כבד

כבד

כבר שאלתי כאן בעבר על הכבד ועכשיו עשיתי חיפוש של המונח הזה בפורום ולא עלו מי יודע הודעות, אז ברשותכם אעלה את הנושא ואשאל: איך אפשר לחזק את הכבד? הכוונה שלי בין טיפול לטיפול (שיאצו) בנתיים המטפלת החדשה שלי אמרה לשתות תה שיבה כי שיבה זה מר וזה הטעם שהכבד אוהב ועוד היא הציעה לי מסג' לרגל (לאזור שאחראי על הכבד) בזמנו גם שתיתי מיים שבושל בהם ארטישוק - זה היה נורא מר !! אז אם למישהוא יש עוד רעיונות אני אודה לו שבת שלום רויטל

שמש א

New member
הכבד ברפואה הסינית

אוף, כתבתי תשובה ותפוז פתח לי דף שגיאה... אכתוב שוב בקצרה. טעמו של הכבד אינו מר, אלא חמוץ (מר הינו טעמו של הלב). חשוב לדעת האם עקרון הטיפול הינו חיזוק הכבד, או פיזור הכבד. נחזק את הכבד בעת חוסר דם או אנרגיית יין ואילו נפזר את הכבד כשסובל מעודף חום או תקיעות אנרגיה או דם. את בטוחה שמדובר בלחזק את הכבד? בכל מקרה, מי שידע הכי טוב להנחותך אילו מזונות או מתיחות, תרגילי תנועה לעשות בין טיפול לטיפול, הינו המטפלת שלך שמכירה אותך ואת צרכייך.

Orrza

New member
בגדול, אבל ממש כוללני:

מזונות ירוקים כמון עלים למיניהם (חסה וכו") יחזקו את הכבד. אבל זה ממש לא בא כהמלצה. הייתי ממלית לך קודם כל לבדוק (ולא להתבייש) איפה המטפלת החדשה למדה שיאצו והאם יש לה בכלל רקע ברפואה סינית. יש היום המון מוסדות שמלמדים טכניקות שיאצו בלבד ללא הידע הנדרש כדי להיות מטפלים, אלא להפוך למעסים בלבד. נראות לי די תמוהות ההמלצות האלו שלה, ממש כדאי לברר ולהיות בטוחים. במקרים תקינים הייתי פשוט ממליץ לך להוועץ במטפלת אבל הכל נשמע לי קצת מוזר פה. ובכל אופן, ובצורה היבשה: מזונות ירוקים. (הצבע של אלמנט העץ אליו שייך הכבד)

ל orrza

המטפלת שלי היא דרך קופת חולים ועובדת שם כבר שנים והיא הומלצה דרך רופא המשפחה שאחראי על המחלקה האלטרנטיבית שלהם.. תודה על האזהרה אבל כאן אין מה לדאוג.. חוץ מזה היא אבחנה דברים שלא אמרתי לה, היא אבחנה מחלת ילדות שיש לי

היי רויטל.

כמו שאמרו לך, ירקות ירוקים וחמוץ מחזקים את הכבד. גם ומאוד חשוב זה אכילה של זרעים או קיטניות שהנביטו. צריך לתת להם לנבוט וכבר שהתחילה הנביטה לאכול, לא לחכות שממש יצא הנבט! בנוסף, להוריד כל מיני רעלים מהתזונה - כמו חומרים משמרים, צבעי מאכל, אלכוהול, עישון... כדי להקל על הכבד בניקוי הרעלים. חשוב לישון בין השעות 1:00 ל- 3:00 בלילה. בהצלחה.

Yin

New member
חיזוק הכבד

בעבר נכתב ע"י נאווה ששמן זית ומיץ לימון, כף וכף אבל ניתן קצת לשחק בכמויות, על הבוקר, בטן ריקה ולא לאכול דבר אחר במשך 30 דק'. לגבי תרגילים לחיזוק הכבד, צ'י קונג, דברי איתי דרך המסרים. עדי

ל orrza ולכולם (חיזוק הכבד)

פתחתי ספר "ריפוי טבעי" ושם כתוב בדיוק מה שהמטפלת שלי אומרת: (ככה למי שאמר לי לא לבטוח במקום שהיא למדה...) במאמר על כבד עייף: "כל הצמחים ..שטעמם אכן מר פועלים טוב גם על הכבד , " וכן: "שפשוף יבש במברשת" (של הגפיים) ולמי שמעוניין אז אלו המסקנות שאני רשמתי לעצמי מהספר: אסור: מאכלים שומניים, ארוחות גדולות, אכילה לפני השינה מומלץ:מנוחה רבה, ספורט מתון, הברשת הגפיים במברשת , בקבוק חם על אזור הכבד. התפריט שרשמתי לי מהספר: תפוחי אדמה, ארטישוק, נבטים, ירקות עליים וירוקים, תה מכורכום, משיבה וממנטה ומעט שמן זיית

כבד

חצי כוס מים פושרים + מיץ מחצי לימון+ כפית דבש+ כף שמן זית (להגיע לזה בהדרגה) לשתות על קיבה ריקה בבוקר יכול להיות שילשול בימים ראשונים וגם בחילה תלוי בכמות הרעל שבכבד. לשים לב לעור וצבעו מסביב לעיניים ככל שנעשה בהיר יותר צלול יותר הכבד נקי יותר. בהצלחה !!!!

דברי איתו

רויטל שלום, העצה הפשוטה והמועילה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לדבר עם הכבד שלך ולספר לו מה את מבקשת ממנו ומה את רוצה שהוא יעשה לטובתכם, שהרי אתם שותפים במשימה החשובה של קיומך. ואת גם יכולה לבקש ממנו, בהזדמנות זו, שיסב את תשומת ליבך למאכלים ומשקאות ופעילויות, שיסייעו לו בתפקידו. מכאן והלאה תפקידך יהיה להקשיב ולבצע את הדברים שהוא יראה לך. דעתי היא שאם אמנם תשוחחי עם הכבד על בסיס קבוע,והכבד ירצה שתאכלי או תשתי משהו,את מאוד תימשכי לעשות זאת. דברים שכתובים בספר הם אולי מאוד חכמים,אבל תמיד כדאי לבדוק את מידת התאמתם אלייך. מטפל טוב יכול לסייע לך להפוך את התיאוריה למעשה. בברכה ובהצלחה שרון

../images/Emo12.gif ????

הי שרון אני אדם רוחני ופתוח אני אנסה את הרעיון.......... אני עוד לא יודעת איך, אני אחכה עד הבוקר אולי יהיה לי רעיון. * די מוצא חן בעיני הרעיון כשאני חושבת על זה שוב

מאוד פשוט

לדבר בקול רם. רק תשימי לב שאת לבד, שלא יאשפזו אותך
לילה טוב

תודה, זה מוצא חן בעיני מאוד ../images/Emo9.gif

אני יושבת עכשיו במשרד שלי, ברגע שהמשרדים לידי קצת יתרוקנו אני כבר אדבר איתו...
עצם הרעיון שהעלת כאן כבר עושה לי מצב רוח כזה שובב ועליז, , ברגע שהעלת את זה כאן זה כאילו אמרת לי שיש לי חבר חדש (הכבד שלי), זה כאילו יש לי מאהב (הכבד שלי), או כמו ילד שיש לו איזה דמות סודית שבייחד הם מתחננים דברים .. זה קטע ענק.. כל הכבוד על הרעיון, זה ממש מקסים..

למעלה