כאן נמחקה הודעה

לא המומה...אבל מתפלאה כל פעם מחדש

כמי שאף פעם לא "נתקעת בלי" {שיטת הת.ז...כדאי לאמץ
} זה תמיד מפליא אותי מחדש,איך אפשר להישאר בלי מזומן בארנק... אבל שוב, לא באה לחנך אף אחד,ולכן אני עושה כמיטב יכולתי על מנת שללקוח תהיה הרגשה נעימה. בחיים אני לא אשאל מישהו איך זה שאין לך שקל בארנק

../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif../images/Emo3.gif

נו, עכשיו את יודעת שאם את נתקעת במרכז בלי שקל...את יכולה לבוא אלי

443

New member
אז כמה שאלות לכל המתלהמים כאן...

1. מי מכיר את נונוש? 2. מי ניסה אולי לשמוע את גרסת הצד השני? 3. האם הלקוח תמיד צודק גם כשהוא מאוד לא צודק? 4. האם תמיד האחר אשם? למה אנשים לא לוקחים אחריות למעשיהם? למה הגברת החליטה לכפות את מנהגיה היא על בית הקפה? למה היא לא וידאה שיש לה כסף (היא ידעה את המינימום, הרי היא מבקרת קבועה שם) לפני שהיא הטריחה את נותני השירות מתוך ביטחון שהם יתנו לה למרות ידיעתה שאין לה אמצעי תשלום? 5. האם כל אחד יכול להמציא סיפור מעורר בכי רק בשביל לנסות להרוס מוניטין לבעל עסק? איכשהו, אם קוראים את הודעת הצרחנית באובייקטיביות בלי מחסום האוי-אוי-אוי-מסכנה-איך-מתאכזרים-אליה, היא לא נראית טלית שכולה תכלת. אתם יודעים מה, שכנעתם אותי, מהיום, גם אני אעצור באמצע הכביש ואחסום את התנועה כי בא לי וקשה למצוא מקום חניה. מהיום, כל נותני השירות חייבים לי את קיומם... כן מילקי, גם אני בהלם, ואני לא מאמין שאת תפעלי בניגוד להנחיות כבא לך לקוח שמבקש להוציא לך את המיץ ומחליט החלטות עסקיות בשמך. לא מאמין שתהיי מאושרת אם יבואו עם סיפור מעורר בכי וישמיצו אותך. ושוב, אין לי אינטרס באינגליש קייק, ואם הם היו צריכים להתפרנס מביקורי במקום, מזמן הם היו פושטים את הרגל

ורדה 1

New member
התשובות שלי (נשמע כמו סקר...) 1. אני לא מכירה את נונוש ונדמה לי שאף אחד לא מכיר כי הייתי בכל המפגשים שהיו בפורום הזה (אלא אם כן מישהו מכירה אותה מחוץ לפורום). 2. לא ניסיתי לשמוע את גרסת הצד השני. 3. הלקוח תמיד צודק! כן, גם כשהוא לא צודק, אחרת לעסק לא יהיה קיום... 4. אולי היא לא זכרה לפני כן שאין לה מספיק כסף? אולי היא לא העלתה על דעתה שלא יאפשרו לה לשלם בכרטיס אשראי? קצת גמישות לא היתה מזיקה כאן - הרי כמו שאמרו, העמלה היא באחוזים, כך שלא היה קורה להם כלום אם היו מקבלים ממנה תשלום בכרטיס אשראי. נכון שהיא יכלה בעצמה לחשוב להוסיף עוד משהו כדי להגיע למינימום, אבל או שהיא לא חשבה על זה באותו הרגע, או שכל כך התרגזה, שלא רצתה להציע את זה בעצמה. 5. היא לא המציאה סיפור מעורר בכי, היא רק סיפרה עובדות... אני אספר לך על מקרים הפוכים - יום אחד הלכתי לפנצ'ר מעכר לתקן פנצ'ר. אחרי שהוא סיים לתקן, פתחתי את התיק וגיליתי שאין לי ארנק בכלל!!! אם אני זוכרת נכון שכחתי אותו בבית. הבחור בפנצ'ריה אמר שאגיע לשלם במשך השבוע מתי שיצא לי. אם לשפוט לפי ההתנהגות של העובד בבית הקפה, הוא היה צריך לנקב לי את הגלגל מחדש../images/Emo4.gif. מילא העוגה - אבל הקפה???? הוא שפך אותו!!!! הוא לא היה מפסיד שום כסף מעבר למה שכבר הפסיד!!!

443

New member
הלקוח לא תמיד צודק

תקראו את מה שכתבה הצרחנית (כן, ב- ח, אבל תודה על התיקון). מדובר בסיפור. עובדות? אתם נכחתם שם? ראיתם את העובד שופך קפה (אגב, הוא שפך קפה על הרצפה? היכן הוא שפך אותו, כיור יש כנראה רק במטבח). לשתות קפה עם עוגה בבית קפה אלו מותרות. מותרות שיש לשלם עליהן. לפני שרוכשים משהו בודקים שיש כסף לרכוש. הגיע הזמן לקחת אחריות על מעשים. אף אחד לא היה חייב לאותה צרחנית כלום! מה שאני שומע זה אוי אוי אוי... עשיתי בדיקת דם, הוציאו לי סמ"ק דם ועכשיו כולם צריכים לרחם עלי ומגיע לי קפה... אותו עובד מן הסיפור היה יכול לעשות הרבה. אותה צרחנית היתה צריכה לעשות הרבה פחות. היא בחרה לא לעשות ובמקום זאת לספר סיפור מעורר רחמים ולהשתלח. מה שהיא עשתה שווה ערך לפשקווילים בשכונות החרדית בירושלים. אותם כרוזים שלעיתים מלאים חצאי עובדות וכתובים בצורה מכפישה, שאינה נותנת אפשרות לראות את התמונה הנכונה. כשזו מתבהרת כבר מאוחר מדי, הנזק נעשה. כן, אני ציני. זה נובע ממקרים לא מעטים של "הלקוח תמיד צודק". מקבץ קטן: ארומה. בוקר לא עמוס במיוחד. אני צריך קפה טו גו. לפני בתור מישהי שמתלבטת מה לקחת. עוברות מעל 5 דקות (על השעון). בינתיים נוספו אנשים לתור. עוברות 10 דקות - הלקוחה שואלת על כל פריט בתפריט. מסביב עומד הצוות של ארומה, ממתין. אני עדיין מחכה. נוספו עוד אנשים. התור כולל כ-10 אנשים. הקופאית מבקשת, כמעט מתחננת, לאפשר לה לקחת בינתיים הזמנות אחרות. הלקוחה שכנראה תמיד צודקת, מסרבת. למה לשאול את מנהל המשמרת את כל השאלות או אפילו 3 אנשי צוות אחרים שהביעו נכונות לענות? שאלתי אותה אם אכפת לה שאזמין רק כוס קפה. היא לא הייתה מוכנה. עברו 20 דקות מן הרגע שהצטרפתי לתור. הלקוחה החליטה. עברו 30 שניות נוספות ואני הזמנתי את הקפה. מגה. שעת ערב מאוחרת. כ- 5 קופות פתוחות. אין תור באף אחת מהן. אני עם 3 פריטים הולך לקופת אקספרס. לפני בתור לקוחות עם עגלה מליאה. הערתי להם. נשטפתי מלמעלה עד למטה בגסות. מגרש חניה. תפוסה של כ- 90%. מימין חניה פנויה. על הדרך עומדת מכונית, חוסמת את המעבר אל תוך מגרש החניה. המנוע פועל, הדלת פתוחה, הנהגת מוציאה ילדים קטנים מאחור (מצד הנהג) אל הכביש ושולחת אותם אל המדרכה. המעבר חסום ומכוניות ממתינות. עירוני ב'. בוקר. הורים עוצרים באמצע הכביש להוריד ילדים. להלן דיווח תנועה: נחל עיון - חסום לתנועה. עמק דותן - חסום לתנועה. מגרש החניה ליד עירוני ב' - ישנם מקומות חניה. להמשיך??? המשותף לכל אלה? "הלקוח תמיד צודק". "אותי מעניין רק מה שטוב לי, רק מה שמתאים לי. יש כללים, ישנם אנשים אחרים? כל אלה לא תופסים בשבילי. כולם חייבים לי". טוב, הוצאתי ת'עצבים על כל אותם לקוחות מגיע-לי, שרצים להרוס מחייה של אחרים. אני גמרתי.

חייבת לומר לך

שלמרות שבדוגמאות שהבאת (מודה לא קראתי עד הסוף אך את רובן שמעלי קראתי) ברור שאלה שהיו לפניך בתור היו לא בסדר, זה לא משנה את העובדה שהסיפור שהלקוחה הביאה לגבי אינגליש קייק הוא שונה. חבל לי שאינך יכול לראות את ההבדלים. יש הבדלים תהומיים. אף לקוח אחר לא נפגע מזה שלא היה לה מזומן או שהיה לה "רק" אשראי. במקרים שאתה ציינת הלקוח נפגע (אתה). זה משהו אחר. היתי רוצה בשבילך (בלי שמכירה אותך) שתדע לפרגן לעצמך ןלדעת מתי מגיע לך כלקוח קצת התגמשות (כמו אם לא תרגיש טוב ותצטרך ממש דחוף משהו מתוק לפה ולא יהיה לך מזומן, שלא תתקל במצב כזה אך זה מצב מאד לא נעים) ואגב לבקש לשלם באשראי לא נראה לי חוצפה או דרישה מוגזמת בבתי עסק שעובדים עם חברות אשראי. קצת גמישות ומעל הכל אנושיות מצד בעלי העסק ומיצגיהם לא תזיק לאף עסק במיוחד כשמדובר בעסק כזה. (וסתם נק' למחשבה בירושלים כמה מבתי הקפה הכי מצליחים הם כאלה שיש בהם גם לקוחות שבאים עם שקיות תה מהבית ומבקשים "רק כוס מים רותחים" ויושבים שם שעות. אז הבעלים מיידעים מראש את המלצריות, הןלא מונעות מהלקוחות (הקבועים) הללו לעשות כן והבתי קפה האלה שורדים מעל 20 שנה בעיר הקודש. כנראה שההשקעה משתלמת, בסופו של דבר. א-נ-ו-ש-י-ו-ת. בכל תחום.

443

New member
חייב לומר לך

אני אחד הלקוחות הקשים שיש. יודע בדיוק מה אני רוצה ומקבל את זה. הבעיה שיש לי עם הסיפור של הצרחנית היא בעיית אמינות. מאז שהיגעתי לארץ, ראיתי לא מעט לקוחות מגיע-לי שאינם צודקים ואפילו משקרים. יכול להיות שאני ציני אבל לפני שמצטרפים לכל מיני חרמות ונידויים, מותר לקרוא הודעות עם קצת ספק. חבל שאת לא רואה את הקשר בין אנשי המגיע-לי למה שקורה פה מסביב. איני מתיימר לחנך אנשים. רק הוצאתי קצת קיטור
נ.ב. ייתכן מאוד שהסיפור נכון ויתכן מאוד שזו סתם השתלחות נגד בית קפה. זה לא משנה.

...

הסיפור לא נשמע לי כ"כ לא מציאותי, בית הקפה ידוע ללא מעטים מאיתנו כמקום שעושה בעיות עם האשראי. לי אישית לא משנה כל כך אבל התגובות שלך היו כל כך עצמתיות שהייתי חייבת לומר מה שאמרתי (לעיל).

בקשר לעירוני ב'...

כנראה ראית אותי
צ'טערת...אין שום אפשרות אחרת להוריד את הילדים. נכון, לא בסדר...אבל טיפונת סבלנות

נ ו נ ו ש

New member
443. חייבת לציין שהדהמת אותי:

החל בציניות (צרחנית? אתה מכיר אותי בכלל?) וכלה באסוציאציות שהסיפור מזכיר לך.(והיו הרבה - רובן ככולן לא קשורות, לא עניניות. כמו שכתבו כאן -כתבת פה על מקרים שאתה כלקוח נפגעת מלקוח אחר - זה ממש לא המקרה. הסקת מיד שאני זו שאעצור באמצע הכביש ואחסום את התנועה - מה הקשר בכלל לסיפור שסופר כאן? שום קשר. ודרך אגב - אני ממש לא מאלה שעושים זאת). אבל הגדלת לעשות שהפכת את זה ממש לדרמה - ואני מצטטת: "מה שאני שומע זה אוי אוי אוי, עשיתי בדיקת דם, הוציאו לי סמ"ק דם..." וכו'. אז כמו שציינתי, שאר "אימרות השפר" שלך והמקרים שהזכרת וניתוח האופי שעשית לי (שקרנית? אני?) לא ממש שווים התייחסות מצידי, אבל על זה ממש לא יכולתי לשתוק. בחיים שלך, אבל בחיים שלך - אל תזלזל באנשים. אל תזלזל בבריאותם, אל תזלזל בבדיקות שהם עוברים אם אין לך מושג בעניין. אין לך מושג איזו בדיקה עברתי, אין לך מושג מי אני ומה מצבי הבריאותי - מי אתה שתבוא ותגיד שבסה"כ הוציאו לי כמה סמ"ק דם? מה אתה יודע בכלל? תראה איך מסיפור פשוט (שמטרתו אחת - לעורר תשומת לב למתן שירות אדיב ללקוח) ירדת לרמה של פגיעות אישיות. ופה אתה צריך להיזהר. אתה יכול לפגוע (כן, בהחלט לפגוע) באנשים בצורה זו שאתה כותב. אתה כבר מאבד את הפואנטה ובונה תלי תלים מכלום. תחשוב על זה.

falash

New member
כותבים צרכן ולא צרחן...ולגבי השמצות

לא יודע אם ניסית להיות ציני...אבל כותבים צרכנית ולא צרחנית. ולגבי השמצות בעלי עסק, החוק ברור - אם מכנים מישהו בכינויי גנאי (שקרן, רמאי, גנב) זו השמצה. אם מספרים מעשה שקרה זו אינה השמצה. בכל מקרה בעל העסק יכול להגיש תביעה על הוצאת דיבה.... האינטרנט הוא כיכר השוק של עיר העתיד, ובכיכר השוק מספרים את חוויות היום - בעלי העסקים צריכים להבין את זה.

א-אף אחד לא מתלהם.ב-נראה לי....

שקצת יצאת מפורפורציות... פה דובר על בן אדם שנכנס לבית קפה,ומעבר לקטע של קניה\מכירה ביקש{ביקשה} קצת סימפטיה. לגיטימי...{לדעתי בכל אופן}. היא לא נכנסה למשרד תיווך וביקשה לקבל בית במתנה כי אין לה כסף. ביקשה כוס קפה ועוגה, כי היא היתה צמאה,כי לא הרגישה טוב,כי סתם התחשמק לה....לא משנה למה עכשיו... זה לא שלא היה לה כסף,היה לה
רק פשוט העסק הזה לא רצה לכבד את סכום הקניה שהיא היתה אמורה לשלם. הוא היה אולי יכול להציע לה להגיע לסכום שהם כן מכבדים. {למרות שאני באופן אישי לא הייתי מוכנה לזה.} אבל כל מה שהמוכר היה מוכן לעשות זה לבאס אותה,ולזרוק את הקפה.סתם קטנוני... אתה,כביש יקר, הפכת את הדיון הזה ל"איזה מגעיל הלקוח הישראלי". יכול להיות שאתה צודק. אולי אנחנו בתור לקוחות מאוד חוצפנים,נצלנים,וחושבים שהכל מגיע לנו...אבל מכוס קפה...ועד הדיון פה...
אגב, בשביל הספורט, אני מזמינה אותך למקום עבודה שלי{בתור לקוח כמובן
} אתה מוזמן "להוציא לי את המיץ" או את הנשמה...מה שתבחר...ועדין תקבל עד חצי המלכות
. כי רק בזכות אנשים כמוך יש לי משכורת
קפיש

אויש, איזה איש ממורמר אתה!

בתור אחת שעבדה בתחום אני יודעת כמה שירות לקוחות בבתי עסק יכול להוציא אדם מדעתו (והיי, אתה דוגמה לא רעה לכך בכלל) אבל מי אתה שתשפוט? אוי, שיקרו לך, רימו אותך, גרמו לך להיות קצת יותר נדיב למרות שלא היית אמור להיות כזה. זוועה. הייתי לוקחת את הפרטים של אותם אנשים ותובעת אותם. ועם כל הרעש שעשית, מהנקודה העיקרית פשוט התעלמת: 1) המקום גובה מחיר מינימום לתשלום בכרטיס אשראי, מה שלא חוקי. וגם אם כן חוקי, יש פעמים בהם רצוי לחרוג מהנוהל. בלי קשר לאם הלקוח משקר או לא. (למה שבית העסק ישמש כרשות שופטת ומבצעת...?) 2) הקפה היה כבר מוכן. ההפסד הכספי (המזערי, אגב) כבר נגרם. מה זה משנה אם לקוחה היתה שותה אותו או שהוא היה נשפך? ואגב, בניגוד למה שכתבת קודם, בד"כ יש כיור גם מחוץ למטבח בבתי קפה, כחלק ממשטח העבודה, וגם למכונת הקפה עצמה יש מערכת ניקוז. לפני שאתה מתחיל לדבר על מבנה בתי קפה, תעבוד בכמה. (מגיע לך) ולנונוש - אני מאוד מקווה שלקחת את שם העובד, ושתתקשרי למנהל\אחראי משמרת\משרדי הניהול הארציים ותספרי להם על המקרה. כמו גם לחברת האשראי. דברים כאלה לא משתנים אם לא מתלוננים. (היי, חרוז!)

אמץ

New member
זה לא הסניף שהלין שכר פעם?

היה משהו לפני כמה חודשים, על כך שהלינו שכר לנערה שעבדה שם, ובית המשפט חייב אותם.

Eddiel

New member
אין תירוצים - לתת שירות זה אומנות!

מי שלא רוצה/יודע/יכול/מסוגל לתת שירות כמו שצריך שלא יעבוד בזה.. חלק מהידע לתת שירות זה למצוא פתרונות למצבים כאלה... מקומות כאלה מחרימים. יש מקומות שאני לא נכנס אליהם כבר שנים רק בגלל שפעם אחת עברת חווית קניה לא נעימה באותו מקום.

luly11

New member
מצטרפת ../images/Emo45.gif

שרות טוב מחפה על חסרונות רבים, שירות רע שכזה...אצלנו יזכר לתמיד !! במיוחד היום שבתי קפה צצים כמו
... קבלו אתר מומלץ שעזר לי מאוד: http://www.service-report.co.il/default.asp

וואו

בתור מי שעובדת ועבדה כמלצרית ואחמ"שית בבתי אוכל אני ממש לא מבינה מה עבר על הבחור הזה. אני הייתי מצפה ממנו קודם כל להציע לך לקנות משהו נוסף (זה הרי גם האינטרס שלו למכור כמה שיותר) או לפחות לפנות לממונה עליו ולשאול בעצתו, בלי קשר למצבך ואם היית אחרי בדיקת דם או לא. במקומות בהם עבדתי אני מאמינה שבמקרים כאלו אם היה מדובר בלקוח קבוע היו רושמים את הפרטים והיית משלמת בביקור הבא, ובמקרה של לקוח לא קבוע גם היו מוצאים פיתרון, אבל בכל מקרה מה שאותו בחור עשה פשוט לא מקובל! ונוסיף בתור מישהי מבתחום שזה שהוא שפך את הקפה כבר מעיד על משהו לא תקין, כי מדובר בבזבוז, והיה עדיף לו לוותר לך על כמה שקלים מאשר לשפוך. אני מציעה לך להתלונן אצל המנהל או בעל המקום, שידע איך העובדים שלו מתייחסים ללקוחות ועוד לקבועים. אגב, הבאתי קישור בפורום "נותני שירות", מעניין אותי מה יחשבו על האירוע הזה אנשים נוספים שעובדים בתחום.

למעלה