כביסה כביסה כביסה

שירןב

New member
כביסה כביסה כביסה

היי, שתי שאלות בנוגע לכביסה. 1. בפעם הראשונה אני גרה בדירה ללא מייבש כביסה ואני תולה את הכביסה על מתלה בתוך הבית קרוב לחלון. באותו הזמן שנפרדתי ממייבש הכביסה גם החלפתי מכונת כביסה ובדיוק באותו הזמן, כשאני מקפלת כביסה אני מרגישה שהבגדים מאד יבשים וקשים. אין לי מושג אם זה בגלל המכונה או בגלל שיטת הייבוש, על מתלה ולא במייבש. למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות או לבדוק? בכלל יש לי קצת סלט בראש באיזו טמפ' אמורים לכבס, אני מכבסת על 40 מעלות. 2. קראתי בפורום הרבה טיפים בטיפול בכתמים, השאלה היא איזו טיפים עוזרים גם כשהכתם כבר ישן. יש לי כמה חולצות לבנות עם כתמים ישנים, אולי שמן או משהו כזה, ששימוש באקונומיקה וקליה (בנפרד) לא עזרו. האם טלק יעזור כשהכתם ישן? אגב, צריך לקנות סוג מסויים של טלק? תודה רבה וכל הכבוד על הפורום! ממש תענוג לקרוא, ולראות את הפרגון והעזרה בפורום. כל הכבוד לכולם ולכולן!

maybesure

New member
כתמים ישנים

שמן - לא יעזור טלק או קמח או קורנפלור כי מטרתם היא לספוג את עודף השומן ברגע שנוצר הכתם, או לפחות לפני שכובס הבגד. כן יכול לעזור: מסיר שומן, או חומר מיוחד להסרת כתמים של זהר דליה. כתמים מצהיבים על ביגוד לבן - לפעמים מאכסון ארוך - ניתן להסיר בעזרת קליה, רן וכל חומר מבהיר אחר - עדיף לא להשתמש באקונומיקה כי היא מחלישה את סיבי הבגד. אקונומיקה לא מתאימה בשום אופן לסיבי משי. אם מחליטים להשתמש באקונומיקה - רצוי עם מים חמים מאוד ולזמן קצר מאוד. מתאים כמובן לבגדים מסיבים טבעיים ולבנים בלבד ללא הדפסה/רקמה צבעונית. כתמי תבלינים אני מסירה בעזרת קליה ותליה בחשיפה לשמש. כתמי פרי - סבון כלים וקליה.

שירןב

New member
מסיר שומן?

שאלה מפגרת, אבל... האם אפשר להשתמש באותו המסיר שומן שיש לי למטבח? בספריי? תודה.

כן ,ריסוס קל של מסיר שומנים רגיל ואח"כ למכונה

בכל מקרה לוודא לפני כן במקום צדדי שהחומר לא מזיק לבד (לי לא קרה מעולם ) ,והכי חשוב -לרסס על בד נקי ולא על שאריות מחומר ניקוי /סבון אחר .הריאקציה בין החומרים עלולה להשאיר כתם !!!

maybesure

New member
כן. בדיוק בכזה

כדאי לרסס מעט בפינה נסתרת לראות שהבד לא נפגע. לא יודעת באיזה את משתמשת, אבל על הסאנט מוריץ אני לא ממליצה, הוא תוקפני מידי. אם יש לך של סנו או חברה אחרת (אני משתמשת ב"פלאית" של זהר דליה) - הם יותר עדינים. ולא.. זו לא שאלה מפגרת, היא דווקא במקומה, שאלו פה הרבה לפניך בדיוק את אותה השאלה

yonitbrk

New member
בגדים יבשים וקשים, בגלל המים שלנו במדינה

נסי להוסיף לכביסה האחרונה בתוכנית, ממש לקראת הסוף מכסה מלא של מרכך כביסה, שגם ירכך את הבגדים וגם יוסיף ניחוח . שום קשר לשיטת יבוש הכביסה.

מחל

New member
אין קשר? במייבש הבגדים יוצאים רכים! ובתלייה

על החבל הם יוצאים קשים ולא נעימים. ואני מכבסת עם אותם חומרים.

r i n i

New member
דוקא קשור - השמש מיבשת את המים עם האבנית שבהם

ואז נוצרת הרגשה של הורדת "קרשים" מהחבל, אם תקחי בגד קשה ותמעכי אותו תראי שהוא חוזר להיות רך. במייבש החום והערבול לא נותנים לאבנית להתקשות בבגדים ולכן הכביסה רכה.

למעלה