כאש בשדה קוצים

כאש בשדה קוצים

למדו אצלנו השבוע את "אש" של נפתלי קדוש והתקבל טוב. האם נלמד גם במקומות אחרים? ומה דעתכם? אוהבים\לא אוהבים, ישרוד עד החורף\לא ישרוד?

משהא

New member
הריקוד אש בזוגות נלמד אצל איתן טביב

דעתי האישית מסווגת אותו כריקוד אמצע - לא משגע ביופיו אבל לא הייתי פוסל אותו ושם אותו בשורה של ריקודים שהייתי מוותר עליהם.

למדנו ליפני חודש......

ריקוד של נפתלי קדוש בזוגות יש בו קצת פילפל. השיר כובש . בפתח תיקווה.

בגלל הפלפל שבריקוד הזה,בת הזוג שלי

הסתבכה,התעצבנה וברחה הביתה באמצע הלימוד, בלי לאמר אפילו שלום. אז אני אמרתי לה שלום. תראו חברים מה לימוד של ריקוד עם פלפל יכול לגרום.

AyeleDance

New member
תרגול מצויין...

לצעדה תימנית... בינתיים רק ראיתי את הריקוד, טרם יצא לי לרקוד אותו - אבל זו התרשמותי הראשונה. מנפתלי הגדול אני מצפה ליותר... אך בהחלט יתכן שאשנה את דעתי כשאנסה לרקוד אותו.

ניצנץ1

New member
אש- בינוני, בינוני, בינוני..

לא נפתלי כמו שאנחנו מכירים אותו. המון צעד תימני, אבל זה כבר היה לנו גם ב " דברי אלי"... לא התלהבתי במיוחד, לא נראה לי שיחזיק מעמד יותר מ" עונת המלפפונים" שיש לנו כעת.. יש פתגם רוסי עתיק שאומר, בתרגום חופשי- כשאין דגים רבים בים- גם סרטן הופך לדג.. אז זהו בערך הדעה שלי על כמה מריקודים האחרונים בזוגות- באין משהו טוב יותר מלמדים " זה מה יש" ו" זה מה יש"- לא ממש יש.. וזו דעתי גם אל " כל יום נולד" וגם על " חושב עליה" וגם על " אש".. ניחה, עם "הסימנים" כבר השלמתי, למרות שאני שרה לי בסגנון מקצועי " דלקת" במקום " שלכת"... מסתדר לי טוב בראש. בקיצור- המון בררה יש לנו בזמן אחרון ושני ריקודי מעגל סבירים- " האיש ההוא" ו" באה מהשתיקה".. האמת- טרם ראיתי את הריקודים החדשים של מלי ומשה .. אולי גם הם ממש שווים. אבל מה- מחזירים לנו פתאום ריקודים ישנים וחצי ישנים דווקא וככה זכינו בזמן אחרון לפריחה מחודשת של " יהללו" ו" אמרו לו" במעגלים ו" נשיקת שלהבת" בזוגות באחד מחוגים שלי. וזה אחרי חזרתם של " אלך איתך", " שיר הקרבה", "וואלס השושנים" ועוד רבים אחרים.. אז בספירה כללית- כמה יתר ריקודי זבל חדשים- ככה יותר ריקודי איכות ישנים.. אז יוצרים יקרים! תמשיכו לייצר ריקודים בינוניים- אנחנו רק זוכים בחזרתם של ריקודי איכות ישנים.. הרווח כולו שלנו..

אליק 31

New member
ניצנץ, כל הכבוד, את הראשונה בפורום

שלא נבהלת מחופש היצירה של היוצרים, שמוציאים ריקודים בסרט נע, אני כותב זאת, כי עד היום שמעתי כל כך הרבה קולות של ספקנים באשר למגמה שאנחנו רוצים להוביל, והיא: לצמצם את מספר הריקודים החדשים, כל אחד בא ואומר לי: אל מי אתה רוצה לפנות כדי לדבר אליו ? אל גדי? הרי הוא צוחק על כולנו, הלא הוא גדול היוצרים בסרט נע, ואני לא מבין מאין הספקנות הזאת, לתומי הייתי סבור כי אנחנו הרוקדים מהווים גוף גדול ובעל משקל ולמחאה שלנו יש הד, לפיכך, אני שמח שאת בטאת את דעתך הנ"ל, וגם אני חושב כמוך, שאנחנו הרוקדים יכולים להוות גוף משפיע

אליק ידידי - ישנה נקודת זמן

שבה צריך להפסיק לדבר ולהתחיל לעשות, עד עכשיו הייתה דבררררררת ללא הפסקה, אם אתה סבור שצריך לעשות משהוא, זה הזמן הנכון. די לדיבורים - קדימה לעבודה !!! אבל לפי איך שאני מכיר את פני הדברים, יתחילו עכשיו שוב להגיב בפורום, ולהגיב על התגובות, ולתת תשובה לתגובות.... בקיצור עוד ים של מלל. מפורום ומלל בלבד לא תצא הישועה. ובאשר לספקנים - אליק ידידי אני מודה שאני גדול הספקנים, ואני אגזים ואומר שאני גם "גדול הבטוחים" שמכל הדבררת הזו לא יצומצם ולו ריקוד אחד חדש. אנחנו מדברים על הנושא כבר חצי שנה, ומספר הריקודים החדשים רק הלך וגדל. אולי כדאי שנפסיק לדבר, כך יש סיכוי שמספר הריקודים ילך ויקטן, ואם נסתום לגמרי את הפה, אז אולי..... תקן אותי אם אני טועה.

אליק 31

New member
שמעון, עם כל הצניעות, אומר לך מדוע

אני מאמין במהלכים שאנו מנסים להוביל בפורום: הפורום עד היום היתה לו צורה אמורפית, חסר צורה, חסר מראה, קהל גדול של כותבים, וקהל עוד יותר גדול של קוראים לא הבין עד היום כי גוף זה, בפועלו ולפועלו יש השפעה, בתחילה ההשפעה היא קטנה, בהדרגה היא הולכת ומתרחבת, ושמעה מגיע עד לעשרות האלפים אשר שותפים לתחביב בכל הארץ. בתחילה המחאה נגד ריבוי ריקודים היא בקול ענות חלושה, בהדרגה היא הולכת וצוברת תאוצה, ופתאום נגלה שאנחנו גוף משפיע. טוב, לא בדיוק כמו הועד בחברת החשמל שמוריד את השאלטר, ומחכה לראות איזה ראש ממשלה יעז לצייץ נגדם. לא מפריע לי אם בתום הפגישה המיועדת לא תצא החלטה כל שהיא על צמצום הריקודים, גם איני מצפה לכך, אבל בהחלט אני מצפה לכך ששמועת הפגישה של מדריכים-רוקדים בנושא ריבוי ריקודים תגיע עד אל אזניהם כבדות השמיעה ( בגלל הווליום) של היוצרים באשר הם, בתחילה הם יזלזלו ויגידו לעצמם: אנחנו מאחרי הגב הרחב של גדי ביטון, מי יעז לעשות מעשה הנוגד את המדיניות של המלך, אבל שלא נטעה: העמדה שלנו מחלחת, לאט אבל בטוח. הנה, היום קראתי הודעה מאלפת של ניצנץ, שכותבת בבטחה על הסכנה של אותם יוצרים בסרט נע, שיבוא יום, אנחנו הרוקדים נתעשת, נדע את זכויותינו, הם, היוצרים, יכתבו ריקודים בינוניים, אנחנו לא נרקוד אותם, ודי ביזיון וקצף, הם יפנימו שאי אפשר עוד בין הארוחה ובין השירותים לרוץ לסלון ולכתוב ריקוד מהשרוול, אשר בנוי מפסיפס של חלקי חילוף, עם תוספת משוגעת, בשביל המקוריות...

אליק, רק בזהירות

תחושתך את כוחו של הפורום עלולה גם להטעות אותך. עושה רושם כאילו אתה מאמין שכל הפורום מאחוריך. הפורום כולל כותבים וכן גם קוראים רבים שקולם אינם נשמע, ואין לך מושג באשר לדיעותיהם. לא בטוח שכולם בדיעה אחת, ואני מדגישה - אחת. (יש מיליון ואריאציות ועמדות ביניים וכד'). אני לא מאמינה שאפשר להשפיע על תהליך היצירה, זהו דחף בלתי נשלט, וסה"כ יוצאים לנו ממנו גם ריקודים מצויינים. לעומת זאת זה טוב ובריא לעורר מודעות היוצרים ביחס לרגשותיהם של הרוקדים בקשר למצב הנוכחי. אם נצא בתרועה גדולה ועל דגלנו נס החופש והדרור נגלה ככל הנראה שכגודל הציפיות כן גודל האכזבה. הנמך ציפיות וכוון למשהו יותר מציאותי. ועוד משהו - אולי לא כדאי לשוות לכל התהליך אווירת "רוחות מלחמה", אלא יותר בקטע של הידברות חברית. כולם יגיעו לשולחן הדיונים באווירה חיובית יותר ורצון כנה יותר למצוא פיתרון משותף.

אליק 31

New member
צודקת, אור חדש, מקבל את כל דברייך

ומוסיף בהדגשה כי אין "רוחות מלחמה", ולא יהיו, הכל יעשה בנועם מרבי, כמו שנאמר: "דברי חכמים בנחת נשמעים". בעניין דחף יצירה, סיפור יפה: באחת ההרקדות, השבוע, בשעה אחת ורבע אחר חצות, המרקיד ביקש כי נמתין קמעא, ולא נלך הביתה, אלא נחזה בביצוע של ריקוד זוגות, שכתב אחד הרוקדים שלנו. והנה, מתברר כי דחף היצירה חזק לא רק אצל יוצרים, אלא גם רוקדים מן השורה חולמים לכתוב ריקוד, והבחור הזה קיבל את 5 דקות תהלת העולם שלו, עמדנו וראינו איך הוא ובת זוגו מפזזים את הריקוד שהוא כירגרף.

משהא

New member
הכח תמיד מוגבל המוח מוסיף כוח תמיד

לפני הכל אני מאחל לנו ולכל מי שפועל בעניין שנצליח. זה כל כך חשוב, וכל מי שמסתכל מכל זוית קצת קדימה מבין את הסכנה. חכמים אמרו - גם כשנדמה לך שאתה חזק הזהר ! על אחת כמה וכמה כשאינך בטוח, ותמיד טוב שתהיה חכם. דוד גבר על גולית בגלל המוח, ארכימדס אמר " תנו לי נקודת משען וארים את העולם" אליק עוד לא הגענו לזה. כרגע אנו במלחמת מוחות. כאשר ואם הנבואות של ניצנץ יתגשמו, ונהיה גוף עם חוט שידרה ויכות עשיה נרגיש טוב יותר ואז ............ והנה סיפור רלוונטי. הרבי שהרביץ תורה לתלמידיו "בחידר" נהג להכות במקל את הנערים חסרי משמעת שסרחו. אחד התלמידים שנמאסו עליו המכות אמר פעם לרבי - שמע אם עוד פעם אתה מרביץ, אני מביא את אחי אפרים לעשות איתך חשבון. מפליק הרבי לתלמיד ואומר - תביא את אחיך, נראה אותו. כעבור שעה מגיע אפריים - גבר - שני מטר גובה, מטר רוחב, מסתכל על הרבי ואומר - אני רוצה לראות שתרביץ למושלה שוב. הרבי לוקח את המקל ומכניס למושלה מה זה מכות. אפריים מתמתח, מקפל שרוולים, מראה שרירים ואמר - אני רוצה לראות שוב. ושוב מכה הרבי בלי רחמים. אפרים מוריד את החולצה, מבליט חזה מלא שרירים, נעמד בעמידה מאיימת ואומר לרבי - נו נראה אותך עוד פעם מרביץ. הרבי תופש את מושלה ומכניס לו מה זה מכות..........ואז אפרים מסתובב לכיוון הדלת וצועק למושלה אחיו - ברח מהר הביתה לפני שהרבי הורג אותך. אז ראוי ללמוד לקח. להכנס עם ראש בריא למיטה בריאה ולצאת בשלום. ריקודים שמחים אורי גבעוני

אליק - חיפשתי ושוב חיפשתי

ולא מצאתי שום עשרות אלפים ששותפים לדיעה. ירדתי נמוך יותר וחיפשתי כמה אלפים בלבד וגם שם לא מצאתי. המשכתי לחפור וחיפשתי אולי כמה מאות ואין, כלום, כפיש. באצבעות ניסיתי למצא כמה עשרות וגם שם לא מצאתי. כאשר הגעתי לבודדים התחלתי כבר לראות סימנים של שותפים לדיעה. אליק ידידי, שלא תטעה לחשוב שצבא המתנגדים לריקודים חדשים מונה עשרות אלפים, המספרים הרבה יותר נמוכים. עוד יסתבר לך שהמספרים היותר גדולים נמצאים דווקא בצד של אלו שרוצים עוד ועוד ריקודים חדשים שמותאמים לשירים חדשים. ובקשה קטנה לי אליך... אל תזלזל ביוצר שמשקיע את מיטב זמנו, מרצו וכשרונו ליצירת ריקוד, אשר יתכן ויהפוך עם הזמן לנכס צאן ברזל וגם אתה תבקש אותו פעם אחר פעם כפי שאתה עושה עם הריקוד "יהללו" לדוגמא, או כמו הריקוד "יש ולפעמים" של משהא, או "סימנים" של יגאל, "בוא ניפגש" של חוה ועוד... כל יוצר יודע שהמוזה של הריקוד מופיעה גם בין השירותים למטבח, או באמצע שינה וגם תוך כדי מקלחת. את הריקוד "סתו ישראלי" כתבתי תוך כדי נסיון להרדם בשעות הקטנות של הלילה, ואפילו הערתי את רעייתי שתבצע איתי את הצעדים שצצו לי בראש. לכן אין שום קשר בין איכותו של הריקוד לבין המקום שבוא נוצר. אליק - אם היית רק קצת יוצר היית מבין את הצורך הפנימי של היוצרים לחבר ריקודים וכל נסיון להפסיקם הוא בלתי אפשרי. שנה טובה.

חיפשת במקום הלא נכון

שני סקרים: אחד כאן בתפוז, ואחד לא זוכר היכן, הראו שכ 70% נגד ריקודים חדשים... המדגם הכיל כ 100 מצביעים.. אמנם לא סקרים מבוקרים, אך הפער הגדול - 30% מול 70% מספיק גדול כדי להראות שאכן יש רוב לאלה שנגד ריקודי עם. כמו-כן, 100 מצביעים מהווה מדגם "כמעט" מייצג.. מבחינת כמות בוודאי {להזכירך - בבחירות לכנסת המדגמים הם של כ 500 איש.. ושם יש הרבה יותר מפי 5 מצביעים פוטנציאליים}, ומבחינת פילוח הוגן של האוכלוסיה.. פחות טוב. אולי לדב אורבך יש מידע נוסף - בלתי תלוי.

שרק - הסקר האמיתי הוא רגלי הרוקדים

והן מצביעות לכיוון מסויים של הרקדות שיש בהן ריקודים חדשים רבים. יש רגליים רבות נוספות שמצביעות לכיוון הריקודים הוותיקים והיפים. מסתבר שהאמת נמצאת ביותר ממקום אחד ולכולם יש מקום ולגיטימיות בקרב אוכלוסיית הרוקדים.

הרגליים שמובילות להרקדות

עם ריקודים חדשים לא הולכים לשם בגלל הריקודים החדשים, אלא על אף הריקודים החדשים....ודננו כבר בסיבות לכך שאנשים הולכים להרקדות גדולות... "ריקודים חדשים" לא היה אחד מהנימוקים.

אליק 31

New member
"סתו ישראלי" הוא קלאסה, על כך אין

ויכוח. ואת הריקוד הזה שמעון עשור כתב בריצה בין המיטה לשירותים, ב 2 בלילה. כך שאת דחף היוצרים לכתוב אין לעצור.שיכתבו. נשכנע את הארגון לחלק אחת לשנה מגירה לכל יוצר, ובחגיגות בר-מצוה כל יוצר ישלוף ממגירתו ריקודים ויציגם לדור הצעיר, החברים של החתן, והנה הפתרון הרצוי לתיעול הדחפים של היוצר.

yovano

New member
עדנה לריקודים ישנים

אני מסכים עם ניצנץ 1 - יש פריחה מחודשת לריקודים ישנים ובעיקר לריקודים יפים משנות התשעים, שנעלמו ונשכחו עם הצונמי של הריקודים החדשים. אביא דוגמה מהרקדה בצפון, שבה ריקוד חדש נלמד כל שבועיים (לימוד וחזרה) - לא נורא יחסית.אבל בכל זאת הרוקדים הצביעו ברגלים ומיעוט המשתתפים גרם כמעט לסגירת ההרקדה. המרקיד פרסם בהרקדה ובפליירים, שבהרקדה ילמדו ריקודים ישנים נוסף על החדשים.לאחר מספר שבועות הרוקדים חזרו ונוספו רוקדים חדשים.כמובן מינון הריקודים החדשים ירד וגם איכותם עלתה ...סינון מוגבר מחוסר זמן. מתגובות של רוקדים חדשים בשיחות אתם מסתבר, שהם לא מודעים שהריקודים הנלמדים ישנים והם מופתעים לשמוע שהריקודים לא חדשים. יש סיכוי שהמגמה הזאת תמשך - הזמן יגיד . שבת שלום

למעלה