כביסת צמר

כביסת צמר

שלום-שלום, קניתי לאחרונה מכונת כביסה נחמדה וקצת משוכללת, והיא מעמידה בפני דילמה - תוכנית כביסת הצמר כוללת בסופה סחיטה. אמנם עדינה יותר (250 סל"ד כמדומני), אבל עדיין סחיטה. אני גודלתי וחונכתי על כך שלא סוחטים סוודרים בכלל! וכאן עולות כמה שאלות: 1. האם אכן מותר לסחוט בעדינות (סוודרים, לא בעלי עסקים)? 2. אם לא, כנראה שאאלץ להפעיל תוכנית ללא סחיטה. אלא שהיא מתבצעת במים קרים ממש (פחות מ-30 מעלות), ואבקת הכביסה שלי (טייד) לא מגיבה לטמפרטורות נמוכות כאלו. אילו אבקות כביסה למכונה יודעות לתפקד עם מים קרים ממש? תודה!
 

hilla ab

New member
מבחינתי זה באמת תלוי

מה ההרכב של הצמר. האם הוא סיננטטי או לא. ומהן ההוראות שרשומות על דש הבגד. אם הוא סינטטי בחלקו הגדול אין בעיה לבצע סחיטה עדינה! אם זהו צמר טבעי , אפילו לא להכניסו למכונה , אלא רק ביד ,ולייבש אותו על מגבת פרוסה בצורה אופקית כך הוא נשמר הכי טוב מניסיוני.
 
איך מבחינים סין סינטטי לטבעי?

ראשית - תודה!
איך מבחינים בין סוגי הצמר? ולגבי הוראות הכביסה - כמעט על כל הבגדים מצויין שיש לכבס אותם ביד, ללא סחיטה, ללא השרייה, ללא ייבוש, ללא גיהוץ, ללא מונסודיום גלוטומט וייבוש במסאז'. אני תמיד מקל ברמה אחת.
 
אני עושה כך:

מכבסת את הסוודרים תמיד ב-0 מעלות. בימים לא גשומים אני לא סוחטת ותולה את הסוודרים בחוץ עד שהם גומרים לטפטף. כשהם גומרים לטפטף, אם יש חשד לגשם - אני מעבירה אותם להתייבש בתוך הבית. בימים גשומים אני מבצעת סחיטה עדינה (כפתור הורדת מהירות הסיבוב של המכונה), ואז הסוודרים תלויים בתוך הבית בלי בעיה. ואז אני תולה את הסוודרים בבית בלי צורך לתלותם בחוץ. לגבי פרישה - אני לא מבינה את הממליצים על פרישת הסוודרים לייבוש. אין היכן לפרוש. במתלה נייד של כביסה יש מקום ל-2 סוודרים בקושי כשאני מפעילה מכונה כשהיא כמעט מלאה. כשמשתמשים בחבלים, כמוני, אין בכלל היכן לפרוש. סוודרים שממש עדינים ויקרים לי אני אכבס ביד. צמר מלא - מתכווץ ונהרס במכונה!!! (סינטטי - יהיה כתוב סינטטי/פוליאסטר/כל מיני מילים מוזרות עם כל מיני אחוזים. צמר טבעי - יהיה כתוב "צמר". אני לא מוסמכת אבל הידע הזה מספיק לי באבחנה מה שורד מכונה ומה לא). לא ידעתי שיש בעיה עם אבקת הכביסה - אני משתמשת במקסימה ובקולון ואין בעיות.
 
תודה רבה! בשבת יתחיל מרתון הכביסות

אני תולה/פורש על גג הבניין. יעיל וגם כיף.
 
למעלה