כבוד

Tonjin

New member
לא אולי, בטוח.. ( זה כתוב שחור על גבי מסך)

ואני לא חושב שחיים נעלב, הוא אמר שלעניות דעתו הצורה בה נמתחה הביקורת לא מכבדת... ולא שלל לרגע את הזכות של אף אחד להביע שום ביקורת, על אף אחד אחר..

אתה הוא זה שהציג לראשונה את המילה הזו (נעלב) בדיון הזה..

בשמו של מי אתה נעלב?

d y s

New member
לא מסכים

בושה כבוד אהבה אולי כן.

לא מאמין שנבנית מתוך פחד.

ואגב גם הפסיכולוגיה המודרנית רואה בבושה כאבן בניין ליצירת כבוד הדדי ועצמי שהם כשלעצמם אינם מובילים לאהבה שהיא רגש עילאי שלא חייב להבנות אבולוצינית אלא הוא ההבנה כי כולנו שווים בפני הטבע ואיננו בעליו.אני אמור להיות פה גנדי אמור היה להיות פה ואפילו היטלר.

הנקודת זמן ומקום כאן ועכשיו צריך ליצר הרמוניה הדדית

האם יש להרמוניה מחיר?

בוודאי

לא התכוונתי שזה מוביל לזה

אלא שבמערכת יחסים אתה מתנהג יפה אל מישהו אם אתה מפחד ממנו, למרות שבפנים אתה רוצה להרוג אותו... אולי. רמה מעל כך - אתה מתנהג אליו יפה אם אתה מכבד אותו מכורח הנסיבות. ומעל לכל זה..... אתה מתנהג אליו יפה אם אתה אוהב אותו.... נכון.... לפעמים מתנהגים לא יפה למשהו שאוהבים...אבל לא נתפלסף, הבנת את כוונתי.

מהיכן נכנסה כאן ההרמוניה והמחיר?
לא נראה לי שלהרמוניה יש מחיר.....לדיס הרמוניה יש מחיר. אבל לפעמים עד שמגיעים להרמוניה משלמים מחיר.
בלגן תאמין לי....עובדים עלינו.

d y s

New member
מה זה מתנהג יפה?

פחד=שקר

כבוד(כמו שעדי תאר)=שקר

אהבה=אמת ואין קשר להתנהגות.

כמו שאמר לאו טסה היכן שבאמת יש אהבה לא צריך חוקים.(בפורום יש אהבה?)

הרמוניה ודיס הרמוניה מניעות את הכל.

אין דבר שאין לו מחיר ואולי לכן ההרמוניה האמיתית היא רק כאן ועכשיו.

שום בלאגן ואף אחד לא עובד עלינו למעט אנו עצמנו.

גם הכיעור הגדול ביותר יפה כאשר פוקחים את העיניים.

אין כזה דבר כיעור, אלא בעיניי המתבונן...

יש כאלו שפוקחים את העיניים ועדיין רואים כיעור... כשפותחים את הלב ....הכל יפה....חוץ ממה שלא.
להתנהג יפה = לא לפגוע.
לא חייבים דיס הרמוניה בשביל תנועה.
וכן עובדים עלינו...הכי גרוע זה שאנחנו חושבים שאנחנו עובדים על עצמנו.....סתתתתתתתם.
. המנהיג הגדול אינו משאיר עקבות לפעולותיו....הכיצד נדע שאינו הוא זה שמניע אותנו ועובד עלינו?...אבל אם הוא אוהב אותנו, מה הבלגן מסביב....אהה..אנחנו עושים אותו...או שהוא גורם לנו לעשות אותו ואנו חושבים שהמין האנושי

d y s

New member
כשפותחים את הלב

נשפך המון דם.

אין דבר כזה כיעור עד שהכיעור נוגע בך (ציטוט של נאנסת עימה עבדתי).

לא לפגוע זה לא לפגוע ואין קשר להתנהגות יפה אמת לא יכולה לפגוע אלא אם המתבונן בוחר להפגע.שקר גם אם מיופה מחניף ומתקתק ויפה פוגע!

איך אתה קובע לגבי דיס הרמוניה כאשר כל הדינמיקה של היקום מבוסס על מחזורים.צונאמי במאקרו הינו חלק מההרמוניה ובמיקרו דיסהרמוניה.

http://he.wikipedia.org/wiki/אפקט_הפרפר.

אל תתבונן מעינך בלבד-

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2179249

אף אחד לא עובד עלייך אלא אם אתה בוחר להאמין בשקרים שאחרים מספרים לעצמם וזה אומר שאתה עדיין לא פקחת עיניים.

אין מנהיגים גדולים ואין כלום מלבד המציאות וחלקך בה ללא שום שיפוט מוסרי כל שאינו מציאות הינו תפיסה והשערה בלבד.

אין שום בלאגן מסביב.

וכמו שאומרים - אתה גם צודק וגם חאקוויאק

איך יכול להיות בלגן בגן שעשועים?

אם כבר אמת, לאו צה וציטוטים

לאו צה כתב:
"דברי אמת אינם יפים
דברים יפים אינם אמת"

נו אז....?

ובעיניי הכיעור והלב הפתוח - כפי שכתבתי - אם הלב פתוח הכל יפה...חוץ ממה שלא.
אתה דברת על חווייה פיזית של משהו שמוגדר כמכוער (אונס)...לא על צפייה בדבר בעיניי מתבונן. אני בטוח שיש כמה חולי נפש, שבעיניהם אונס נצפה כיפה.

ואם כבר לאו צה אז - ה"דאו" הוא המנהיג הגדול
. בעיניו.

טוב נו יאלה אחרון.

d y s

New member
מהי ביקורת לגיטימית?

כאשר אדם מספר את סיפורו כפי שחווה אותו וכאשר יש לו מדדים להשוואה ונכנס הוא לפורום האמור להיות לפחות מבחינת אספקטים מסויימים מקצועי ,ביקורת עינינית היא לגיטימית לחלוטין ואינה פוגעת בכבודו של איש.אני כשלעצמי כמורה מצפה לביקורת שתאתגר את המשך הלמידה והעמקה בתחום.
על מנת להבהיר נקודה אספר את הסיפור לאשורו:
לפני כמעט עשרים וחמש שנים כאשר הייתי חניך קרב מגע של אחד מבכירי המורים בארץ השתתפתי בסמינר בראשות אביגזר ז"ל במהלך הסמינר ביקש אביגזר מתנדב להדגים עליו בריח שורש כף יד(קוטה גיישי) התנדבתי אביגזר הדגים עלי הבריח זרמתי ונפלתי ואז אמר לי שהוא לא רוצה שאזרום אלא שאתנגד מילאתי את בקשתו ואז הוא סטר לי וניסה לבצע הבריח ולא הצליח מייד ובזעם נתן לי מכה חזקה באשכים עם ידו השנייה,ראיתי כוכבים והרשתי שהאשכים תקועות לי בגרון ותכף אני מקיא אך לא שיחררתי בשלב זה הוא שיחרר את ידי והדגים מעבר למכות ובעיטות כאשר הוא מסביר שאם מסיבה כלשהי הבריח לא עובד עוברים לאגרסיביות.

בתום השיעור ניגשתי אליו וביקשתי להתנצל על כך וכי לא שיחררתי כי חשבתי לתומי כי הציפיה הייתה שלא אשחרר אמר לי אביגזר שאינני צריך להתנצל וכי הוא מתנצל וכי יודע שהכאיב לי מאוד והלבין את פני מול כל הקבוצה וזה היה מתוך אגו הוא לחץ את ידי בחום וניפרדו בהערכה הדדית.מאז עברו עוד הרבה מים בירקון אני להבדיל מכותבים אחרים פה שקיבלו את תורותיהם ממוריהם כפרות קדושות בחרתי להציב את עצמי בחזיתות אלימות מסוגים שונים עד היום ועוד הזרוע נטויה במקביל ולאחר אירועים מכוננים בהם נידקרתי ונוריתי הוכיתי באלה ועוד כהנה וכהנה אירועים שיניתי את הכיוון בו עסקתי ומשנת 92 הפכתי לתלמידו של שלמה דוד סנסיי וגילית עד כמה עומק אפשר למצוא בעולם הלחימה וצמיחה לצד המורה עימו ובהנחייתו ובשלב מסויים בבריכתו להתפתחות אישית.

העשייה הביטחונית הענפה וההדרכה בזרועות הביטחון ההחשפות לשיטות רבות וליריבים שונים וכן ההכרות עם מורים רבים בארץ ובעולם ובעיקר החוויה האישית שלי מתירות לי לומר כי לעניות דעתי קרב מגע אינה שיטה מעמיקה ואין הדבר מעיד על יעילותה וכדומה מתיר לי לומר כי מורה זה או אחר ביצעו בפרספקיטבה השוואתית טכניקה בצורה כזו או אחרת וכ"ו מבלי לפגוע בכבודו של איש.

עמית שאני מעריך שהיה בגן ילדים בעת שחוויתי את הסמינר (ואגב סבלתי משטף דם באשכים כתוצאה מכך כחודש ימים) וטינף פה במילים וכן מומחים כאלו ואחרים ללחימה במציאות כלשהי שאולי ואני מרשה לעצמי לנחש לא בדקו את המתודולגיה שלהם עם עצמם במקרה קיצון אף פעם.דרכי שלי שלי היא ואינני מטיף לחיי אלימות וכן יש מקום לאומנויות הלחימה ולאמת שנבדקת אין ויוו בלבד כדרך.לזכותי כמבקר עומדות ריבוי שנותי ניסיוני המבצעי והיכרות עם השיטות עליהן אני מדבר.

ושוב אני חי לחימה ומוכן לכל התנסות כדי ללמוד לחיוב ולשלילה.ביום שישי האחרון התנסתי ברנדורי קרקע באדיבות רן צפריר וחיים פאר שמאוד מנוגד לתפיסת עולמי נהנתי ולמדתי ואף בשיחה אמרתי לרן את דעתי על עבודת הקרקע והוא לא נעלב בשמו של איש.

אני קורא שוב מעל דפי פורום זה לשמש כאוקה לכל מי שחפץ בלמידה משותפת לא ממקום של קריאת תיגר אלא של הלמידה והחוויה.

אינני מתכוון להתנצל בפני איש לא עמית לא חיים ולא אף אחד אחר.כאמור התנצלתי בזמנו בפני אביגזר ז"ל שהיה אדם ראוי לציון ואיש ישר והאמינו לי שלא היה בוחר להסתיר כלום וכמו שהיכרתיו כן היה פתוח לביקרת.

לאחרונה נחסמתי בפורום זה כנראה שצורת ביטוי ישירה ונטולת גינוני חנופה וטקס אינה מקובלת פה וזה בסדר.

בהצלחה לכולם.

d y s

New member
תוספת קטנה

לגבי הבריח האמור מאז הוא בוצע עלי מאות אם לא אלפי פעמים ויש מורים ושיטות שעושים אותו יעיל ביותר ומבלי אפילו להזדקק לאטמי.

למעלה