כאן נמחקה הודעה

נ ט ע 18

New member
שאלה 1

יש לה סה"כ 3 בחירות לעשות (לבחור 3 פריטים).. היא רוצה 2 חצאיות אז לחצאית הראשונה יש 4 אפשרויות ולשניה 3 חלקי 2 (כי סדר הבחירה לא משנה) סה"כ 6 ולבחירת החולצה יש לה 4 אפשרויות נכפול את כל האפשרויות 6*4 ונקבל 24 אפשרויות

KINGAR

New member
שאלה-2

אתה יכול "לקפל" את המשולשים לתוך המלבן ולראות שהם מכסים אותו בשלמות. כמובן שבשרטוט שצרפת לא ניתן לראות זאת כי הוא לא משורטט לפי נתוני השאלה.

../images/Emo45.gif!

זה גם מה שהייתי עושה כי פתגרוס ושטויות במקרה הזה נורא ארוך, ואם היה נשאר לי זמן בסוף הפרק הייתי חוזר לאמת את התשובה עם הכלים האלגבריים. נ.ב ראיתי את הקיפולים קצת שונה. ז"א, מיד רואים שED הוא קטע אמצעים, לכן מחלק את המשולשים ליחס שטחים של 1:4, אי לכך אתה יודע שבשטח שמתחת לED נכנסים 3 משולשים שווי שטח למשלוש העליון.אז את רואה שהצדדיים מהווים בעצם משולש אחד, ז"א שנותרים לך עוד שני משולשים שנכנסים למלבן. לכן יחס המשלושים שבתוך המלבן לאלו שמחוצה לו הוא 2:2.

a p p l e m a n

New member
תודה על התשובות

בקשר לקיפול, איך אתה רואה את זה בצורה מתמטית. שאני אוכל לאמת את הקיפול. ולא כל כך הבנתי את רק רצה מסטיק בומבה כי לא ציינת היחס בין איזה משולשים וממה זה נובע.

הסבר

ED קטע אמצעים, נתון. לכן שטח משולש ADE הוארבע משטח כל ABC.אי לכך ניתן לראות שבטרפז DEBC נכנסים 3 משולשים השווים למשולש ADE.את טרפז DEBC אינטואיטיבית ניתן לחלק בצורה הבאה (מצורף ציור), ואז רואים נהדר שבמבן נכנסים בדיוק שני משולשים, ולשאר הצורה נשארים גם שני משולשים, לכן היחס הוא 1:1. בכ"א, כך את הדרך של KINGAR לקיפולים, היא הרבה יותר אלגנטית.

רויטל16

New member
בקשר לתרגיל 2.

אני אישית לא רואה את זה "ישר", בחילוק הצורה, וזה... וגם אם כן, במבחן ובסימולציות תמיד הייתי פותרת בדרך ההוכחה ליתר ביטחון.. אז הוספתי לך את הפתרון שלי לתרגיל. ממש קצר ולא מסובך. עושים את זה בראש בפחות מחצי דקה... בלי פיתגורס ומשולשי כסף..

למעלה