כבישי ישראל - שאלה

erelu

New member
כבישי ישראל - שאלה

מהי שיטת המיספור של כבישי ישראל? בגדול, אני יודע שכבישי האורך מסומנים במספרים זוגיים וכבישי הרוחב באי זוגיים. האם תוכלו לעזור לי בפרטים נוספים? תןדה מראש לכל המשיבים.

בנוסף

סדר הגודל של המספר מציג את חשיבותו של הכביש: כביש 4 הוא כביש ראשי, כביש 443 פחות - כמובן. מה שמעניין הוא בדרך כלל סימון המרחקים בכבישים -פרט לשלטי מע"צ הירוקים שיש להם נטייה להתבלבל בינם לבין עצמם - בשלט אחד יהיה כתוב 8 ק"מ למקום הבא, ואז כמה מאות מטרים אחריו יהיה כתוב 10 ק"מ לאותו יעד - שבעצם התקרבנו אליו. זה משעשע לעיתים כנוסעים... לעומת זאת הכיתוב על אבני הקילומטר יותר מדויק, לשים לב: אם על אבן יש סימון דומה לזה -
המדידה היא לכיוון הנסיעה. אם הפוך - כמובן למקום ממנו מתחיל הכביש. המרחק נמדד מבית הדואר הראשי בעיר שממנה יוצאת הדרך לבית הדואר הראשי בעיר שאליה נוסעים. זה פחות או יותר מכסה את העניין לדעתי, מבחינת המספור והסימונים. מה עוד רצית לדעת בנושא?

עוד קצת פרטים על שיטת המיספור

כבישי אורך, מדרום לצפון, הם במספרים זוגיים, כמו שכתבת. ק"מ "0" תמיד בדרום, זאת אומרת שאם אתה נוסע על כביש שמספרו זוגי והמספרים על אבני הק"מ גדלים, אתה נוסע צפונה. בדרך כלל, על אבן הק"מ יש גם חץ קטן שמראה לך האם המספר הבא יהיה גדול יותר (חץ כלפי מעלה) או קטן יותר (חץ כלפי מטה). מספרי הכבישים הם "2" במערב, ליד הים התיכון ו-98 במזרח, ליד הגבול עם ירדן/סוריה. אני לא בטוח אם הגענו ל-98, אבל 90 הוא הכביש אילת - מטולה, ויש מזרחיים ממנו. כבישי הרוחב, ממערב למזרח, הם במספרים אי-זוגיים. ק"מ "0" תמיד במערב, ליד הים ושאר הכללים כמו שכתבתי לכבישי האורך. מספרי הכבישים היו אמורים להיות 1 בדרום ו-99 בצפון, אבל כאן נכנסה הפוליטיקה לעסק ובגין כפה את דעתו על מע"ץ ואיךץ אותם לקרוא לכביש שעולה מת"א לי"ם כביש 1. בהתאם לזה, הסתדרו שאר הכבישים: 3 דרומה מ-1 ו-5 צפונה מ-1. בקיצור, יש קצת ברדק בענין. אשר למספרי הכבישים: סיפרה אחת - כביש ארצי מהיר; שתי ספרות - כביש ארצי רגיל; שלוש ספרות - כביש אזורי; ארבע ספרות - כביש מקומי (מוביל לישוב / מקום) נידמה לי שעניתי על הכל, לא?

erelu

New member
תודה משה

למשה תודה. ענית גם ענית. התרכזתי במפה ואכן כך זה עובד. לא כל כך מסתדר לי עם מיספור כבישי גישה היוצאים מתוך כביש ראשי. אמנם העניין די שולי אך בכל זאת רציתי לדעת. הנה דוגמא - שאלה : כביש מס' 77 ליד בית זרזיר, ממנו יוצאים לצפון מערב ולדרום מזרח סעיפים של אותו כביש גישה מס' 7626. איך נקבע מיספור זה?

נסיון להסביר

כביש 77 הוא כביש אורך ארצי שעובר מצפון לדרום. כביש 7626 הוא כביש מקומי שמוביל לישוב אחד או כמה ונגמר בהם. יש לו יעד ובו הוא נגמר. המספר נקבע כי הוא יוצא מצפון לכביש 762 והוא כביש שמוביל לישוב בלי חיבור לכמה צמתים ולכמה כבישים ראשיים.

למעלה