כביסה...

כביסה...

שלום לכולם זאת הפעם הראשונה ששמעתי על הפורום הזה פה יש לי בקשה קטנטנה... אני רוצה לעשות כביסה לבד בלי עזרה של אמא ומשפחה חברות....... אף פעם לא יוצא לי לפי מעלות טובות אני חושבת... יש לי מכונת כביסה דיי חדשה של כריסטל אשמח אם מישהו יעלה כמה אבקה ומרכך כביסה צריך לשים לכמה כמות וכמה מעלות לציבעוני ולבגדים לבנים וכו... קיצר פירוט של כביסה........ עדינה מעורבב :) תודה רבה.

goanin

New member
בבקשה:

לכביסה צבעונית לא מלכולכת: חצי כוס אבקת כביסה, ומכבסת על תכנית כותנה 30º. בתא המרכך את שמה מרכך עד המקסימום, או חומץ+מרכך. לכביסה צבעונית מלוכלכת או שמריחה קצת לא טוב: שלושת רבעי כוס אבקת כביסה, ומכבסת על תכנית כותנה 40º. בתא המרכך שימי חומץ, וקצת מרכך (עד המקסימום). לכביסה עדינה, פליז, תחרות...: קצת פחות מחצי כוס אבקת כביסה, ומכבסת על תכנית עדינה. מרכך עד המקסימום. כביסה לבנה (הרוב כותנה), לא מלוכלכת: חצי כוס אבקת כביסה, תכנית כותנה 40º. מיץ לימון במקום מרכך (או מיץ לימון וממש קצת מרכך). כביסה לבנה מלוכלכת יותר: לטפל בכתמים לפני הכביסה, עם סינטבון, סבון כלים ואפילו כביסה ביד עם מים חמים מאד ואקונומיקה.. העיקר להוציא לכלוך. שלושת רבעי כוס אבקת כביסה, תכנית 60º (ואם הוצאת הרבה לכלוך וטפלת בכתמים יפה, אפשר לשים על 40º). מיץ לימון במקום מרכך. מגבות לבנות יחד עם לבנים. מגבות צבעוניות ניתן לכבס על הצבעוניים, או בנפרד על 40º-60º עם חומץ במקום מרכך. מצעים ניתן לכבס עם המגבות (למעט מצעים עדינים), ובאותו אופן.

TalElite

New member
גם לי שאלת כביסה

חולצות (טי-שירט רגילות לבנות /צבעוניות) מתקשות מאוד מתחת לבית השחי. כביסה לא פורתרת את הבעיה. מה עושים ?

goanin

New member
טיפול מקומי

אפשר לנסות עם סבון כלים, סינטבון, או סבון אסטוניש. אחרי זה עם קצת חומץ ולכביסה

כנראה שדאודורנט גורם לזה.

אולי ליצרני הדאודורנט הספציפי הזה מענה. אם הבעיה היא זעה, אפשר לשפשף את המקום באבקת סודה לשתיה ומעט מים לפני הכביסה. פעם היו מסיפים לבגדים פיסות בד מתחת לבית השחי, שנקראו עלי זעה. הם שמרו על הבגדים מכתמים.

כמויות החמרים כתובות על האריזות שלהם.

אבל כחסרת נסיון השתדלי לא לערבב צבעים. והשתמשי בטמפרטורה 30 או 40 מעלות. כביסה עדינה. אולי אפילו העדינה ביותר שיש לך במכונה. בדרך כלל זה מספיק. אם הכביסה מלוכלכת יותר, מתחילים לעלות בתכניות ומוסיפים מסיר כתמים, שוב בהתאם למה שכתוב על האריזה. הביטי על הבגדים, וקראי את הוראות הכביסה על כל בגד.

Orbi

New member
שאלה על כמות אבקת כביסה

כשאתם אומרים שצריך לשים כוס או חצי כוס אבקת כביסה... לאיזו כוס הכוונה? לכוס חד פעמית קטנה? או לכף שמגיעה עם האבקה? אני מניחה שכל אבקה מגיעה עם כף אחרת, איך אפשר לדעת כמה לשים כשעוברים מאבקה לאבקה אבל נשארים עם אותה כף מדידה? תודה!

למעלה