כבוד לאח הקטן

ofribecker

New member
כבוד לאח הקטן

מישיגן סטייט, או כפי שכונתה ב 2007 ע"י מייק הארט, "האח הקטן", ניצחה באן ארבור 34 - 17 את מישיגן. שנה שלישית ברציפות שהספארטאנס מנצחים את הוולברינס. מעניין יהיה לשמוע את הדיבורים על ריץ' רודריגז עכשיו. דנארד רובינסון היה חלש יחסית. טצ'דאון אחד ושלושה אינטרספשנס. 213 יארד באויר, ועל הקרקע הוא עשה "רק" 88 יארד וטצ'דאון. אצל הספארטנס בלט הראנינגבק אדווין בייקר עם 132 יארד על הקרקע וטצ'דאון. שבוע הבא איווה מגיעה לביג האוס לעוד משחק שנראה אתגרי ביותר עבור מישיגן.

תתש

New member
ובינתיים בדרום...

קרוליינה מנצחת בבית 35-21 את אלבמה וכמעט בוודאות מחסלת את הסיכויים שלה לאליפות נוספת. שלום לכולם ד"א. שמי הוא תומר וזו העונה הראשונה שאני עוקב אחריה (נכנסתי ברצינות לפוטבול רק בקיץ). משום מה נכנסתי חזק לפוטבול מכללות ולא ל-NFL (אני צריך לעבוד על זה בהתחשב בכמות הדיונים על ה-NFL). בכל מקרה, נחמד לדעת שיש עוד אנשים בארץ שאוהבים את הספורט הנפלא הזה שרק התחלתי לגלותו.

ofribecker

New member
לא ברורות לי שתי מילים ממה שכתבת

המילים "משום מה". פוטבול מכללות זה הספורט הכי מלהיב בכל העולם. לטעמי יותר מה NFL. הסיבה שלא כתבתי כלום על המשחק של אלבמה וסאות' קרולינה היא שלא ידעתי אם הוא שודר בישראל (אני כרגע בטיול ביפן). בפורום נהוג שעבור משחקים משודרים נהוג לשים סימן ספוילר
בכותרת ולציין רק את שמות הקבוצות ללא אף רמז לאירועי המשחק. זה למען המקליטים. ברוך הבא לפורום, אני בטוח שתמצא כאן הרבה עם מי ועל מה לדבר!

DEJ

New member
דווקא מאוד ברור

הרמה המעניינת ביותר, בדרך כלל, היא הרמה המקצועית ביותר. בגלל זה ה-NBA יותר מעניין מהליגה הישראלית האירופית, מבחינת כדורסל גרידא (ובהתעלם מאינטרסים, כמובן), והליגה האנגלית בכדורגל (ה"אחר") מעניינת יותר מאשר הליגה הישראלית בכדורגל. שלא לדבר על הדרך שבה בוחרים אלופה בקולג'ים (נושא שכבר דוסקס פעמים רבות כאן, ולא אחזור עליו). כל זה לא אומר שזה לא נפלא להתעמק גם בפוטבול קולג'ים (מה שלא הייתי אומר על הליגה הישראלית בכדורגל ה"אחר"). רק לומר שאני מבין בהחלט למה ההעדפה הזו מפתיעה. ובכל מקרה, ברוכים הבאים לצל קורתנו.

תתש

New member
התכוונתי לכך

שבאופן רנדומלי לחלוטין נמשכתי לפוטבול מכללות ולא ל-NFL. גם בשבילי פוטבול מכללות הוא הרבה יותר מלהיב ועשיר באמוציות מכל ליגה אחרת בעולם.

DEJ

New member
ואולי גם הסבר לחתימה?

זכות השתיקה והזכות לייצוג על חשבון המדינה? שניהם לא ממש רלוונטיים למדינתנו (זכות השתיקה קיימת, אבל מהווה ראיה נגד השותק. הזכות לייצוג ע"ח המדינה קיימת רק במקרים מיוחדים).

טל מי אבאוט איט

לאהוב פוטבול פה זה כמו לחיות במחתרת כל הזמן פרננדז שמרננדס כל מה שיודעים פה

mishuna

New member
תענוג..

לא יודע מה משך אותי לפני כמה שנים לתמוך דווקא במישיגן סטייט, אבל יש משהו קסום בקבוצה הזאת. אמנם עברה כמה שנים קשות, אבל עדיין היו מספיק רגעים מיוחדים. התקופה של ג'אבון רינגר, הקאמבק הגדול בתולדות הליגה מול נורת'ווסטרן, ועכשיו העונה הזאת עם הניצחונות מול נוטר-דאם, וויסקונסין ועכשיו בביג-האוס מול מישיגן. וזה לא סתם ניצחון מול מישיגן. יש להם את אחד השחקנים הטובים בליגה, בלתי מנוצחים, עם המון הייפ וביטחון עצמי שהאימפריה חוזרת לעצמה.. ואז מגיעה הקבוצה הקשוחה מאיסט-לאנסינג, ונותנת עוד הצהרה, על הבמה הלאומית. לא מתכוון להרעיף יותר מדי שבחים על הספארטנים, אבל הם כן נראים כמו קבוצה שלמה העונה. משחק מסירות - יש, משחק ריצה משובח - יש, הגנה איכותית - יש, והכי חשוב, המון קשיחות ואמונה עצמית. לא יודע אם הם ימשיכו בלתי מנוצחים להרבה זמן, ובכל מקרה אין להם משחק מול אוהיו-סטייט העונה, שזה יכול להיות גם דבר טוב וגם רע, אבל עדיין יש סיבה לאופטימיות. אולי אם אוהיו-סטייט ימשיכו כך, נזכה לראות את מישיגן סטייט ברוז-בול.

ofribecker

New member
יש יריבות גדולה מאוד

"האח הקטן" זה ביטוי שיצא מראיון שנתן מייק הארט לפני שלוש שנים לאחר נצחון של מישיגן על מישיגן סטייט. הוא אמר אחרי המשחק "זה כמו שמשחקים כדורסל עם האח הקטן, נותנים לו להוביל ואח"כ מראים לו איך משחקים כמו גדולים ומנצחים אותו". הביטוי מאוד לא מצא חן בעיני שחקני, מאמני ואוהדי מישיגן סטייט. ומאז הם ניצחו את מישיגן 3 פעמים ברציפות...

ofribecker

New member
לא יודע אם יש משהו שיטתי בזה

כנראה חלקם ככה וחלקם ככה, ולחלקם בכלל לא אכפת, במיוחד אם למשחק אין השפעה על הספארטאנס. נראה לי שבמשחק של מישיגן סטייט מול אוהיו סטייט, רוב אוהדי מישיגן בעד מישיגן סטייט.

קצת מזכיר את היריבות המשולשת

בין מכבי הפועל ת"א ומכבי חיפה צהוב אדום וירוק כשהיריבות האמיתית המרכזית היא בין הצהוב לאדום כשהירוק מנגן כינור שלישי אגב מעניין שמישיגן סטייט ואוהיו סטייט משחקות בביג טן אבל לא תיפגשנה ביניהן העונה משום מה

ofribecker

New member
הסיבה לכך

ששתי קבוצות מאותו קונפרנס לא נפגשות, היא מפני שכל קבוצה (בביג טן) משחקת מול שמונה מהביג טן בעונה אחת ומול עוד ארבע ולפעמים חמש קבוצות מקונפרנסים אחרים. מכיוון שבביג טן יש כיום 11 קבוצות, אז לא ניתן לשחק מול כולן בשיטה זו. בעונה הבאה יהיו 12 קבוצות בביג טן עם הצטרפותה של נבראסקה והקונפרנס יחולק לשניים, ויהיה לו גם משחק אליפות. כל קבוצה תמשיך לשחק מול שמונה מהקונפרנס (כל החמש מהחצי שלה ושלוש מהחצי השני) ועוד 4 או 5 מקונפרנסים אחרים.

הבנתי שהביג 12 מתפרקת

טקסס עוברת לפאק 10 יחד עם TCU מה שיהפוך לפאק 12 ובויזי ל-MWC במקום TCU לא יודע מתי זה אמור להתרחש

tragula

New member
מי נגד מי

אוהדי מישיגן: ישרקו בוז לאוהיו סטיט בכל מצב אוהדי מישיגן סטיט: ישרקו בוז למישיגן סטייט בכל מצב אוהדי אוהיוסטיט: ישרקו בוז למישיגן בכל מצב אני די בטוח בכך, לפחות לפי הלך הרוח של הרדיו המקומי.

למעלה