כביש מכבית 471

• פותח הנושא izb
  • פורסם בתאריך

izb

New member
כביש מכבית 471

שלום לכם רוכבים יקרים
פעם ראשונה שאני כותב בפורום זה. אני פעיל יותר בפורום אופניים...
הסיבה שאני מתארח כאן, היא מכיוון שכתושב שכונת הדר גנים בפתח תקוה בבניין שקרוב לכביש מכבית 471, אני רוצה להתלונן על תופעה שחוזרת על עצמה כמעט כל לילה.
אופנוענים דופקים רייסים רועשים ביותר על כביש מכבית ומפריעים את מנוחתנו ושנת ילדינו.
אני מניח שזה כביש מאד פופולארי, לפי כמות הרכיבות הרועשות שם, אבל אנא מכם, סעו לכבישים שאינם קרובים לשכונות מגורים.
כביש 1, סעו לנס הרים, כביש 444, בקיצור, לא חסרים כבישים אחרים.
מקווה מאוד שפניה זו תפחית לפחות במקצת את הרכיבות הליליות בכביש.
רכבו בזהירות בבקשה.
תודה רבה,
איתי

מיצו

New member
לא נראה לי שהקריאה שלך תגיע לאנשים הנכונים

ככל הנראה מדובר באנשים שלא בטוח שיודעים קרוא וכתוב, ומן הסתם הם לא יהיו כאן.

vmisha

New member
אתה יכול להסביר את עצמך?

כי אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון.
ניסית להגיד שמי שדופק רייסים הוא לא "אינטליגנטי" ? אם כן, אני מקווה שהתבדחת, כי הקשר בין השכלה/אינטליגנציה של בן אדם להתנהגות שלו בכביש הוא הרבה יותר רופף ממה שנוח לחלק מהאנשים להאמין.

omkgu

New member
הוא התכוון שמרבית האופנוענים האלה לא קוראים בפורום 8

vmisha

New member
זה מה שנוח להאמין בו, אולי

זה שלא רואים כאן פוסטים מהסוג "יאללה, מי בא לדפוק רייסים על כביש 471 עם אגזוזים פתוחים?" לא מעיד כלום על הרגלי רכיבה של גולשי הפורום.

menyroth1

New member
אני לא בטוח שאתה צודק , אשמח למחקר שיוכיח אחרת

לדעתי במחקר כזה התוצאה תיהיה שיש קשר ישיר ( לא בהכרח מלא ) בין אינטיליגנציה והשתתפות ברכיבה " חוליגנית " או ב"התגרזנויות " או ברכיבה "מסוכנת " או ברכיבה בתנאים " לא חוקיים אחרים " . ולדעתי זה לא קשור רק לאופנועים , זה קשור גם למכוניות . אשמח לראות מחקר שתומך או שולל את ההשערה הזו .
נכון שזה נשמע לך רע , נכון שאולי אתה מעדיף אישית גם "להתגרזן " וגם להיחשב לטוב יותר . אבל אני בספק אם תמצא איזה פרופסור ( אפילו לאומנות או למוזיקה ) שמשתתף בפעילויות כאלה . וגם אם כן הרי שהוא יחיד ובודד .

vmisha

New member
תשמע, הייתי עונה לך

אבל נזכרתי שאתה מני, האיש וההגיון האלטרנטיבי.
חבל על הזמן.

menyroth1

New member
ההגיון המלא שאין קשר ? והאלטרנטיבי שיש ??

ועוד לי יש הגיון אלטרנטיבי . לדעתי רק נגמרו לך התשובות שיש בהם היגיון . צריך המון שכל כדי ללכת ולסכן את חייך בשביל לשמוע קצת רעש של אגזוז . וואו תואר אקדמי ממש שמצריך ליהיות אחרי שלמדת 3 שנים משפטים ( שנה ראשונה למדו אותיות , שנה שניה למדו מילים , שנה שלישית סוף סוף הגיעו למשפטים ) .

vmisha

New member
התשובות לא נגמרו. אני פשוט בוחר לתת אותן למבינים

menyroth1

New member
רק שאלונת קטנה לפני שארד מהעניין לצורך תיאום ציפיות ?

כשאתה אומר שתשמור את התשובות למי ״שמבין ״ המשמעות היא שהתשובה היא רק לחלק מהאוכלוסיה ( ולא משנה גודל פלח האוכלוסיה הזו ) . כלומר אם מחר אתעקש להבין את התשובה רצוי שאדע לאן לפנות .
אתה מתכוון שמי שיבין זה אלה שבראש קבוצת המגרזנים ובתחתית קבוצת האינטיליגנציה ?
או שלחלופין אלו שנמצאים בראש קבוצת האינטיליגנציה ובתחתית קבוצת המתגרזנים ???
קצת מוזר לי פשוט שאדם עם אינטיליגנציה של מגרזן הררי מצוי יבין משהו שאדם אינטיליגנט לא יוכל להבין

מיצו

New member
יש לי נטייה להאמין, אם כי לא בדקתי את זה באמצעות

מחקר מדעי, שהמצח של אלה שמשתוללים על כביש ציבורי נמוך מעט יותר מאשר של אלה שלא. יש מצב שאני טועה ושכולם יוצאים לקונצרטים של הפילהרמונית (או של אום כולתום, כדי שלא יגיע מישהו שיגיד שאני גזעני). קרוב לוודאי שהמכנה המשותף של רובם הוא שיש להם מכונת קריוקי בבית.
&nbsp
אבל יש מצב שנסחפתי. אם יש כאן איזה אחד עם תואר שלישי ותעודת הצטיינות מהטכניון שעושה את זה, סליחה, אני מתנצל. באמת.

Rביבוס

New member
קרוא וכתוב? מעניין...

אני גר באחד המושבים על כביש 40, ונוסע מדי יום על כביש 471.
אם זה בשעות הבוקר העמוסות, או אם זה בשעות הערב... בכל אחד מהמקרים אני חולף על פני שכונת הדר גנים.
וכן, אני יודע לקרוא, ואפילו לכתוב...
ראשית, אני מסכים עם פותח השרשור ועם טענותיו על הרעש בשעות הלילה, רוכבי אופנועים על כביש 471 רוכבים בסלד גבוה ובמצערת פתוחה, עם רעש אגזוזים מדהים שעושה חשק לעלות על האופנוע ולצאת לרכוב, גם אם זה בשעה 12 בלילה.
הצדקנות של חלק מהמגיבים מעלה חיוך, אלו שחושבים שהמשטרה צריכה לאכוף את רמת הרעש ממפלטי האופנועים, כולי תקווה שזה לא יקרה, כי היום זה הרעש, ומחר זו מדבקת ה-"No Fear" שאני וכמותי אוהבים להדביק על האופנועים החבוטים שלנו.
באופן אישי, רוכב על אופנוע עתיר נפח, רועש, ואשקר אם אגיד שאני מדומם את המנוע ודוחף את האופנוע בכל פעם שעובר ליד השכונה המדוברת... אם כבר, אז להיפך.
זה הופך אותי לאחד שלא יודע לקרוא או לכתוב? זה הופך אותי לאויב הציבור מספר אחד?
&nbsp
משעשע, לא?

vmisha

New member
זה הופך אותה לאויב הציבור (לא מספר אחד)

אותו הציבור שמחליט לאסור עליך לחנות על המדרכה (ע"ע המכה החדשה של עירית ת"א). הרי למה להתחשב במישהו שאתה גם ככה שונא אותו (כי הוא מרעיש לך מתחת לבית, למשל)

Rביבוס

New member
ד"א, אנחנו תמימי דעים בעניין.

עירית תל אביב והמכה החדשה, אני באמת מאמין שצריך לקנוס את אלו שחוסמים את המדרכה לחלוטין ושצריכה להיות הגדרה למרווח שעל רוכב האופנוע\קטנוע להשאיר.
אנחנו גם מסכימים על הרעש שאופנועים עושים, ומאמין שצריך להוריד מהכביש את אלו שרוכבים בלי משתיקים בכלל, אלו הם החלאות האמיתיים שלא מתחשבים בסביבה.
אבל המרחק בין אופנוע מעט רועש בגלל משתיקים שונים, לבין להפוך את ציבור האופנוענים לאויבי הציבור, מרחק תהומי.
ובעניין, יש גוף אחד המתיימר לייצג את האופנוען, הגוף הנ"ל גובה כספים שמיועדים לתחזוקתו... הכספים האלו מוצאים את עצמם מושקעים בקבבים איכותיים הנבלסים על ידי חבורת מנופחים שכל מה שמעניין אותם זה לטייל ולהשוויץ באופנוע החדש.

ובעניין הרעש, בדיוק חזרתי מארוחת צהריים ונתקלתי באופנוע הבא... אחד כזה צריך לרדת מהכביש, ובעיניי יוצר נזק תדמיתי עצום לרוכבי הדו"ג למיניהם

vmisha

New member
המרחק בין אופנוע רועש להפיכת אופנוענים לאויבים הוא תהומי אם

אתה לוקח אופנוע רועש אחד ויחיד (נניח) בכל הארץ ומנסה לקשר אותו כסיבה יחידה. אז באמת אין קשר.
אבל אם תיקח כמה מאות (?) כאלה בכל המדינה, תוסיף כמה מאות לא רועשים, אבל מזגזגים בצורה מטורפת בין מכוניות, תוסיף מאות שחונים באמצע המדרכה, תוסיף מאות שחוסמים את מעברי החציה - והופה, הגעת להרבה מטרדים.
שים לב, במקרה ההיפוטתי שהבאתי יש אוסף של סיבות לא קשורות (במציאות יש רועשים שמזגזגים, יש חוסמי מדרכות וגם רועשים, ועוד עשרות צירופים שונים ומשונים), אבל מבחינת ציבור הנהגים (ושאר לא-רוכבים) כולן באות מציבור אחד - האופנוענים.
אז המרחק הוא פחות תהומי ממה שנראה על פני השטח.

Yehuda Badihi

New member
הבעיה היא לא רכיבה בשעה כזאת או אחרת בכביש כזה או אחר

הבעיה היא שיש רוכבים (גם פה) שמחליפים את האגזוז המקורי לאגזוז רועש והמשטרה לא אוכפת את העברה הזאת. אם היו מחרימים להם את האופנוע ושוללים להם את הרישיון לשנה הם לא היו עושים את זה. הם נהנים מהרעש ולא מעניין אותם שמדובר במטרד עבור רוב האוכלוסיה.

menyroth1

New member
למיטב ידיעתי , אין תקן לאגזוז בישראל

אאל"ט אין תקן לאגזוז בישראל . שמעתי את זה בזמנו מדוייטש שמאי הרכב שהיה מייצר אגזוזים אצלו בסדנא . ולאחר שהופתעתי הלכתי לבדוק את זה באגף התנועה ונוכחתי לראות שהוא צודק ( זה היה לפני כעשר שנים בערך ) .

Vaderom

New member
לא הגיוני

אם זה המצב, למה דורשים תקן אירופאי ביבוא אגזוז?

למעלה