כביסות - חלוקה נכונה

MaddyD

New member
אני מבינה את הרעיון אבל לא את ההיגיון

אין לנו בשום אופן מספיק חולצות למכונה שלמה, גם לא מספיק בגדים לבנים למכונה נפרדת וגם לא מגבות... אנחנו בסך הכל זוג..]:

MaddyD

New member
וזה מבזבז פחות מים?

יש דרך לתכנת ככה? כי אחרת לא אצליח לישון בלילה]:

אני מכניסה חצי מכונה אבל שמה על תוכנית

רגילה, הכסף והמים לא ממש מעניינים אותי, זה זול להפעיל מכונה, אני ממש לא מחשבת מתי להפעיל ומתי לא.

estee

New member
לא חוסך כלום. האמת שזה בזבזני בטרוף. גם

חשמל וגם מים. .

estee

New member
קראתי לא מזמן.. עלות הפעלת מכונת כביסה

כמעט 6 ש"ח למכונה של 5 ק"ג. בגדול יקר יותר להפעיל חצי מכונה.אבל... זה נוח, מרוקן ומפנה את הסל ובעיקר את הנפש...

estee

New member
אם הצבע מההדפס לא יורד על החולצה הלבנה עליה

הוא מודפס... אז מה הטעם להפריד מחולצות אחרות...??? אם כי למען ההגינות, חולצות עם הדפס אדום או שחור למשל... לא הייתי מעלה בדעתי לכבס יחד עם כביסה עדינה לבנה.

evilihi

New member
צבעוני כהה, צבעוני בהיר, לבן, מצעים

מגבות פעם ב, גינסים כשמצטבר (בממוצע 5 זוגות). לפעמים מצעים+ גינס או שניים כשצריך דחוף. אבל בגדול זהו. המכונה שלי קטנה ואני בן אדם אחד. בד"כ ממלאה חצי/שלושת רבעי מכונה. סט זוגי שלם זה כבר דחיסה והאמת שגם לא יוצא לי אלא אם הסט חדש. בד"כ סדין + ציפה + ציפית יוצא לי מכונה יחסית מלאה

שאלה:

לא שווה לך לבדוק אחת לכמה זמן את צריכה להפעיל מכונה, וכמה זוגות גרביים וכו' יש לבן הזוג, ובמקרה שזה לא תואם פשוט לקנות עוד גרביים?

MaddyD

New member
זה מה שאמרתי לו - שיקנה עוד גרביים

בגדול - לי פשוט יש המון בגדים ולא חסר , לו יש פחות... אבל רעיון מעולה, תודה!

אני מפרידה לפי צבעים וסוגי בד-בד"כ

יוצא לנו כזוג 3 מכונות בשבוע להריץ... מכונת מגבות,מכונת בהירים ומכונת שחורים,כחולים וכו'...

טלולי 2

New member
אין בעיה לערבב בהיר וצבעוני

בתנאי שלא מדובר על משהו חדש שעדיין מוריד צבע. אנחנו זוג. אני מכבסת ביחד: חולצות, מכנסיים, שמלות, תחתונים, גרביים, מצעים, מגבות הכל ב - 30-40 מעלות. לא אוהבת סחיטה.

טלולי 2

New member
שכחתי משהו

לא מפרידה צבעים, מכבסת ביחד גם לבן עם שחור. אין הורדת צבעים והכביסה נקיה.

טלולי 2

New member
סחיטה שהמכונה עושה

זה מקצר את זמן הייבוש, אבל הורס את הבגדים. אני תולה עם המים.

estee

New member
גם מגבות ומצעים? פוטרים?ג'ינסים? בחיים

לא הייתה מתייבשת לי הכביסה...

estee

New member
לדעתי זה פוגם ב"נקיון" הצבע.ורוד, לבן, קרם

הם צבעים רגישים, גם צהוב "מקבל" גוון מכביסה כהה.

בדיוק קניתי לפשוש בן ה4,

חולצה חמודה כזאת, כמו של יובל המבולבל, למי שמכירה. החולצה נהייתה תוך 2 כביסות צהוב כהה. במקום הצהוב הבוהק שהיא היתה...

dify

New member
ככה גם אצלי

הכל יחד, 30-40 מעלות, מעולם לא ירד צבע של שום דבר ואף צבע לא נפגע ספציפית. אני לא מרגישה צורך להתחיל למיין ולעשות רבעי מכונות כביסה, בגדים ספציפיים מכבסים ביד [כלומר בעיקר חזיות], כל השאר- למכונה. אנחנו זוג מבוגרים, זה לא שמדובר בטיטולים וחולצות עם קיא או בוץ. בניסיון שלי, הבגדים בכלל לא משפיעים אחד על השני בכביסה.

למעלה