"כבוד המקצוע"

"כבוד המקצוע"

קראתי הבוקר במעריב - היום שלשכת עוה"ד עומדת סופסוף לתקן את התקנה האנכרוניסטית שעסרה על עו"ד לעבוד במקצוע נוסף. לפי מה שקראתי, יקבע איסור לערבב בין התחומים.

תגובה

התיקון האמיתי יהיה ביטול מוחלט של לשכת עורכי הדין. החברות בלשכה לא צריכה להיות חובה. השיפוט המשמעתי צריך להיות מופקע מידי הלשכה. הנסיון שהצטבר בעשרות השנים מאז חקיקת החוק מראה שהלשכה נכשלה בהפעלת הדין המשמעתי. השופטים נבחרים שלא כדין על ידי התובע. ההעמדה לדין לוקה במשוא פנים כבד. עורכי דין מיוחסים זוכים לחסינות ואילו עם "הקטנים" מחמירים ולעתים סוגרים אתם חשבונות בגלל "תקלים" שהיו להם בבית המשפט עם פעילים בועדת האתיקה. הנורמות שקובעים בתי הדין הן שערורייתיות. התעלמות מוחלטת מחופש הביטוי והטלת מגבלות ואיסורים גם על פעולות שאינן קשורות למקצוע עריכת הדין. הלשכה מזכירה גוף בולשביקי אנטי דמוקרטי ומושחת, ואין פלא שהיא נוסדה בימי מפאי העליזים כשכל המדינה היתה כזאת (לא שהשתנו הרבה דברים מאז).

מאד התרשמתי מההתלהמות

העניין הוא שהייתי מצפה דווקא מעו"ד להעלות טעונים ענייניים, ולא טעונים הסגנון "הנורמות שבתי הדין קובעות הן שערורייתיות". אני בטוח שאתה צודק בחלק גדול מדבריך (ברצינות), אך אמירות פופוליסטיות מהסוג הזה, אינן מקדמות את המתרה שאני מניח שהיא שינוי המצב במצב יותר טוב מהקיים. חוץ מזה, אינך יכול לפסול גוף או אירגון מן הטעם כי הוא הוקם בתקופת השלטון של מפא"י, כי אז יהיה עליך לפסול הרבה מאד גופים, כגון הכנסת, הממשלה, מערכת בתי המשפט, מבקר המדינה, צה"ל, למעשה את כל סדרי השלטון והמשפט הקיימים, את כל המדינה.

י זהר

New member
אבל

הוא דווקא כן מעלה טיעונים עניניים שמצדיקים דיון ציבורי: איך יתכן שהקובל ממנה למעשה את השופטים? מדוע סכסוך בין עו"ד לשכנו שלא במסגרת העבודה יובא בכלל לבירור בלשכת עוה"ד? איך יתכן שבתקופת האיסור על הפרסומת, עו"ד זוטרים שנעשתה עליהם כתבה בעיתון "חטפו", בעוד שבמשרדים גדולים שיזמו כתבות "רקע" המפארות את הישגי המשרד איש לא נגע? לי אישית אין בעיה עם הלשכה כי אינני עוסק בעריכת דין, אבל אני מרגיש שמיסי החבר שאני משלם עבור ה"רשיון", מתבזבזים

ציפי ג

New member
אם אתה לא עוסק בעריכת דין ../images/Emo104.gif

למה אתה משלם עבור הרשיון? אתה יכול להקפיא אותו.

ציפי ג

New member
עיסוק במקצועות אחרים ../images/Emo104.gif

גם התיקון הזה יוצא לפועל רק לאחר שבג"ץ חיווה דעתו והמחוקק חוקק. כלומר הלשכה מעצמה כאשר הופנתה אליה שאלה, לא התירה לאדם לעסוק בשני מקצועות, גם אם הם לא נכללו ברשימה האסורה, גם לאחר חופש העיסוק. למה? האם זה לא מכובד להיות עו"ד וסוחר? מה יש? מצד שני, האם זה מכובד להיות עו"ד וסוחר? קשה לי לפסוק, במיוחד שאני מאוד אינטרסנטית - אני גם רוצה לעשות הסבה מקצועית ולעסוק בד בבד בשני מקצועות. ואני תוהה - מה זה לערבב בין התחומים?

למעלה