כבוד הרב כמה שאלות

כבוד הרב כמה שאלות

1.בבית חילוני,אים האמא מבקשת מהבת להכין לה ארוחה הכוללת בתוכה גם בשר וגם חלב מה על הבת לעשות? 2.בבית חילוני שיש בו טלויזיה,אים האמא מבקשת מהבת לצפות איתה בטלויזיה לצורך הנאה(הבת חוזרת בתשובה)האים על הבת לבוא ליצפות? 3.בבית חילוני אים האמא מבקשת מהבת לאכול בשר?לא ידוע אים הבשר כשר או לא ,יכול ליהיות שכן,יכול ליהיות שלא,קרוב לוודאי שזה בשר בהשגחת הרבנות המקומית ,מה על הבת לעשות? תודה רבה

שאלה נפלאה!

האם מצוות כיבוד אב ואם, שאנו יודעים שהיא מהחשובות במצוות בגלל שלה, בניגוד לתשע המצוות האחרות, ניתן עונש בעולם הזה מהקב"א ולא רק בעולם הבא, גוברת על מצוות הכשרות?

א77

New member
איש אמו ואביו תיראו ואת שבתתי תשמרו

איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמרו אני ה' אלהיכם [ויקרא י. ג]. וברש"י שם: סמך שמירת שבת למורא אב לומר, אע"פ שהזהרתיך על מורא אב, אם יאמר לך חלל את השבת, אל תשמע לו. וכן בכל המצוות. ע"כ ברש"י שם. בקשר לשאלותייך הספציפיות, הרי שאלות שבעל התשובה צריך לדון עם רבו. הרי אין באפשרות שום רב לומר על רבנות שזו טרפה חלילה. כמו יש יהודים שומרי מצוות וחוכי ישועות שמתבוננים בטלויזיה אי פעם, אם לא בביתם אז אוליי כשנמצאים במחלקה שבבית חולים ל"ע וכו'. הרי הדברים הללו אין להם גדר מדוייק לכלל, ולכן מומלץ לדון ספציפית רק עם הרב שמכירים ושהוא מכירכם.

האין בכך משום

פחיתות חשיבות כיבוד אב ואם? אם כיבוד אב ואם שניים לכל המצוות האחרות, איה החשיבות והייחוד שניתנו למצווה זו בעשרת הדברות? משהושמה מצוות כיבוד אב ואם בסמיכות למצוות השבת, האם לא מודגשת חשיבותה? ודוק, שבויקרא נאמר "יראה", והמצווה המפורשת היא "כבד", איזה משתי המילים כבדת משקל יותר?

א77

New member
אין שום פחיתות חשיבות

בכיבוד אב ואם או במורא אב ואם. יש לכבד אב ואם ויש לירא מאב ואם. הכבוד והיראה כתובים ומפורשים כך, שבכבוד נאמר אב לפני אם, משום שבדרך הטבע ייתכן כיבוד אם יותר, לפי שהיא מגדלתו ומטפחתו. ביראה כתוב אם לפני אב, לפי שבדרך הטבע ייתכן מורא אב יותר, כי האב הוא המנהיג והשולט בבית יותר מהאם. איש אמו ואביו תיראו זה ברור שזה רק אם אביו או אמו לא מצוים לעבור על המצוות. וזה נאמר כבר בחז"ל שהבן מצווה במצוות וגם האב והאם מצווים במצוות. היינו הבן והוריו מצווים במצוות ה', ולכן אין ההורים יכולים לבטל את הבן מקיום המצוות.

לשאלותיך...

1. אסור לאכול. 2. אסור לצפות. 3. לא לאכול. כפי שכתב כבר ידידי א77 "איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו" הרי שקודם לכל מצוות הקב"ה, שכן אתה ואביך חייבים בכבודי. אמנם, אין ליצור מריבה וכעס אלא להסביר בנועם ובצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שאת שומרת מצוות ולא תוכלי להשתתף בכל הדברים הללו.

תודה רבה...אבל...

בשאלה אחת התכוונתי לדוגמא ואמא שלי מבקשת ממני להכין לה לחמניה הכוללת מאכלי בשר וחלב האים מותר לי להכין לה?למרות שאני לא יאכל? שאלה שלישית-במידה והבשר כשר בהשגחת הרבנות במקומית?האים מותר לי לאכול? תודה רבה...

לשאלותייך..

1. אסור, לפני עיוור לא תתן מכשול. 2. יש לדון כל לשכת רבנות לגופה, ככלל יש להמנע.

תודה רבה אז אני מבינה ש..

אפשר לאכול רק בשר שהוא בד"צ או חותמות דומות?חתם סופר וכו'? אים אמא שלי דורשת שאני יאכל?זאת אומרת לא מכריחה לא ייצא מיזה ריב.. אבל יהיה לה צער מיזה שאני לא יאכל? תודה רבה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

1) לא מדובר ב"מכשול" בפני "עיוור" משום שהאם התכוונה מראש לאכול לא כשר ולא אולצה לכך או הוטעתה. 2) מי שנוהג להסתפק בהשגחת הרבנות אינו צריך לחפש כשרות מחמירה יותר, קל וחומר אם מדובר במזון שמיועד לאדם שאינו שומר כשרות ולא לו עצמו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

תשובות אין לי ואני מסתייג מהתשובות שנתנו לך, זאת אסביר: 1) אם לא תכיני לאימך את הארוחה הלא כשרה היא תכין אותה לעצמה, כך שעצם הכנת הארוחה הלא כשרה לאימך אינה מחטיאה אותה משום שכוונתה הראשונית היתה לאכול ארוחה לא כשרה והיא תממש אותה ללא תלות במעשייך. 2) כאן האם היא המחטיאה ועל הבת להשתדל לא לחטוא, אין זה אומר כי הבת חייבת להמנע מלשבת עם אימה, היא יכולה לשבת עם אימה ולא לצפות בטלוויזיה אם היא מסיחה את דעתה באמצעות ספר או שיחה. 3) מתוך הנחה שהבשר בהשגחת הרבנות והבת סומכת על הרבנות אין לה סיבה להמנע מלאכול את הבשר אך אם יש סיכוי סביר כי הבשר אינו נמצא בהשגחה כלשהי יש לה סיבה להימנע.

lala897

New member
תשובות

1. אסור. איסור בשר וחלב כולל את איסור הבישול. וק"ו אסור לבשל בשביל יהודי. זה לא משנה אם אמך תבשל בילא לעצמה אם את לא תבשלי עדיין זה בגדר להחטיא ואסור לך לבשל לה. 2. צפיה בטלויזיה אינה חטא. ולכן עליך לעשות את שיקול דעתך. 3. אם אין לך אפשרות לברר מה ההכשר של הבשר את לא יכולה לאכול אותו. אם את לא מקפידה על הכשר הבשר ואוכלת גם את הכשר הרבנות המקומית אז את יכולה לאכול.

asaf2000

New member
אינה חטא?

מתי ראית טלויזיה לאחרונה שאתה אומר שזה לא חטא? ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם

לא רק אל גם,לשון הרע,מנהגי גויים

בקיצור האמא של החטא

lala897

New member
זה לא לשון הרע.

אלה דברים מפורסמים שנאמרים בפני יותר משלושה. ואיזה מנהגי גויים? מנהגי גויים זה דבר מוגדר בהלכה זה לא הגדרה כוללנית לכל דבר שהגויים גם עושים.

lala897

New member
אני בת

לא זוכרת מתי ראיתי לאחרונה טלויזיה. תלוי באיזה תוכניות אתה מסתכל. ולבת זה עוד יותר פחות בעיה. לא שאני חושבת שזה חכם לצפות בטלויזיה, אני חושבת שיש שם דברים מטומטמים ולא הייתי רוצה להכניס לבית שלי אותה. אבל זה לא חטא.

כן?למה כל גדולי הרבנים אוסרים?

הורים שרוצים לחנך את ילדיהם לקדושה,תורה ומצוות אי אפשר לחנך אותם שיש את המכשיר התועבה הזה בבית...נקודה

תגידי לי יהודיה יקרה.

השם יתברך רוצה שתצפי בטלויזיה?שטתמאי את נשמתך הקדושה שעלייך להחזיר בעוד מספר שנים?

למעלה