כאשר מרכיבים מחשב

ambroza

New member
כאשר מרכיבים מחשב

האם יש צורך להתאים בין חלקים שונים של חומרה סוג יצרן דגם וכו´ או שאפשר לקחת כול רכיב שנראה מתאים . לדוגמא :האם מעבד מסוג מסויים יכול להתנגש עם לוח אם של יצרן אחר? ואם כן איך אני יכולה לדעת לפני שאני בוחרת . באתרים עצמם אין אופציה לבדיקת התאמת רכבים .

esti_prikit

New member
כל דבר צריך להתאים לשני אבל לא חייב

להיות מאותו יצרן cpu קונים של אינטל hd מומלץ של wd לוח אם אפשר מכל מיני תוצרות העיקר שיתאים לדרישות שלך floopy לא חשוב cd לא חשוב צורב אני ממליצה yamaha קופסה מקלדת עכבר פחות חשובים מסך חשוב הגודל וגודל הפיקסל פחות חשוב שיהיה שטוח זכרונות לא חשוב היצרן חשוב הסוג- לפנטיום 3 קונים sdram 133 לפנטיום 4 קונים rdram 800 בכל מקרה ממליצה שתתיעצי עם חבר שמבין לפני שאת קונה

hazgul

New member
תיקונים

קודם כל, לא חייבים מעבד אינטל אלא אפשר גם תואם אינטל (AMD,CYRIX). וגם יש שני סוגים של מעבדים, Slot ו Socket 7. הסוג הראשון הוא ברוב המעבדים כיום, הסוג השני פחות, אבל הוא עדיין קיים. לשני הסוגים יש תצורה (וצורה) שונה, אז שים לב כשאתה קונה את הלוח. בקשר לזכרונות, לא כל זכרון פועל עם כל זכרון, וריאציות מסויימות עשויות לא לפעול. שים לב גם שאתה מכניס את הזכרונות בכיוון הנכון כי הם עלולים להישרף....

esti_prikit

New member
מי שמחפש צרות שיקנה מעבד AMD וכו

נכון באותו מחיר הביצועים שלהם יותר טובים, אבל... כל יצרני התוכנות כותבים אותם לארכיטקטורה של מעבד אינטל ודוקא למסכן הזה התוכנה הכי חשובה שלו לא תעבוד טוב על AMD מה הוא יעשה אז? ההמלצה שלי תמיד בנושא המעבד - רק אינטל

ambroza

New member
תשובה 100% נכונה 0% רלונטית

השאלה היא לא מה כדי לקנות . אלה אם יש רכבים שמתנגשים עם רכבים אחרים . התשובה על הזכרונות היתה בכיוון הנכון אבל אני מעונינת לדעת בקו הכללי אם זה מצב אפשרי ואם כן איך כשאני מרכיבה מחשב אני יודעת שרכיב X לא מתנגש עם רכיב Y? אני אשמח לקישור לאתר בנושא או אם יש פיסקה בעזרה על הרכיב שעליה אני צריכה להשים לב כדי לוודא שהוא לא מתנגש או שהוא מתאים לרכבים מדגם X ומעלה.

hazgul

New member
אהם, אהם...

קודם כל, אני לא רוצה להתווכח על הביצועים של AMD. עכשיו, AMD הוא 100 אחוז תואם אינטל, ז"א שכל תכנה שנכתבת במיוחד בשביל מעבדי אינטל עובדת גם על מעבדי AMD.וגם, ברוב התוכנות כיום רוב הקוד הוא עילי (לא ASSEMBLY) כך שזה לא כל כך משנה... אבל זה אוף טופיק אז בוא נרד מזה. האזגול

AfiComp

New member
להאזגול, אני לא יודע מתי הייתה...

הפעם האחרונה שרכשת מעבד, אבל קונפיגורציית הסלוט והסוקט 7 מתה דיי מזמן (AMD K62-500Mhz המעבד האחרון שעבד עם סוקט 7 ואצל אינטל זה נגמר בפנטיום 1 במהירות 233MHZ, והסלוט, לא ציינת איזה 1 או A, נצא מההנחה שהתכוונת ל-1, מת ,בארץ, "דה פאקטו" בסביבות הפנטיום 3 600MHZ). תושבות המעבד שניתן כיום לראות בשוק הן כדלהלן: משפחת מעבדי אינטל - Socket 370 - פנטיום 3 קופרמיין, וסלרון. Socket 370B - לא ממש השם המדוייק, היות והתושבת עצמה זהה, אבל ביחד עם צ´יפסט חדש של אינטל (יש גם ל-VIA) מיועד לתמוך גם במעבדי פנטיום שלוש טולאטין ובסלרון מבוסס הטולאיטן לכשייצא לשוק. Socket 432 - מעבדי פנטיום 4 הראשונים. תומך במעבדים עד למהירות 2 GHZ. Socket 478 - מעבדי פנטיום 4 החדשים. נמצא נכון להיום על לוחות אם שתומכים בעבודה עם זיכרון SDRAM 133MHZ, כעת מתחילים להכנס לשוק (עדיין לא בארץ) לוחות אם עם התושבת הזאת שמאפשרים עבודה עם זיכרון מהיר DDR SDRAM. אמור לתמוך במעבדים במהירויות של 3GHZ ומעלה. משפחת AMD - Slot A - שימש את מעבדי האת´לון הראשונים, ניתן עוד להשיג לוחות כאלו (למרות שאין שום סיבה לעשות כך...). Socket A - הסטנדרט הנוכחי לכל מעבדי AMD (דיורון ואת´לון) האחרונים. מקווה שזה מבהיר את נקודת המעבדים. בנוגע למה כדאי/רצוי/עדיף... תלוי בדרישות ממערכת המחשב. לרוב המשתמשים הביתיים, אני ממליץ בחום על מערכת מבוססת Duron של AMD במהירות 1 או 1.1GHZ. ביצועים מצויינים במחיר יותר מסביר. בברכה, AfiComp

hazgul

New member
אופס, טעות בשמות

התכוונתי ל Slot A ו ל Socket A, כמובן. וכמובן שיש את כל ה Socketים האלה, אבל לא היה לי כוח לכתוב את כולם. טעות שלי.. האזגול

למעלה