הלקוח לא תמיד צודק
תקראו את מה שכתבה הצרחנית (כן, ב- ח, אבל תודה על התיקון). מדובר בסיפור. עובדות? אתם נכחתם שם? ראיתם את העובד שופך קפה (אגב, הוא שפך קפה על הרצפה? היכן הוא שפך אותו, כיור יש כנראה רק במטבח). לשתות קפה עם עוגה בבית קפה אלו מותרות. מותרות שיש לשלם עליהן. לפני שרוכשים משהו בודקים שיש כסף לרכוש. הגיע הזמן לקחת אחריות על מעשים. אף אחד לא היה חייב לאותה צרחנית כלום! מה שאני שומע זה אוי אוי אוי... עשיתי בדיקת דם, הוציאו לי סמ"ק דם ועכשיו כולם צריכים לרחם עלי ומגיע לי קפה... אותו עובד מן הסיפור היה יכול לעשות הרבה. אותה צרחנית היתה צריכה לעשות הרבה פחות. היא בחרה לא לעשות ובמקום זאת לספר סיפור מעורר רחמים ולהשתלח. מה שהיא עשתה שווה ערך לפשקווילים בשכונות החרדית בירושלים. אותם כרוזים שלעיתים מלאים חצאי עובדות וכתובים בצורה מכפישה, שאינה נותנת אפשרות לראות את התמונה הנכונה. כשזו מתבהרת כבר מאוחר מדי, הנזק נעשה. כן, אני ציני. זה נובע ממקרים לא מעטים של "הלקוח תמיד צודק". מקבץ קטן: ארומה. בוקר לא עמוס במיוחד. אני צריך קפה טו גו. לפני בתור מישהי שמתלבטת מה לקחת. עוברות מעל 5 דקות (על השעון). בינתיים נוספו אנשים לתור. עוברות 10 דקות - הלקוחה שואלת על כל פריט בתפריט. מסביב עומד הצוות של ארומה, ממתין. אני עדיין מחכה. נוספו עוד אנשים. התור כולל כ-10 אנשים. הקופאית מבקשת, כמעט מתחננת, לאפשר לה לקחת בינתיים הזמנות אחרות. הלקוחה שכנראה תמיד צודקת, מסרבת. למה לשאול את מנהל המשמרת את כל השאלות או אפילו 3 אנשי צוות אחרים שהביעו נכונות לענות? שאלתי אותה אם אכפת לה שאזמין רק כוס קפה. היא לא הייתה מוכנה. עברו 20 דקות מן הרגע שהצטרפתי לתור. הלקוחה החליטה. עברו 30 שניות נוספות ואני הזמנתי את הקפה. מגה. שעת ערב מאוחרת. כ- 5 קופות פתוחות. אין תור באף אחת מהן. אני עם 3 פריטים הולך לקופת אקספרס. לפני בתור לקוחות עם עגלה מליאה. הערתי להם. נשטפתי מלמעלה עד למטה בגסות. מגרש חניה. תפוסה של כ- 90%. מימין חניה פנויה. על הדרך עומדת מכונית, חוסמת את המעבר אל תוך מגרש החניה. המנוע פועל, הדלת פתוחה, הנהגת מוציאה ילדים קטנים מאחור (מצד הנהג) אל הכביש ושולחת אותם אל המדרכה. המעבר חסום ומכוניות ממתינות. עירוני ב'. בוקר. הורים עוצרים באמצע הכביש להוריד ילדים. להלן דיווח תנועה: נחל עיון - חסום לתנועה. עמק דותן - חסום לתנועה. מגרש החניה ליד עירוני ב' - ישנם מקומות חניה. להמשיך??? המשותף לכל אלה? "הלקוח תמיד צודק". "אותי מעניין רק מה שטוב לי, רק מה שמתאים לי. יש כללים, ישנם אנשים אחרים? כל אלה לא תופסים בשבילי. כולם חייבים לי". טוב, הוצאתי ת'עצבים על כל אותם לקוחות מגיע-לי, שרצים להרוס מחייה של אחרים. אני גמרתי.