כאן נמחקה הודעה

shela1

New member
המזגן כמשל../images/Emo62.gif

אכן איו יותר טוב מסיפורך לתאר מערכת יחסים כה מורכבת. אבל אם נלמד מוסר השכל מהמשל, אולי רצוי וכדאי לכל אחד מאיתנו ללמוד לא לפתוח את הפה הגדול ולתקן את המזגן בלי הערות מיותרות. ואולי אם חיינו כמזגן בן עשרים שנה האם לא היה רצוי לבצע בו קצת שיפוצים ועידכונים. הרי אם השקעה בזוגיות שני בני הזוג מרוויחים. לצערי אני אומר זאת מניסיון שלא צלח אבל מאמין שאפשר להצליח כדאי לתקן את המזגן בהצלחה שאלה1

לתקן או להחליף

והמזגן כבר בן 20 ולבטח בדרך היו בו אי אלו תקלות חלקן "גדולות" חלקן "קטנות" ובמהלך 20 השנה הוא עבד, שירת נאמנה את יושבי הבית וחלפו 20 שנה הוא עייף, מרגיש שמיצה את עצמו, ש"עשה את שלו" והשאלה העומדת היא : לתקן או להחליף תשובה אחת : להחליף ומי מבטיח שהמזגן החדש יפעל כראוי? ומי מבטיח שאין "דפקט בייצור" במזגן החדש ? ויש אחריות למוצר חדש - אבל גם האחריות אינה עבור כל חלקי המוצר ואם שימוש לא נכון במוצר גרם לתקלה - הרי שאין נשיאה באחריות ומה לגבי תום תקופת האחריות??? אז ישנה האופציה השניה : הדגש|לתקן כי תיקוני העבר כבר הוכיחו את עצמם שניתן להמשיך מאותה נקודה שלפני הקלקול ולפעמים אפילו למצוא שלאחר התיקון המזגן עובד טוב יותר כי עלות התיקון זולה יותר מעלות ההחלפה בחדש כי גם לתיקון ניתנת אחריות, אך זו מראש מוגבלת לתקופה קצרה מאד וניתנת לך האפשרות לבחור/להחליט אם אתה מעוניין או לא כי אתה מכיר את המוצר, מלפני ומלפנים, ומודע ליכולותיו וקצרה היריעה מלהכיל את כל ה"בעד והנגד" למוצר חדש/ישן - החלפה/תיקון ועכשיו .... לתקן או להחליף את המזגן?????

shela2

New member
לתקן או להחליף

אז הנה אני עונה לכם כאן בעניין תיקונים והחלפות. לעיתים, עם כל הכאב, אנו נאלצים להחליף. תיקון על גבי תיקון גובה מאיתנו לא פעם מחיר יקר מדי. כמה פעמים מצאתם את עצמכם יושבים ועושים חשבון כלכלי של מוצר? אם תתקנו אותו שוב ושוב, בכל הכסף ששילמתם את התיקונים הייתם יכולים לקנות מוצר חדש. אז נכון שאנשים זה לא מזגן, וזוגיות איננה ברוב המקרים מחסן לחלקי חילוף..... אבל, יחד עם כל הכאב, עם כל האנרגיות שאנו נאלצים לשפוך הן בדרכנו להחלטה, הן בתהליך הביניים והן בחיינו החדשים.. עם כל הכאב והפחד שאולי ה"חדש" יעבוד פחות טוב מהישן כי כמו שאמא שלי אומרת "היום כבר לא מייצרים מוצרים כמו פעם.." אנחנו עדיין נאלצים לקחת את הסיכון וההימור. ולך שאלה 1 האיש שאיתי כבר כמעט 20 שנה, אני לא מחליפה אותך פתאום כי שבקת חיים, אני לא מחליפה אותך פתאום כי אינך שווה יותר בעיני.. אני מחליטה לקחת לעצמי אפשרות לנסות לחיות טוב יותר. אני מתחבטת עם זה מספיק שנים והחלטה היא בדרך כלל תוצאה של תהליך ארוך ומכאיב. והלוואי ואתבדה ואמצא שאתה הוא הטוב ביותר עבורי. אהיה הראשונה להודות בכך. אחרי הכל, אתה האיש שאיתי 20 שנה ואת זה אף אחד לא יקח ממני וממך.

להחליף או לתקן

כולנו מתלבטים בשאלה האם להחליף או לתקן. ולכל החלטה שנקבל יהיה מחיר. במסגרת שיחות עם יועצת התבקשתי לכתוב מכתב לבעל, מכתב שאותו אולי מעולם לא יקרא. בסופו של המכתב כתבתי את המשפט הבא: אינני יכולה לבוא בטענות, אינני יכולה להאשים צד אחד במצב שנוצר. מוחלת על כל מה שהיה מנת חלקי ב-20 שנות נישואים. מוחלת על הקשיים, בדידות, עלבונות וכו´. רוצה רק לפתוח בחיים חדשים, ואין שם מקום עבורך. להחלטה זו יש מחיר, מחיר של פרוק משפחה, פרוק זוגיות שאולי מעולם לא היתה, מחיר כלכלי, פגיעה בילדים (למרות שהם כבר דיי בוגרים), ואולי גם בדידות בעתיד. ואני שלמה עם המחיר אותו אצטרך לשלם...אם...וכאשר...

בטי בם

New member
המשל יפה, אבל מה שמסתתר פה

מלבד העניין של להחליף או לתקן גם השאלה מה מקור הבעיה ואיך לא חוזרים על זה בקשר אחר, אם תחליט להחליף. לדעתי האישית עדיף לנסות לתקן קשר בעייתי, כי אחרת לא למדת כלום ותחזור לאותן בעיות בקשר אחר. בעניין המזגן, יש בעיה כשחלוקת תפקידים בבית היא כל כך ברורה ואין שיתוף של הצדדים בעניינים. נכון שלא על כל החלפת נורה צריך להתייעץ, אבל מצד שני כשזוג חברים שלנו היו במריבות כיון שהוא נכנס לצרות כלכליות והיא כעסה נורא שסיבך אותם אמרתי לה שתיקח אחריות ותבקש להיות מעורבת ולא תיתן לו לטפל בכל ענייני הכספים בשבילה, כמובן יותר קל להאשים מישהו אחר על טעויות. נדמה לי שהמשל על המזגן מראה שאתה מעוניין בקשר יותר שיתופי. יכול להיות שזה העניין, שאתה רוצה יותר מעורבות ואחריות שלה בחשבונות הבנק ויותר השפעה על מה שקורה בבית, במה שהיה עד עכשיו תחומי האחריות שלה. אם זה העניין, יכול להיות ששיחה פתוחה בעניין יכולה להועיל, אם רק תדבר על עצמך, רצונותיך ורגשותיך בלי להאשים. תהליך לא קל להתחיל לדבר אחרי כל כך הרבה שנים, אבל שווה את המאמץ. אני חושבת שגם אם תגיע בסוף למצב שתחליף לפחות תדע שניסית ואולי תצא עם מיומנויות חדשות מהקשר...

למעלה