כביסה בעקבות עש

כביסה בעקבות עש

שלום לכולן\ם,

לפני כמה חודשים התברר שיש לנו עש בארון, אז הוצאנו הכל, הפעלנו מכונות כביסה יומם וליל על טמפרטורות גבוהות ופירקנו את דלתות הארון למספר שבועות - בהתאם להמלצות באינטרנט.
המתסכל הוא שמדובר בארון קיר. כלומר, הוא תופס קיר שלם בחדר ולפיכך מכיל כמעט את כל מה שיש לאחסן בתחום הבדים אצלנו בבית, כולל מגבות, תיקים, ובדים לתפירה. הכביסה לבגדים ולמגבות היתה החלק הקל - עכשיו יש ערימות של דברים עדינים יותר שעדיין לא התמודדתי איתם.
כיבסתי את רוב הדברים בטמפרטורה של 60 עד 90 מעלות. השאלה היא מה לעשות עם ערימות הבדים. אני לא מבינה בזה הרבה ולא יודעת לאפיין כל בד (או אפילו איזה סוג זה) ובאיזו טמפרטורה אפשר לכבס.
יכולות לרשות לי קווים מנחים?

אשרה.

טרהקוטה

New member
נדמה לי שיש ריסוס מיוחד לעש, לא?

שאפשר לרסס ישירות לתוך הארון, על הבגדים כמו שהם.

סתם מבקרת

Active member
באמת שההיסטריה מיותרת וגם הכביסות. העש הוא

מן פרפר, הוא לא פוגע בכל סוגי הבדים, רק בבדים טבעיים כמו צמר ומשי אולי בכותנה ובטוח לא בבדים סינטטיים.
מוציאים את הדברים מהארון, מנערים היטב, מכניסים לארון עלי דפנה ויש גם שקיות עם חומר נגד עש. אפשר גם לרסס עם אחד מתרסיסי ה"K" המתאימים לפני שמחזירים את הבגדים לארון.
למה לפרק דלתות? כדי שעוד פרפרי עש יוכלו להכנס?
פעם היו שמים כדורי נפטלין בארון למניעת כניסה של עש. למרבה הצער הנפטלין נאסר לשימוש אבל יש תחליפים.
בהצלחה.

אימנאא

New member
חרקים

נכון כתבה סתם מבקרת העש מעוניין רק בבדים שסיביהם מהחי .

העיקריים הם צמר ומשי טבעיים .לשמחתך הבדים היום הנם תערובות

של חומרים ולכן קטן הסיכוי לנזק ממשי . אין כל תועלת בכביסה בטמפרטורה

מעל לשלושים מעלות ,אשר יכולה להזיק לבגדים .איזה חיה שאינה דג או דו חיים

יכולה לשרוד במים מעל דקות בודדות?

שש שבע

New member
העש הוא פרפר, אבל הזחלים שלו הם

המזיקים, הם אוכלים כל בד טבעי,
וזה נראה כמו חורים קטנים בבגד,
כמו שאמרת עלי דפנה דוחים עש, הם לא הורגים אותו,
אבל הם מכתימים את הבגד בכתמים צהובים, ולכן רצוי להכין שקיות בד קטנות לשים כמה עלי דפנה בכל שקית, לקשור, ולפזר בארון,

הנפטלין אכן רעיל,וכשלובשים בגד עם נפטלין, אם העור משומן, הנפטלין יכול להיספג לגוף,

למעלה