כבד לי.

שירה1973

New member
כבד לי.

עד לפני כמה ימים תמכתי תמיכה מלאה ומוחלטת בפעילות של צה"ל, פשוט כי לא היתה שום ברירה אחרת. מהרגע שהתחילו לדבר על הפסקת אש - איבדתי לגמרי את הצפון, תרתי משמע. הלא אם כבר יודעים שעומדת להיות הפסקת אש, מה ההגיון להמשיך ולשלוח עוד ועוד חיילים שלנו אל תוך לבנון...? אני לא כותבת את זה כדי לפתוח דיון פוליטי מ מ ש ל א, אני מנסה להעביר את תחושת הבלבול שלי. זה הזכיר לי (אלף אלפי הבדלות) אדם שיודע שביום ראשון הוא עומד להתחיל דיאטה, אז הוא מעביר את כל סופהשבוע שלפני כן בזלילה חסרת מעצורים, בבחינת "אכול ושתה כי מחר נמות".... ככה אני מרגישה בימים האחרונים. חיילים ממשיכים להיהרג, טילים נופלים בשני הצדדים במין תחושה של בהילות מטורפת, להספיק להספיק להספיק להרוג כמה שאפשר לפני שיכריחו אותנו לנצור את נשקנו.... לא מצליחה להבין את זה. לא יודעת מה הייתי עושה אם היה לי בן או אח או אהוב שמשרת בלבנון כרגע. לא מסוגלת לחשוב איך הייתי מצליחה להתמודד עם חוסר ההגיון של זה. אתמול בלילה שמעתי שאחד ההרוגים הוא בנו של דויד גרוסמן, אחד הסופרים האהובים עלי ביותר. נשבר לי הלב, אבל ממש. האיש הזה השתתף במסיבת עיתונאים יחד עם א.ב. יהושוע ועמוס עוז רק י ו מ י י ם לפני שהבן שלו נהרג. הוא ניסה לשכנע את הממשלה לחדול מהמלחמה, לחדול מההתקפות כי אין כבר טעם - הפסקת האש ממילא מעבר לפינה. אחרי יומיים נקשו בדלתו כדי להודיע לו שבנו נהרג. איך אפשר לעכל בכלל את האירוניה המזעזעת הזאת ?? אני לא מצליחה.

תודה שפתחת את הנושא....

גם אני לא רציתי לדבר כאן פוליטיקה. אבל אתמול ישבתי והקשבתי ממש בתשומת לב לכל מי שהסביר בטלויזיה. בלי ביקורת. וראיתי שכולם צודקים. כולם חכמים יודעים. ובעצם זה כל כך קשה להחליט החלטות גדולות כאלה. ואף פעם לא יודעים אם זה יצליח..... וממש ריחמתי על מי שצריך להחליט. וזה דוקא הרגיע אותי. לא הרגשתי כמו קודם שכולם טועים. הבנתי שזה נורא מסובך ומורכב. והחתן שלי שם ואני נורא דואגת..... הלואי שהפסקת האש הזאת תהיה אמיתית. אמן.

שירה1973

New member
לגמרי לא פוליטיקה

מזמן כבר הפסקתי לחלק את האנשים ל"ימין" או "שמאל" ונראה לי שרוב האנשים די מתבלבלים בימים אלה ולא ממש בטוחים מה הם.... כל מה שאני יודעת זה שכולם עצובים, ואני כל כך מזדהה עם מה שאמרת לגבי הצורך להחליט. אני כל פעם חושבת בתמיהה איך זה שאחד התפקידים הכי מבוקשים במדינה שלנו זה ראש הממשלה, כשבינינו - הלא אין תפקיד נוראי יותר.... אני אסירת תודה על כך שאני לא צריכה לקחת אחריות על חיים של אף אחד בעולם הזה, לא יודעת איך הייתי מסוגלת להתמודד במקומם של מקבלי ההחלטות בתקופה כמו זו הנוכחית. צופית, מחזיקה אצבעות שהחתן שלך יחזור כבר השבוע הביתה, בריא ושלם ואוהב אל משפחתו. והלוואי הלוואי שיהיה כבר שקט של ממש.

לכולנו כואב, והכאב אינו פוליטי.

הכאב הוא אישי, רגשי. אני כל כך מתחברת לדברים שאת כותבת כאן. כואב לי על כל החיילים והאזרחים שנפגעו/נהרגו. הלב שלי קרוע שאין מילים לתאר. אני ממש מתקשה להרגיש שמחה, עליצות, שאננות, או פשוט שקט. כאשר שמעתי שהבן של דוד גרוסמן נפל נצבטתי לגמרי. זה טיבם של אנשים מפורסמים, את מרגישה שאת מכירה אותם לטוב ולרע. אני זוכרת שאהוד מנור נפטר ממש בכיתי כאילו זה מישהו חלילה ממשפחתי. אני לא יודעת עד כמה אני מאמינה בהפסקת האש הזו. מאמינה לנו לא מאמינה לנסראללה.

שירה1973

New member
זה מעבר לפרסום יקירתי

מעבר לכך שמדובר באדם מפורסם, האירוניה המחרידה בכך שהוא אדם שכל חייו נלחם כדי להפסיק מלחמות... דויד גרוסמן הוא אחד מאנשי התרבות היותר מפורסמים ברדיפת השלום שלו, גם אם מסכימים עם דרכו וגם אם לא - אי אפשר להתכחש שהוא עומד מאחורי האמונות שלו בלי לחשוש (שלא כמו הרבה אמנים אחרים שמנסים להסתיר את דיעותיהם כדי לא לאבד את הקהל שלהם). זה פשוט בלתי נתפס שיומיים לפני שבנו נהרג הוא השתתף בהפגנה שקטה ומנומסת למען השלום והפסקת האש. יומיים בסך הכל.

אחרי שלמדתי בודהיזם

ועשיתי מדיטציות של חמלה למדתי להיות עצובה בשביל כולם. גם בשביל האנשים בלבנון..... זה נורא שאנשים עדיין רוצים להרוג אחד את השני. מורה חכם אחד פעם אמר לי: למה צריך לראות חדשות? בשביל להרגיש חמלה. ומה זה חמלה? נזיר הולך הרחוב בהודו ורואה אדם שוכב בתוך שלולית. הוא נשכב לידו.....

שירה1973

New member
צופית איזה צירוף מקרים

בדיוק הבוקר, ממש לפני כמה שעות, כתבתי בבלוג שלי תגובה למישהו שהגיב על רשומה שלי מאתמול. הוא כתב שהוא אינו מסוגל לחוש רחמים על משהו שכתבתי שם, ואני השבתי לו שאני לא אוהבת את השימוש במילה "רחמים" כי לפחות אצלי היא מעלה קונוטציות לא חיוביות במיוחד. במקום זה, אני מעדיפה להשתמש במילה חמלה ואני חושבת שהחמלה הוא אחד הרגשות האנושיים היפים והאציליים ביותר. אז אמנם טרם הספקתי להתעמק ביסודות הבודהיזם (נשמע לי מאד מעניין, בטח אגיע לזה פעם) אבל את החמלה אני מאד מחבבת ומוקירה.

שירה1973

New member
בהחלט דומה ../images/Emo13.gif

ברשומה שלי אפילו לא הזכרתי את האמא שלו (אוי כמה שהיא שיגעה את גיבורת הסיפור....
) אין לי ספק שכל אחת מאיתנו מכירה לפחות דמות אחת שמזכירה את "סינדרלה" שלך או את הנסיכה שלי... הן מסביבנו ולפעמים הן גם בתוכנו. תודה על הקישור.

זה יפה אבל אני לא יכולה להימנע מן

המחשבה של למה הנזיר לא הושיט לו יד להוציא אותו מתוך השלולית...

שירה1973

New member
גרמת לי לחייך ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

אני לא משיבה במקום צופית כמובן (סליחה שאני מתפרצת לדוגמא שלך צופית) אבל נדמה לי שהדוגמא כאן היא אמנם של שלולית ולכאורה את צודקת כי הכי קל ופשוט היה להושיט לו יד ולחלץ אותו מתוך השלולית, אבל אני חושבת שצריך לקחת את זה רחוק יותר. נכון, כאן זה רק שלולית אבל ברוב המצבים כאשר אנשים סביבנו במצוקה יש לנו יכולת מאד מוגבלת ומזערית לחלץ אותם משם. ברוב המצבים (כך לפחות לדעתי) האדם צריך ללמוד לחלץ את עצמו בכוחות עצמו. בוודאי שהוא יכול לקבל עזרה מאחרים, אבל עד שהוא לא יגיע לשלב שבו הוא מבין שהוא צריך עזרה, ושבו הוא בכלל מבין שהוא רוצה לצאת מתוך ה"שלולית" המטאפורית הזאת, כי אחרת הוא גם לא יבחין כלל בשלל הידיים המושטות אליו לעזרה...

א י ו ש י

New member
נראה לי ככ ברור ענין לשכב לצידו

זה מה שאני מצפה מאחרים לא שיעזרו לי אם קשה לי אבל שיזדהו, שיביעו אמפתיה לשכב בשלולית לצד אדם ששוכב שם זוהי אמפתיה זה להיות שם לצידו ברגע קשה להעמיד את עצמך לצידו במצב שלו גם אם אין לך יכולת לעזור אתה שם בשבילו!!!! ללא ספק חמלה אבל עבורי המילה היא אמפתיה

ב מ ב ו ש

New member
וואו, יכולה לחשוב על המון סיבות

למה הוא עשה את מה שעשה ולא את מה שאת מציעה. אולי מה שאת מציעה זו רק דרך אחת מני רבות שאפשר לעזור לאדם? אדם, בכדי לעזור לו, צריך שירצה ויאפשר שיעזרו לו וגם הוא לעצמו. ואת יודעת מה? אני ממש יכולה לקשר את זה לעניין מלחמה. המלחמה. האם יש צודקים וטועים כאן? האם יש מורבחים ומפסידים כאן? אםיש ברקע הפסקת אש אז למה בעצם שני הצדדים נתנו פוש לכוחניות שלהם? אני , מודה, מחשבותי הן בעיקר שמאל. בעניין מלחמה מחשבותיי בעיקר אנושיות. לא רוצה חיילים מתים, לא רוצה אזרחים מתים, לא רוצה חברים מתים. ולא חושבת שזה הכרחי להפגין כח מול כח. מתי כבר נפנים? להסתכל בחצי הכוס המלאה זו דרך חיים, זה תירגול מתמיד. אוהבת, באמת שאוהבת אל-דנה

זה רק הסבר למילה חמלה

אם הוא יכול, הוא יוציא אותו אבל קודם הוא יהיה איתו בקושי שלו. אם אי אפשר לעזור. אפשר לחמול.

שירה1973

New member
ורוצה להוסיף על הדברים צופית

עזרה אמיתית מכל הלב (להבדיל מעזרה ממקום של אינטרסנטיות) חייבת להגיע קודם כל ממקום של חמלה. זה הצעד הראשון. אם אין חמלה כתחושה ראשונית - לא יכולה לצמוח עזרה.

אוהבת את ההסבר שלך צופית

אם אין אפשרות לעזור, אזי חמלה. זו מילה כל כך יפה חמלה. מעלה לי אסוציאציה של תינוק קטן ורך בזרועות אמו.

למעלה