כבד את אביך ואת אמך

MayRosen

New member
כבד את אביך ואת אמך

רציתי שהוא יכיר את ההורים שלי, קורה, מה לעשות? היינו כבר חודשיים וחצי שלמים יחדיו, ובדיוק הזמנו שני כרטיסים לשבוע בפריז ככה שמפגש עם האחראים למפגע הבטיחותי שנקרא מאי רוזן, היה בנדרש. אבל איך משכנעים, בנועם, בחור שסיפר לך שהאחרונה שלו גררה אותו להוריה אחרי חודשיים, והוא עדיין בטראומה מזה עד היום? בעדינות, ברכות ובהרבה מחשבה מוקדמת. השלב הראשון בתכנית הטרילוגית נעשה ברקע, בעודי מנדבת בפניו, עודף אינפורמאציה על משפחתי השופעת בנחמדותה, בנדיבותה ובמקסימותה. לא, אני לא חושבת שהפרזתי במחמאות, וכן, הנחתום מעיד על עיסתו או במקרה הזה על משפחתו. מבלי לשים לב, החל הבחור התמים שלי מתעניין במצבן של אחיותיי, עוד לפני שראה את זיו פניהן, או שואל לשלום הורי בטבעיות ובנון שלנטיות. שאלות כגון: "אחותך הצליחה במבחן במתמטיקה?" או "אז מה, אבא שלך קיבל סוף-סוף את הקידום שהוא ממתין לו?" נזרקו אל חלל האוויר שבינינו. הרגשתי נהדר, הרגשתי שאני על דרך המלך. כך, כשהקרקע כבר בשלה דיו, המשכתי לשלב השני בתוכנית, בעזרתו אני מתקדמת עוד צעד אחד לקראת מטרתי הנעלה - מפגש פסגה בין החבר החדש שלי לבין הורי, מולידי. מה גם שההורים שלי התחילו להשמיע קולות של מסכנות, ומבט עגום ליווה כל כניסה שלי בגפי לביתם. בסתר ליבם קיוו, שהנה הוא עומד להיכנס, להשתרך אחריי דרך דלת הבית, מקסים ואטרקטיבי- הגבר שלי. ואכן, על מנת שתהיה לו נחיתה רכה באירוע עצמו, כשבוע לפני המפגש האימתני, שתכננתי בקפידה מבלי לגלות לו מראש, לקחתי אותו לפיילוט שנערך בבית של ההורים שלי, כשהנוכחים בו היו רק אחותי האמצעית מלווה בחבר שלה, ואחותי הקטנה אף היא. שהינו שם כשעה, בעוד אנו מנהלים שיחה נעימה וקולחת. הייתה זו היכרות שטחית וחביבה שהסתיימה בחיוכים הדדיים של כל הצדדים המעורבים בפרשה. הפגישה הנ"ל התאפשרה תודות לעובדה, שהורי היו באותו השבוע בחופשה בצרפת, ולכן לא היו נוכחים בביתם, וגדולתה, הייתה האופציה של חברי להכיר את השטח מקרוב מבעוד מועד. הייתה זו מעין חזרה גנרלית, אימון על יבש, שקדם למפגש האמיתי, הגורלי. קשה באימונים קל בקרב. כאשר הצעתי לחמוד שלי לבוא לשתות קפה בבית הורי, בעודי מתרצת את הביקור בכך שהם יתנו לנו קצת רקע על פריז, ממנה זה עתה חזרו, לקראת נסיעתנו אנו, לא שמעתי צהלות שמחה אמנם, אך עם זאת הידיעה כי הוא הולך למקום שאינו לגמרי זר לו, בו הוא מכיר לפחות שישים אחוז מהאורחים (2 אחיות פלוס חבר) עשתה כנראה רושם של מבהילה פחות בעיניו. ביום שבת בערב, עמדנו אני וההוא שלי, מול דלת הכניסה, וחייכנו זה לזו בעצבנות רגעית לפני שזו נפתחה לרווחה עבורנו. כמו כל פעם ראשונה, גם זו הייתה כואבת, ומביכה, אבל המבוכה הייתה רק רגעית וכשאבי דיבר על יום נורמנדי (אלוהים יודע מהו, לי עדיין אין מושג) והחבר שלי נידב פרטים נכונים עליו, מסתבר, גמלה החלטה בלבי לפתוח סטארט אפ משלי, אחד שאולי לא יהיה כושל, למרות המצב, תחת הכותרת: קורס הכנה לקראת פגישת הורים-חבר. ואולי אני אסתפק ברשום של פטנט, גם זה משהו.

"...למען יארכו ימי חייך..."

*תודו שלא ידעתם שיש לזה המשך!* אני רואה שבסוף יצא לך לא רע המפגש...
אהה..אחותי, אני אלינור...מבקרת פה מדי פעם.. עוד לא יצא לי להגיב(פעם ראשונה, אני מתרגשת
) אני בת 15 מתל אביב
ואני מבלה לי פה מול המחשב ביום האהבה...כמו כל יום אהבה שהיה ב-15 שנים האחרונות.. ערב טוב לכולם

mosquita

New member
גם אני לבד ביום האהבה...

אני בת 19 ופשוט לא יצא עדיין שהיה לי חבר ביום הזה...

MayRosen

New member
יום האהבה - יום בעייתי לרווקות\ים!

גם אני כמו כל רווק אחר שנאתי את יום האהבה,ט'ו באב וחברם הקרוב - סילבסטר. אילו ימים שמביאים את הבאסה עד למפתן דלתך. ברם-אולם, עלינו מוטלת החובה לזכור כי אלו סתם ימים כמו כל יום אחר ואנחנו הם אלו הנותנים לימים הללו את האובר-משמעות. על מה ולמה? למצוא זוגיות זה דבר מסובך ואורך זמן לא קצר. בגיל 15 וגם 19 צריך להנות מהחיים עד תום ואם הזוגיות תגיע, מה טוב! אין מה להיכנס ללחץ או דיכאון אם היא מאחרת. יש לכן את כל הזמן שבעולם! והיא תבוא - אם תאהבו את עצמכן - אני מבטיחה !

ואני אומרת

יום האהבה קשה גם לזוגות. המתח הבלתי נמנע על זה שצריך "לעשות את זה", מוציא כל חשק לספונטניות. גם אם הוא חולה, גם אם את ממש לא רוצה, וגם אם לשניכם הכי מתאים ללכת לישון לעשר שעות לפחות - אתם מחוייבים לזוגיות הבלתי מתפשרת ודווקא היום, כי אחרת זה בטח אומר משהו על הזוגיות, על הקשר, על היכולת המינית ובכלל. מזל שהייתי במחזור...

MayRosen

New member
ומה עם העובדה שצריך לעשות מעשה?

כלומר, לחדש\לרגש\להעניק משהו מיוחד בכל אחד מהימים הללו? ולמי בכלל יש כוח וכסף להשקיע בכל פעם מחדש? מצד שני אני תמיד רוצה שישקיעו בי - לא רק ביום הזה! ספיקינג אוף - ביום ההוא יצא לי לפגוש כמה חבר'ה שלי אחד הבחורים סיפר את מעללי היום ההוא שלו ושל חברתו ועל כל מה שהם עשו זה לזו, וכל שאר האנשים מסביב לשולחן כבשו פניהם מהבושה! אף אחד לא היגיע לקרסוליו ולקרסוליה. אוי למבוכה! אולי עדיף שכל אחד ישמור את המידע בינו לבינה בכלל?

צריך לעשות את זה???? מה קורה פה?...

יש איזשהו חוק בלתי כתוב שביום האהבה עושים סקס? אמנם בין זוגות אוהבים זה נקרא "לעשות אהבה" אבל לדעתי זה "לעשות אהבה" רק אם שני הצדדים רוצים באמת לעשות את זה באותו רגע, ולא עושים את זה כי "צריך". אפשר לחגוג את יום האהבה באלף דרכים שונות. האם רק ע"י עשיית אהבה (או סקס במקרה הזה) אנו מסוגלים להראות לאדם אחר שאנו אוהבים אותו? מה קרה לחיבוק גדול ומכל הלב שממלא אנרגיות לשבוע לפחות? מה קרה לברכה, שיר, מכתב אהבה, מסז' מפנק, ארוחה רומנטית, וכיד הדימיון הטובה עליכם? אם אתם עושים את זה כדי לומר "עשינו את זה ביום האהבה" אז זה בוודאי אומר משהו על הזוגיות ועל הקשר שלכם. לדעתי אהבה עושים מתוך רצון ותשוקה ולא מתוך מחוייבות. אבל אולי אני לא בסדר?.....

יום האהבה - חייבים לעשות אהבה

לדעתי כן, ולא רק כי חייבים. רק אם יש תירוץ ממש שווה מותר לא לעשות את זה. לא בגלל זה כולנו לחוצים רצח אם אין לנו עם מי? ועוד תאריכים "בעייתיים" - סילבסטר. חייבים לצאת או לא? אם זוג צעיר מחליט ללכת לישון ב 31.12 - זה מעיד על מערכת היחסים שלו בינו לבין עצמו?

למעלה