כאן נמחקה הודעה

deyulia

New member
קודם כל אני לא אצא

עם "שפוט" בפוטנציה, ואני אכן מטבעי שתלטנית בהכל, גם במערכת יחסים הייתי מוצאת את עצמי על העליונה, אבל עדיין אני תמיד זקוקה שמישהו יתן לי קונטרה, שלא תמיד יסכימו איתי , אני לא רוצה פודל אלא בן זוג לשתף אותו ושלא יתן לי להשתלט עליו כי זה יקרה
באופן טבעי, ואם ארגיש שאני משתלטת אולי כבר לא ארצה להיות איתו(אני גם מתחשבת לפעמים
)נכון שיכול להיות מצב שהעניין של שליטה ימצא חן בעיניי ואני ארצה להישאר במערכת יחסים כי התרגלתי, כי אני אוהבת, כי נוח לי ועוד אלף ואחד דברים? זה הופך אותי לרעה? אז זהו שלא כי מי שנמצא איתי הוא נמצא בהסכמה ולא בכפיה ואולי גם לו נוח איתי ובלה בלה בלה(כמובן שזה מצב היפוטטי) ונחזור לחבר שלך, אמרת שהוא אוהב אותה עד מאוד , אז כנראה שיש בה משהו טוב שאולי אתם לא רואים, ושוב פעם אין לו עדיין ילדים שיחייבו אותו להישאר עמה(בזמנינו גם זה כבר לא מחוייבות),אז כנראה שהוא שם מרצונו, ואם הוא נראה לך סובל, מצטערת המסקנה היחידה שעולה לי לראש כרגע שהוא אוהב לסבול או שהוא לא בהכרח סובל .

אלדד26

New member
רק אוסיף עוד אפשרות

והיא שהוא סובל, ולא אוהב לסבול, אבל הוא חושב (בגלל שהיא הורידה לו את הבטחון העצמי לאפס) שהוא לא יכול להשיג משהו יותר טוב.

rinatka

New member
|גרוש?!

מי אמר שסטטוס קובע?האם עדיף מניאק רווק? נישואים זה כמו חברות לא מוצלחת - למי זה לא קורה?!

אלדד26

New member
כולי תקווה,

שזה לא קורה לכולנו, ושיש עוד איזה 2-3 זוגות נשואים ומאושרים בעולם... לא, לא עדיף מניאק רווק. אבל אני חושב שבבסיס, ובאמת בלי להיכנס לעומק, אם היית יכולה לבחור אם אותו הבחור בדיוק יהיה רווק או גרוש, היית מעדיפה שיהיה רווק. שוב - בבסיס. אני מדבר אך ורק על רתיעה ראשונית, שהרי ברור שבחורה עם ראש על הכתפיים תהיה מסוגלת להבין את התגלגלות הדברים ואת חוסר ההשפעה על אישיות הבחור עצמו. חוץ מזה, נישואים כושלים זה הרבה יותר מחברות לא מוצלחת, לדעתי. קודם כל, לא מתחתנים על ימין ועל שמאל עם כל מה שזז. אם בחברות אנחנו בררניים, הרי שבחתונה נהיה פי 10 יותר בררניים. ואם הנישואים כשלו, סימן שהיה כל כך רע, שעולות מחשבות על איכות שני הצדדים. שוב - מדובר ברושם *ראשוני* בלבד...

עוד כמה נקודות (נראה מי יוביל בחצי)

אז ככה, יכול להיות שבחורות ירתעו, למרות שלדעתי זה דבר לא רלבנטי (זה כמו שתגיד לי שתפסול מישהי שנדלקת עליה רק מכיוון שהיא ציינת שהיא שכבה עם מאה גברים - או משהו כזה). כשאני מתכוון לתמונה השלמה זה לא בהכרח משהו שאתה רואה או יודע (גם אם אתה נמצא בחברתם הרבה), ראיתי כבר יותר מפעם אחת מקרים שבו פשוט לא ידעתי מה קורה מאחורי הקלעים ולמה פלוני מסכים לקבל השפלה כזו מבת זוגתו ולהיפך. אני לא מתכוון שעליך לעצום עינים, אני חושב אבל שאתה צריך לדעת מה הכח שלך - מוגבל מאוד לצערי. בסופו של היום היא זאת ששולטת במצב ואתה יכול לדבר איתו מליון פעם. כל עוד הוא נותן לה את השליטה בחייו לא יעזור בית דין. לגבי העניין של האם היא טובה או לא, אינני יודע - עובדה היא שהוא זה שעשה את הבחירה (ואני לא מקבל את הטיעון שהיא היתה הראשונה שלו - גם לי היתה חברה ראשונה וגם לי הכל היה חדש, אני אגב הייתי בן 20 והיא בת 16 כשהכרנו, ובכל זאת נפרדנו ועברתי מאז מערכות יחסים נוספות). בנושא הפרצוף החמוץ, יכול להיות שהוא פשוט מזמין את זה. הבנתי אותך מצויין אלדד, בסה"כ באתי לומר שנראה לי שהשאלה שהוספת בסוף ההודעה היתה מוזרה ואף פשטנית לעומת מה שהעלת בהודעה. אני אכתוב בקרוב מה דעתי על נושא רשימת הקניות במסגרת הפינה שובר המיתוסים. אני מסכים איתך לחלוטין שאם יהיו ילדים המצב עלול להיות גרוע הרבה יותר וצריך למנוע את זה - ולו לטובת הילד העתידי - אבל לצערנו זה צריך לבוא ממנו. אתה יכול אולי לנסות לשתול לו את הרעיון בצורה עדינה ובטפטף ולא ע"י התקפה חזיתית

אלדד26

New member
כמו שאני מזמין אצל עובד,

זה ייגמר 2:1 למכבי
אז ככה - יש הבדל בין לדעת מה כח ההשפעה שלי (דיברנו על זה בהודעה אחרת, ואני מסכים איתך) לבין ההבנה שלי את התמונה כולה. נכון, יש מן הסתם ניואנסים ופרטים שאיני מודע להם, אבל בקונטקסט הכללי של מערכת היחסים ביניהם, אני חושב שאני בהחלט יכול להגדיר אותה כטובה או לא טובה. לגבי הראשונה - אני מניח שרוב האנשים בדורנו לא התחתנו עם הראשונה שלהם. *אצלו* זה עניין אחר, כי הוא בנאדם כזה, שעשוי בהחלט ללכת עד הסוף עם הראשונה שלו, ולא לוותר. לגבי השאלה האחרונה בהודעה - אני מסכים איתך שהיא הייתה מאוד פשטנית יחסית להודעה. כמו שציינתי בהודעה עצמה, עצם השאלה הייתה קצת לא קשורה. כל העניין התחיל מהשאלה הזו בכלל, שרציתי להעלות אותה לפורום. אותו חבר שני שהתווכח איתי בקשר לשאלה הזו טען שהפורום צריך לדעת את כל הסיפור כדי להבין במה מדובר, לפני שהפורום עונה. אגב, אתה חייב להבדיל חד משמעית בין "רתיעה ראשונית" בעקבות נתונים "ברשימת הקניות", כמו שדיברת עליה - לבין משהו מהותי שיפסול קשר באמת.... רק מכין אותך להודעה שתכתוב

רשימת קניות - רק משהו קטן

הבעיה שבד"כ כשיוצאים עם רשימת קניות ומשהו לא נופל בול למקום הולכים הלאה וככה אפשר להפסיד אחלה הזדמנויות.

אלדד26

New member
החוכמה היא

ליצור רשימת קניות מינימלית וממצה - כלומר, שיהיו *כל* הדברים המהותיים שבגללם לא נהיה מרוצים מהקשר, ושלא יהיה שום דבר נוסף.

voguemaster

New member
דרך אגב

יש כאלו נשים שיתחברו אליו בגלל אותם 30 אלף שהוא מרוויח (לא הוא ספציפית) וכו´.. ודבר נוסף, יש ללא ספק מקום לאנשים אחרים לשפוט. אולי לא תמיד יש להם זכות, ואולי לא תמיד הם יראו את התמונה בכללותה, אבל יש דברים שכן רואים ועל זה אלדד דיבר. אלי

*rinat*

New member
אלדד מאחת שגם רואה את הסיפור הזה...

קודם כל אני חדשה פה אז נעים מאוד. דבר שני אני יכולה להגיד לך שאני מכירה את הסיפור הזה ממש מקרוב ולפי דעתי אין שום סיבה שגבר בן 25 לא הסצתדר והמצא אהבה חדשה במיוחד ושיש לו את כל המעלות הללו שהזכרת. שתדע לך שלא מנה אם ילך לא בגיל כזה כלומר הוא לא צריך לחשוש מזה כי אם לא טוב לו אם אשתו עליו לעזוב לפני שיהייה מאוחר מידי (ילדים זאת גם סיבה להזהר שתקרה) ולבנות את החיים שלו מחדש
מקווה שתגיב תודה ביי ושבת שלום

אלדד26

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני מסכים עם מה שאמרת... אבל אני סקפטי ביכולתו לצאת מהקשר הזה כל עוד זה קל ופשוט.

deyulia

New member
אז אולי

אין צורך להגיד נו-נו-נו ותראה איפה אתה נמצא, אלא פשוט לשקף, אולי תהיה אתה הראי ופשוט תנסה לשקף את זה מהצד, אולי זה יעבוד.

deyulia

New member
אני אנסה

1- לתת הרגשה שאתם שם בשבילו(בטח אתה כבר עושה את זה) 2- לא לשפוט ולא להגיד לו כמה היא לא טובה בשבילו, כי הוא אוהב אותה ואולי זה יצור מעין התנגדות מצידו והוא יסתגר ולא יספר לכם יותר על מה שקורה איתו במערכת יחסים שלהם, מפחד ש"תשאו את שמה לשוא" . 3 כשהוא כבר עושה את הצד הנמרץ והקשה הזה ומשתף אותכם בבעיותיו תנו לו לדבר, הקשיבו אל תכנסו באמצע, כשיסיים אולי אז מבלי לשפוט תוכלו לספר לו על מצבים דומים (של אנשים דימיוניים או אמיתים)שאתם מכרים ואיך האנשים "ההם" התמודדו עם המצב, שבו החבר שלכם נתון,. 4- תציעו כמה אלטרנטיבות לפתרון , גם אם חלקן לא מועדפות עליכם או לא אהובות עליכם כלל, העיקר שיהיה מגוון רחב. **ומשפט המפתח בשיקוף ולכל השלבים- אני מבין ש(לא כיף לך, אתה סובל וכו´), אבל בוא נראה מה אפשר לעשות בנדון, מהן האופציות העומדות ברשותינו ובוא נבחר את המתאימה או בוא אתה תבחר את המתאימה, אולי חלק מזה צריך להיות רשימת מכולת, אבל בצורה יותר אינטליגנטית

אלדד26

New member
../images/Emo51.gif

אנחנו מנסים לעשות את כל ארבעת הדברים. הבעיה המרכזית היא עם (3) דווקא, כי קשה לו לדבר על זה.

N e l l

New member
אלדד...../images/Emo142.gif

גרוש בן 25...מממ...אמנם לא נראה ממש טוב כ-LINE הפותח ברזומה של מישהו, אבל בהחלט לא משהו שיכול לפסול אדם. בעיני לכל הפחות. אני מכירה מישהו בן 27, גרוש, פלוס ילדה. האמת, אם לא היה מדובר במישהו אותו אני מכירה בערך מימי התיכון,והוא אחד הידידים הטובים ביותר שלי מאז ומתמיד, מזמן הייתי עושה משהו בנידון. אז נכון שנקודת הפתיחה היא מעט פחות מורכבת, ומעלה שאלות לא מעטות לגבי אותו האדם, אבל מה לעשות, אף אחד לא מושלם. הוא בטח ובטח לא שווה יותר או פחות. ביחוד אם אתה מציין שאותו הבחור הוא משכמתו ומעלה... לטעמי זה רק עניין של זמן עד שהוא ימצא את האישה המתאימה לו. בכל מקרה - בהצלחה!

למעלה