כאשר אהבתי

paloma blanca

New member
כאשר אהבתי ../images/Emo140.gif

לא ידוע למי הקרדיט אבל לא לי ...
--------------------------------------------------------- כאשר אהבתי את עצמי באמת הבנתי שתמיד בכל הזדמנות אני הייתי במקום הנכון, בשעה הנכונה ובדקה הנכונה ואז יכולתי להרפות. היום אני יודע שיש לזה שם: "הערכה עצמית". כאשר אהבתי את עצמי באמת יכולתי להבחין שהיגון והסבל הרגשי שלי, הם רק אזהרות שאני הולך נגד האמת הפנימית שלי. היום אני יודע שקוראים לזה : "אותנטיות". כאשר אהבתי את עצמי באמת הפסקתי להשתוקק לחיים אחרים והתחלתי לראות את כל המתרחש כתרומה לצמיחתי. היום אני יודע שזה נקרא: "בגרות". כאשר אהבתי את עצמי באמת התחלתי להבין כמה מעליב זה ללחוץ על מישהו לעשות את מה שאני מבקש, למרות שידעתי שזה לא הזמן או שאותו אדם עדיין לא מוכן, אפילו כאשר האדם הזה הוא אני. היום אני יודע שלזה קוראים: "כבוד". כאשר אהבתי את עצמי באמת התחלתי להשתחרר מכל מה שאיננו בריא עבורי: מאכלים, אנשים, מצבים, כל דבר שמשך אותי למטה. בהתחלה לבי קרא לזה – "גישה אגואיסטית". היום אני יודע שזה: "אהבה עצמית". כאשר אהבתי את עצמי באמת חדלתי להתייסר על הזמן החופשי, הפסקתי לעשות תכנונים גרנדיוזיים, ממש נטשתי את ה"מגה" פרויקט של עתידי. היום אני עושה את מה שאני רואה לנכון, מה שאני אוהב, בקצב שלי, היום אני יודע שקוראים לזה: "פשטות". כאשר אהבתי את עצמי באמת הפסקתי לרצות להיות תמיד צודק וכך טעיתי הרבה פחות. היום גיליתי שלזה קוראים: "צניעות". כאשר אהבתי את עצמי באמת סירבתי להמשיך לחיות בעבר ולדאוג כל הזמן למה שיהיה בעתיד. עכשיו אני חי את הרגע הזה, כי כאן מתרחש הכול. היום אני חי כל יום ויום ולזה אני קורא: "שלמות". כאשר אהבתי את עצמי באמת הבחנתי שהחשיבה שלי יכולה לאמלל אותי ולאכזב אותי מאד, אבל כאשר אני מגייס אותה לשירות לבי, היא פוגשת פרטנר חשוב ואמיתי ולזה קוראים "לדעת לחיות". לא חייבים לפחד מהעימות המתקרב ביני לבין עצמי או ביני לבין האחרים. אפילו הכוכבים מתנגשים ביניהם ואז נולדים עולמות חדשים.

paloma blanca

New member
למה ?

כי זה לא תהליך שקורה מהיום למחר ... זה תהליך איטי שכל פעם נבנה עוד חלק ממנו ומתווסף לאחר ....

ר נ א ל

New member
פלומה, אז ככה.. ../images/Emo13.gif

את צודקת שזה תהליך איטי וארוך אבל מה שהיה בעבר נשאר שם ומה שיקרה מחר, עדיין לא קרה המקום היחידי שאני יכולה לגרום לשינוי הוא כאן ועכשיו אם מסקרן אותך לדעת קצת יותר על הנושא כנסי לקישור.. ואם לא, ממש לא משנה

paloma blanca

New member
אני מכירה את "הסוד"

כאן ועכשיו מתחיל השינוי .... מה שהצלחת לשנות נשאר בעבר ..

ר נ א ל

New member
רק עבורך פלומה ../images/Emo13.gifמישלוח מיוחד

בגישה התחלתית כל יום הוא יום חדש. יום שאף פעם לא היה, הכל נוצר מחדש. כשאתה מביט ביום החדש הזה עם העיניים של אתמול, אתה מפספס את היופי. בזן יש טכניקה של התבוננות התחלתית והיא נקראת: Beginners Mind. התמצית היא להניח בצד את "המומחה" או את "המנוסה" שבנו ולבוא אל חוויה בגישה של מישהו שפעם ראשונה רואה, שומע, טועם, מריח או מרגיש את החוויה. זוהי גישה של סקרנות ופליאה. שמעתי על פרופסור אחד מהאוניברסיטה שביקר זן מאסטר מפורסם. בזמן שהמאסטר מזג להם תה, הפרופסור דיבר על זן. המאסטר מזג את התה עד קצה הספל ואז המשיך למזוג... הפרופסור הביט כיצד ספל התה עולה על גדותיו ולא הצליח יותר להתאפק. "זה מלא! אי אפשר להכניס יותר דבר פנימה!" אמר הפרופסור. "אתה כמו הספל הזה," ענה המאסטר, "איך אני יכול להראות לך זן אם לא תרוקן קודם את ספלך." גישה התחלתית היא מפתח לאושר. היא פותחת עבורך אפשרויות חדשות ודרך הסתכלות חדשה. כשאתה מביט על משהו כאילו שזאת הפעם הראשונה שראית אותו, אתה נכנס למציאות אחרת. אתה נכנס למציאות של הרגע הזה, אתה נכנס לתוך הזרימה של היקום, אתה נכנס לתוך האמת הפאר והיופי של הקיום. הבט מחלונך, העננים בצורות האלה בדיוק, אף פעם לא היו שם, הכל חדש. הציפורים אף פעם לא צייצו בדיוק כפי שהן מצייצות עכשיו...הכל חדש. כשאתה מביט על העולם דרך תבניות ישנות, אתה ממסגר אותו בצורה משעממת, מנחית מיופיו. אתה מפספס את מה שמתרחש עכשיו, את פעימות הלב והניחוחות של החיים. הבט על היום הזה בצורה התחלתית, דרך עיניים של תינוק שהכול עבורו חדש, הכל נוצץ ומלהיב. תשתלב עם החדש של היום הזה. כשאתה אוכל היום, תטעם את האוכל כאילו שזאת הפעם הראשונה שאתה טועם אותו. כשאתה מביט על אהוביך,הבט בהם בצורה שונה, בצורה התחלתית. אל תגיד: "עשיתי את זה", "הייתי כבר כאן" , "את זה אני כבר מכיר"... זאת גישה סופית, לא התחלתית. גם "העולם" ראה אותך בכל יום ומכיר אותך ובכל זאת שמח לקבל את פניך בכל בוקר חדש, תשמח גם אתה לקבל עולם חדש בכל בוקר, בגישה התחלתית. מאת אלכס זיו - יוצר מציאות

paloma blanca

New member
טוב...

עוד הגעתי לשלב הזה כשאתה אוכל היום, תטעם את האוכל כאילו שזאת הפעם הראשונה שאתה טועם אותו. כשאתה מביט על אהוביך,הבט בהם בצורה שונה, בצורה התחלתית.

רק עבור פלומקלה???../images/Emo4.gif

אז גם אם זה לא בשבילי
הצצתי וקראתי ואהבתי את הדברים הכתובים. יש משפטים שהתחברתי אליהם יותר ויש שפחות אבל בחרתי כרגע דווקא את שני אלה: הבט על היום הזה בצורה התחלתית, דרך עיניים של תינוק שהכול עבורו חדש, הכל נוצץ ומלהיב. תשתלב עם החדש של היום הזה. משפטים עם הרבה תקווה ואופטימיות בדיוק כמו שאני אוהבת
רק טוב!!!

חחחחחחח../images/Emo3.gif

אני משתדלת מאאאאאד ואני בבוקר משתמשת בטלק ג'ונסון אז גם אם אני לא רואה טוסיק של תינוק אני מריחה את הריח
רק טוב!!!

alondli

New member
חכם מאוד../images/Emo45.gif..ועכשיו נותר החלק המסובך..

הביצוע..
שישי בו שינוי רציני בנוקדת המבט ובדפוסי חשיבה של אנשים באותו חלק המסובך יותר לשינוי.. שינוי שלנו פנימה..

paloma blanca

New member
זה תהליך ....

לא קורה ביום אחד.... לא בבת אחת ... ולא הכל . אבל אם נפנים כל פעם חלק ונצליח ליישם . ...הרווחנו.

../images/Emo41.gif ערב טוב ../images/Emo41.gif

אהבתי מאד את הקטע פלומקלההה והוא אכן תהליך לא פשוט ובוודאי שלא קצר אבל הוא כל כך חשוב! ולערב הזה אני מוסיפה שיר שפתאום זכרתי בו וניגנתי לי כמה צלילים על הפסנתר רק טוב!!!

aviev1

New member
לאהוב את עצמך זה מושג

שהולך ומתפשט בשנים האחרונות....... וכאילו בהפוך על הפוך לא מטבע האדם לאהוב קודם כל את עצמו. וזה טוב מאד שאדם מגיע לתובנות שעוזרות לו להתגבר על מכשולים ועל עכבות אבל נקודת המוצא ההתחלתית הוא כאמור שאדם אוהב את עצמו ,( גם אם יצא כמה דברים שאינם לרוחו).. ויש גם דבר מאד מוזר.שדוקא אלה שמטיפים לכך הם המאמינים שהאדם הוא בכלל בורג קטן ממכלול ,כלומר האהבה העיקרית והחשיבות היא למכלול ולא לעצמי..

paloma blanca

New member
לא יודעת ....

מי המטיפים לנושא שאתה מכיר ..... אלה שאני מכירה לא מאמינים בכך שהאהבה העיקרית היא למכלול ..... אולי אתה מערבב זאת עם העובדה שאומרים שאם תפיץ אהבה לסובבך תקבל אותה חזרה עם ריבית והצמדה .... אבל האדם כאדם חשוב שלא שלא יבטל את עצמו אלא יחשוב גם על עצמו.

aviev1

New member
לא שאהבה היא למכלול

אלא שהאדם הוא חלק ממכלול..... ולגופו אין כמעט משמעות..וזהו רק צינור לאהבה גלובלית לאו דוקא אישית..

למעלה