כביסה

SILIVAS

New member
המממ

תרתי משמע
יש סיכוי שאולי השארת את הכביסה יותר מדי זמן במכונה לפני שהוצאת אותה, כי בגדים רטובים שלא מוציאים לייבש מיד נוטים להריח... משהו אחר, אולי יש לכם בעיה עם המים או המכונה עצמה? אצלי באיזור בו אני גרה במשך תקופה מסויימת העיריה הגבירה את כמות הכלור במים, והיה פשוט ריח נוראי למים וגם לכביסה
אם כי זה היה זמני וגם הריח נעלם אחרי הייבוש. חוץ עדיף לשים בארון: סבונים ריחניים או נרות ריחניים ופה בפורום גם הציעו דפי מייבש ריחניים (נשמע טוב)

המממ

New member
תודה על הטיפים ../images/Emo45.gif

אמנם המים פה מלאי אבנית, אבל פשוט השארנו את הכביסה סגורה בחברת עצמה ומכאן הבעיה... בכל מקרה נראה לי שנלך על מיני המבשמים. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

nickey

New member
את יכולה להוסיף

חצי כוס חומץ בנוסף למרכך שאת שמה במכונה. גם מסיר את האבנית, מרכך את הבגדים, גורם למרכך עצמו להישאר יותר זמן מבחינת הריחות ועל הדרך מבריק את התוף. ריח החומץ ייעלם אחרי כמה דקות, אל חשש. אני הייתי מוסיפה חומץ לכל הכביסות שלי והרווחתי בגדים ריחניים
ורכים. אפשר גם להכניס כוס חומץ לכיס האבקות ולהריץ תוכנית רגילה בלי כלום, אולי להוסיף וילון אמבט מלא עובש וכל מיני ספוגיות מקלחת ותקבלו הכל נקי.
אחחח... השיטות של הסבתות

nickey

New member
חומץ רגיל.

אלא אם כן את רוצה לתבל את הבגדים שלך בחומץ בלסמי

המממ

New member
אני ../images/Emo23.gif חומץ!

אני מכניסה תמיד חומץ עם מרכך הכביסה ומשתמשת גם לשטיפת רצפות (בדלי עם חומר הניקוי). וזה בנוסף לתפקידו המסורתי כמסיר אבנית ומסייע בבעיות חלודה (אגב, למישהו יש פתרון לכתמי חלודה קטנים ומעצבנים על ארון מתכתי?). מאז שאני מנקה בעזרתו, אני לא יכולה לחשוב על להכניס אותו לאוכל. זה כמו לאכול אקונומיקה!

nickey

New member
מעולה ../images/Emo13.gif

בשביל כתמי חלודה, תנסי את הספריי "אנטי קאלק" של סנו, היה לי אותו ואחרי כל שימוש התלהבתי לראות את עצמי בבבואה הקטנטנה מהברז בבהירות כזו יותר מהמראה

יש חומר שהוא מבשם בדים מרוכז

את יכולה להתיז כמה טיפות על הבגדים. אפשרות אחרת, אם יש לך מייבש כביסה- להכניס את הבגדים למייבש לכמה דקות עם כמה שפריצים של סנו מקסימה למייבש.

מנסיוני בעבודה במכבסה

שם למדתי איך לקפל כביסה..... בכל אופן, הם היו מכניסים בתוך מיכל התזה מים מהולים במרכך כביסה, ומתיזים על הבגדים אחרי הייבוש. לא משתמשים במרכך בכביסה ולא בייבוש. רק התזה אחרי השבגדים יבשים ומקופלים (וזו היתה מכבסה תל אביבית נחשבת!). אז נראה לי שזו תהיה עיצה טובה במקרה שלך. וגם כשהכביסה שלי נשארת במכונה מדי הרבה זמן, אני אפילו לא מוציאה את הבגדים מהמכונה אלא מעבירה סיבוב נוסף רק עם מרכך.

למעלה