בבקשה אך תכניסו את המילה הזו ללא..
לקשר את המילה טוהר, דווקא למלחמת העולם השנייה ובעיקר לשואה. יכול להיות הדבר הכי דפוק שיכולת לעשות! קודם כל ידוע וידוע טוב שבמקרה זה המילה טוהר לא מתכוונת ל"טוהר הקהילה" אלא למילה טהור. ההיפך מטמא. ואני כביסקסואל בעל חברים חרדים, מודע טוב מאוד להתנגדות של החרדים למה שאני. מה שצריך להבין בטהור וטמא. שאלה לא דברים של טוב ורע. כמו שאישה טהורה כאשר היא לא מחזור וטמאה כאשר היא כן. זה לא אומר שהיא רעה או טובה. זה לא מפלה אפילו נשים, לעומת דעות רחבות ושגויות של נוער כיום. קשה להסביר את זה, אבל זה כמו להגיד כזה דבר: מישהו לבש ג'ינס כחול למסיבה במועדון. במקרה למסיבה במעדון המסויים הזה יש סלקצייה מאוד מוזרה, מותר להיכנס רק עם ג'ינס שחור. אז הוא לא נכנס אלייה. לכל מקום אחר הוא יכול להיכנס עם ג'ינס כחול, אבל למועדון הזה הוא יודע שצריך תמיד ג'ינס שחור. וכשאין לו. אז הוא לא נכנס כי אלה הם החוקים. עכשיו? מי אוכף את החוקים במועדון? הסלקטורים השריריים. במקרה שלנו דמיינו שטמא זה ג'ינס כחול, וג'ינס שחור זה טהור. זה לא עניין של טוב ורע, או אפילו עניין של טעם, זה פשוט ככה. ונשאלת השאלה, מי יאכוף את החוקים? אף אחד למען האמת. פשוט מתוך כבוד לדת או לעצמך. ואם לא קיים יחס כלל לעניין. אז מותר להכנס לכל מקום. עכשיו חזרה לענייננו: זה לא עניין של טהור=טוב וטמא=רע. זה הוכרע לפני אלפי שנים, כשאנשים לא ידעו הרבה. ובימים מודרניים אלו, זה שונה. מודרניים הם גם החרידים, ביחס ללפני אלפי שנים. ככה שאין להשתמש במילה טהור כנקי וטמא כמלוכלך, גם פה אינה זו ההשוואה. למרות שבפעמים רבות נדמה לנו שכן. = האמת היא שזה פשוט לא. אומנם החרדים רואים בנו כטמאים בגלל המיניות שלנו. אני לא מאשים אותם וגם לא אותנו. אבל צריך לקבל את זה, שלא כל העולם יקבל אותנו. ואי אפשר לכפות על אנשים לקבל אותנו. אבל זה לא אומר שצריך להפסיק לשכנע ולהסביר. ומה לעשות שטראוס עשתה את החישובים שלה, אם מרבית מוצריהם נקנים ע"י חרדים, זו בחירה שלה. אבל אל לנו להאשים את החרדים או את שטראוס. מה שעלינו לעשות זה במקום להאשים את הספונסר או את משכנעו, פשוט למצוא דרך אחרת למצוא ספונסר. אך איני אומר בכך שאיננו צריכים למחות על כך! מחאה = כן! ללא ספק! ללא שום צל של ספק! אך לא לבוא בהאשמות! יש הבדל. ועלינו לראות אותו בבירור אחרת...חבל