לעמוד בצד שמאל של הנתיב
בין הנתיבים.

למרות שפה הוא מדבר על כך שהוא כבר המשיך ישר ,כנראה צמוד לצד ימין ,עובדה שקטנוע שניסה לטפס על המדרכה הפריע לו ברכיבה.

מאוד מדוייק כשזה בא בתוספת שיקול דעת

אני מבין את ההגיון בדברייך, אך מה אתה חושב שיקרה כשתגיע לצומת ראשון בנתיב, ותעצור "בצד שמאל של הנתיב בין הנתיבים" בנתיב שבו יש פנייה ימינה, כפי שהצעת, ומאחורייך יגיח רכב שלא בא לו לעצור באדום/לא שם לב לאדום/ניסה לעבור בצהוב שהתחלף לאדום/בדיוק התכופף להרים את הטלפון שנפל לו באמצע השיחה/עם נהג שיכור במהירות של 160 קמ"ש?.. וכבר היו דברים מעולם.
המיקום שציינתי הוא המיקום המומלץ. במידה ויש פניה ימינה באותו נתיב והגעת לצומת ראשון, הפעל שיקול דעת, שפר את עמדתך לאחר הגעת הרכב הראשון לנתיבך, כך שיראה אותך ולא יפנה עלייך ימינה. במקרה של אופנוע, ההמלצה היא אף לעמוד בהילוך ראשון עם קלאץ' לחוץ כדי להיות מוכנים לתגובה מהירה במקרה שצריך לשנות מיקום במהירות.

Ayokin

New member
אשמח לשמוע עוד דעות מחברים פה ,אולי אני

עומד לא נכון וצריך לתקן את עצמי ? ואולי להיפך ?

מאחד השירשורים שהעליתי פעם
הסתבר שלא בלמתי נכון או לחלופין רכבתי מהר מדי
וזה עזר לי להבין ולתקן את עצמי....

ז ר ח

New member
תראה מה שקרה לג'וני קרה מכיוון שהוא מגיב

כנראה מאוד לאט לרמזור. (מי אמר לא לרכב אחרי לעיסת גת?)

אני, מניסיוני, ראיתי הרבה יותר מקרים של רוכבים ש"ננגחו" מאחור מכיוון שעמדו במרכז הנתיב מאשר רוכבים שעמדו מקדימה מימין ומישהו עקף אותם משמאל ופנה ימינה בחדות.

Ayokin

New member
ז"א כבר מסכימים שצריך לעמוד בין נתיבים

ולא באמצע...

אתה צריך להבחין בין עמידה בין הנתיבים

כשקו העצירה כבר מלא ברכבים ואתה גולש ומתמקם בינהם, לבין מצב שבו אתה מגיע ראשון לצומת, ואז הנכון ביותר הוא להצמד לצד הימני של הנתיב הימני, ולהיות כל הזמן עם עיניים על המראות עם קלאץ' לחוץ בהילוך ראשון (במידה ואתה על אופנוע).

Ayokin

New member
אני התכוונתי לעצירה אחרי קו העצירה\מעבר חצייה

ואז עמידה בין נתיבים בשאיפה לצד ימין
במידה ולא תפוס ע"י רוכב אחר ,ואם תפוס אז לשמאל הנתיב - רק לא להיות לפני רכב (כמובן ששמאל בין נתיבים-בכביש עם כמה נתיבים-לא לשמאל הדרך)

אלה אם נתיב ימין הוא לפנייה ימינה
ואז אני מעדיף לא לקחת בכלל את הסיכון שמישהו יגיע משמאל ע"מ לעקוף ולפנות ימינה..

יש לי הרגשה שכולנו מדברים על אותו דבר ופשוט לא מבינים אחד את השני

למעלה