כאן נמחקה הודעה

נ ו נ ו ש

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

bananacream

New member
מסכימה איתך אבל....

זה לא עסק פרטי של הבחור ונתנות לו הוראות ברורות הרי משלמים עמלה על כל גיהוץ בכרטיס האשראי ואם לא תקפצי ותחזירי לו יהיה חסר לו בקופה והוא יצטרך לשלם מכיסו.(כמו כל מלצר)

מיקלול

New member
נכון, אבל הוא יכל להציע להוסיף משהו

כדי להגיע ל 20 ש"ח. הוא כנראה היה מאוד בוטה.

ע זי

New member
מסכים איתך, אבל...

העמלה שבית העסק משלם היא גלובלית על כל סכום העיסקאות. זה לא משנה אם היתה עסקה אחת של 8000 ש"ח או 8000 עסקאות של 1 ש"ח בדיווח התקופתי. העמלה תהיה זהה בשני המקרים. דבר נוסף שאני יודע מעברי הרחוק כעצמאי - החוזה שחתמנו מול חברות כרטיסי האשראי אסר עלינו להגביל את סכום החיוב בכרטיס. יתרה מזאת - בהסתמכי על סעיף זה אפילו התלוננתי על בית עסק שסרב לקבל כרטיס אשראי בגלל הסכום הנמוך וקיבלתי תשובה מחברת האשראי שבית העסק הוזהר. אינני יודע אם עדיין חברות האשראי מחייבות את בתי העסק לקבל כרטיסי אשראי בכל סכום. אני מסתמך על ידע מלפני כ-8 שנים. דרך אגב ולידיעה - סעיף נוסף שעליו חתמתי כעצמאי הוא שאסור לי להעמיס על הלקוח את העמלה שאני משלם לחברת האשראי. כלומר המחיר שהלקוח ישלם בכרטיס האשראי (בתשלום אחד) חייב להיות זהה למחיר שישלם במזומן. אבל שוב - זה נכון ללפני 8 שנים.

אמץ

New member
בקשר למחיר זהה

גם את זה עוקפים עם מבצעים למשלמים במזומן.

נ ו נ ו ש

New member
אז שייקח את מספר הטלפון שלי או

תעודה מזהה. או שייפנה לאחראי עליו וישאל. שיראה נכונות לעזור - אפילו להציע להוסיף פריט לקנייה כך שנגיע ל-20. לא משנה מה.. רק תראה מצידך שאתה מבין לליבו של הלקוח ומנסה לעזור לו.

לא יפה ולא מקובל. אני, במקומך

הייתי מבקשת שיקרא למנהל/ת המשמרת ומבקשת שיסדירו את העניינים וגם שינזפו באותו עובד על ההתנהלות המאוד לא שירותית שלו.

אמברון

New member
הודות לך הם איבדו גם אותי ../images/Emo46.gif

לא סובלת אטימות מהסוג הזה. מעולם לא חיבבתי אותם. עכשיו אפילו פחות. ואיך את מרגישה עכשיו?

צודקת,צודקת,צודקת../images/Emo70.gif

מבינה אותך מאוד,אם כי בחיים לא נתקעתי בלי מזומן.{בואי אלמד אותך שיטה...תכניסי לתוך הנרתיק של התעודת זהות שטר של 50 ש"ח,שבו את לא משתמשת אף פעם.רק במקרה חירום.ככה נותן לך הרגשת ביטחון,וגם נמנע מצב של חוסר נעימות} במקום עבודה שאני עובדת{גם חנות} אני נתקלת לא פעם בלקוחות "שנתקעים" בלי כסף,ובחיים,ואני מדגישה בחיים,לא עלה על דעתי לתת ללקוח לצאת מהחנות בלי מבוקשו רק בגלל שאין עליו כסף.קורה,מה לעשות?... וגם כן לא מקובלת עלי הגישה ש-"הוא רק עובד" או ש- "יש הוראות מגבוה". אנחנו בני אדם, קצת שיקול דעת...זאת לא טבעת יהלום, כולה כוס קפה. איפה הרגישות? גם אני "רק עובדת". לפעמים צריך להפעיל את הראש,ולא לעבוד על אוטומט... באמת חוצפה
וגועל נפש של התנהגות
תפני לבעלת המקום,שמה אלה.

tiger mom

New member
אני קצת לא מסכימה איתך

אני בתור "קצת עובדת" נאלצתי לשלם בכספי על נדיבות שכזו. מאז סרבתי לחרוג מהכללים. וגם צריך לזכור- לכ לקוח נראה שהוא הכי מיוחד עם הבקשה הקצת שונה שלו. אבל הנה הפתעה- כמוכם נכנסים כל יום מליון. וגם חברים שלכם שזוכרים ששבוע שעבר, כשאתם באתם וביקשתם קיבלתם ועכשיו גם הם רוצים. בתור לקוחה שהייתה פעם בשרות לקוחות, אני מבינה את הנוקשות. בנוסף, על כל אחד שיש לו אולי סיבה לגיטית ואולי הוא באמת אמין ויבוא לשלם לי אח"כ, יש כאלה שבחיים אני לא ארה אותם שוב. למה שהוא יאמין לך שתבואי? לגבי זה שהוא לא הציע לה לקנות עוד משהו בשבי להגיע ל-20: זו טעות שלו, אבל אם היא חשבה על ז לבד, למה היא לא ביצעה בעצמה? אז הוא אולי טיפש ואיש מכירות לא מאד מוצלח, אבל למה לא לעשות את זה לבד?

mic1511

New member
גועל נפש ומכעיס ../images/Emo46.gif משגע אותי

שבעלי עסקים לא מבינים שמה שחשוב זו לא המכירה הראשונה שלהם ללקוח אלא המכירה השניה, השלישית, הרביעית וכו' לאותו לקוח... זו ההצלחה הכי גדולה של המכירות. אני במקומך, אם יש לך רצון לזה הייתי כותבת מכתב... בכלל אני מאלו שנוהגת לכתוב מכתבים לכל מיני דברים שכאלה ואגב גם ובעיקר מכתבים טובים ומפרגנים. ומילקי אני איתך גם לי יש בתעודת זהות כסף למקרה חירום... ופעם אחת זה אפילו מאד מאד עזר לי.

kalah

New member
הוא גם לא היה מת מלתת לך את הקפה..

נגיד והוא לא מכיר אותך מביקורכם פעמיים בשבוע,ונגיד והוא לא מתעניין אן את אמינה או לא. הוא ראה אותך אחרי בדיקת דם וחלשה,ויכול היה לתת את הקפה -במקום לשפוך אני מדגישה-והיה חושב על זה כתרומה.(לא שחלילה אני רומזת משהו אלא שאם הוא רואה שאין הוא יכול פשוט להיות בסדר ולא לשפוך את זה מול עיניה.)

רחלילי

New member
מתאים להם....

גם אני נתקלתי בסיפור הזה עם האשראי, ובעוד משהו- כשניבי היה בן חודשיים נסעתי איתו לעשות שתיה לעבודה, הזמנתי אצלם מראש כיבוד, באתי לשם, תכננו הכל אמרו לי כמה יחידות נכנסות ליח' משקל (כמובן שהפועל על אותו משקל קיבלתי שליש מהכמות של היחידות שהבטיח ו שיהיו על אותו משקל וזה סיפור אחר, גיליתי את זה רק שכבר הגעתי לעבודה ומזל שמראש הזמנתי יותר מהנדרש) הדבר שהכי הפריע לי זה שהייתי עם תינוק, ומאד מאד מיהרתי, ביקשתי מהם בטלפון והסבתרי את המצב (כדי לצאת לרגע אני צריכה להוציא מהאוטו תינוק קטן עייף וכו') ביקשתי שרק יוציאו לי את הקופסאות (הכל היה ארוז וחיכה לי בדלפק, לא היתה לי בעיה לבוא יום קודם לשלם הבעיה היתה באותו בוקר לקחת אל האוטו) שרק ירדו 7 מדרגות והאוטו שלי מחכה (שעה 7 בבוקר לא תגידו שישי בצהריים ויש מלא תור ב-7 בבוקר אין אף לקוח) בקיצור של סיפור ארוך-הם לא הסכימו...
אז זה יחד עם כל היתר גרם לי מזמן להפסיק לקנות שם (אלא אם זה מקרה חירום).

443

New member
לקוח יקר?

הרשו לי להיות פרקליטו של השטן
אותה לקוחה יקרה לא הייתה חייבת לשתות קפה לאחר בדיקת הדם ובטח לא בבית קפה. הלקוחה בחרה להכנס לקפה בו היא "מבקרת" (לא קונה) קבועה. בתור כזו, סביר להניח שתדע שעבור מצרכים יש לשלם. מדובר כפי הנראה בשכחנית כסף סדרתית - "מקרה דומה קרה לי לפני כמה חודשים בטמבוריה ליד מודיעין סנטר". בית הקפה הוא בית עסק. לפני שרוכשים דבר בבית עסק מקובל לוודא שיש אמצעי תשלום. בית העסק אינו חייב לתת דברים ללא תשלום. אם זו תהיה המדיניות של בית העסק, לא ישאר בית עסק. לבית אוכל הנותן אוכל ללא תשלום או עבור תשלום "כשיוכל הלקוח" קוראים בית תמחוי! לפני כמה שבועות בבבוקר סתוי שמשי ישבתי בבית הקפה לארוחת בוקר. לכשלעצמי, קיבלתי יחס "מחפיר" (ביקשתי את הקפה יחד עם ארוחת הבוקר והוא הגיע לקראת סיום
). בשולחן סמוך ישבה לקוחה כנראה קבועה כיון שביקשה מנה מסוימת שלא הייתה להם. מדובר באישה מבוגרת עד מבוגרת מאוד. היחס הידידותי שהיא קיבלה, למרות שלא הייתה המנה המבוקשת היה מעולה. הצרחן הישראלי ינסה להרוס בית עסק כי לא ליקקו לו את הישבנון. באמת
!!! הצרחן הישראלי אינו רגיל לשירות איכותי ולכן אינו יודע לקבל שירות. הוא בז ומזלזל בנותני השירות וחושב שבעצם היכנסו לבית העסק הוא קנה את העסק וכל העובדים בו. אנשים... הצרחנית שפתחה את השרשור, היא מסוג האנשים שיעצרו באמצע הכביש להוריד ילד, יחסמו את כל הכביש רק משום לא בא להם לסובב את ההגה ולהכנס לחניה. מתברר שהלקוחה חשבה על פתרון - היא הייתה יכולה לרכוש עוד מוצר ובכך לעבור את הסף (המוצדק או לא) אבל חשוב לה יותר לנסות להרוס מוניטין של בית עסק. לפי תיאורה של הצרחנית, נותן השירות לא פעל בצורה חכמה במיוחד, נכון. אבל המפתח היה בידה, היא לא טרחה להשתמש בו והעדיפה לפגוע בנותן השירות ובבית העסק. למען הגילוי הנאות - איני עובד באינגליש קייק ואיני מקושר אליהם בשום אופן שהוא. פשוט נמאס לי מן התלונות הלא-מוצדקות שאני שומע נגד בתי עסק. כנראה שזה הפך להיות ספורט לאומי. חברה, תנו גם לבתי העסק קצת קרדיט. אני יודע שיש פה כמה שעובדים במתן שירות ויכולים לתת דוגמות של "לקוחות יקרים"... יאללה, שתהיה שנה טובה, שנה של צרכנות טובה ושירות טוב יותר

בחיי'ת זומזום...מה קרה לך../images/Emo12.gif

אני כבר לא מדברת על התנהגות אנושית {שלא כל כך היתה פה
} באה אישה אחרי בדיקת דם,בסך הכל רוצה קפה ומאפה. לה זה היה אמור לעלות 20 ש"ח. לעסק זה אמור לעלות אולי...2 ש"ח.
אז מה קרה,לא היה לה מזומן...אוי אוי אוי... ובמקרה גם לפני שבועיים בטמבוריה לא היה לה מזומן.קצת "לפנים משורת הדין" קצת "לבוא לקראת" תשמע, אי אפשר לחנך אנשים...כשמישהו בא לשלם לי 10 ש"ח באשראי, אני משתגעת לפעמים, אבל אני לא אחנך אותו ואגיד לו איך זה שלבנאדם אין מזומן בארנק. אולי הכספומט לא הוציא לו? למה להיות כל כך נוקשים
הרי זה לא קורה לעסק שם מאה פעם ביום. העסק ממוקם בישוב ש..תודה לאל לא ממש סובל ממצוקת רעב. ומי שסובל ממצוקת רעב לא נכנס לשם.אז למה ללכת עם הראש בקיר
למה לא לנסות ולהיות אדיבים
הוא היה יכול להגיד: "את יודעת מה,אני אתקשר לבוסית שלי ואשאל אותה,כי היא לא כל כך מאשרת לנו לעשות את זה..." אני אומרת,קצת רכות
קצת אדיבות
קצת חיוך
זה לא עושה נזק לאף אחד...תאמין לי

2 דברים

קודם כל זה לא משנה עכשיו עם הלקוח צדק או לא צדק- יחס אנושי הוא צריך לקבל. ויחס אנושי= טון דיבור נעים ויחס הולם. דבר שני- בארה"ב אפשר לשלם גם דולר בכרטיס אשראי. גם בארץ בסופר פארם אפשר לשלם שקל (!!!!) בכרטיס אשראי. מילקי- אני לא מבינה למה את המומה מזה... קורה שלפעמים אין מזומן ואת לא נמצאת במקום/ זמן/יכולת (ילד עם הידים) שמאפשר לך הוצאת מזומן (או במקרה שלי- שוכחת את הקוד) רק בארץ מעיזים לבקש סכום מינימלי לאשראי בגלל שזה עולה לעסק כסף. הרי התשלום הוא באחוזים- מה זה משנה? זה מלכתחילה לא לענין !!! וזה לא בית העסק הראשון שעושה את זה (לצערי רובם עושים זאת).

למעלה