ואותו מונולוג מבלי להוריד הקובץ
מונולוג מעומק הS.P שלי! אומנם אני לא דתייה אך החלטתי לנצל יום הכיפורים כטריגר לווידוי. אין זה ווידוי בסגנון "סלח לי אבי כי חטאתי.."
לא בקלות החלטתי להחשף כאן בפניכם ומול עצמי כראי. מה גם שזה עלול להיות עבורי ירייה ברגל ואף יותר גבוה בהרבה.. זכיתי להגשים חלום ולהתקבל לעבודה כמטפלת ברפלקסולוגיה באחת מקופ"ח. לפני כן עבדתי כפקידה בשכר סביר+תנאים+ארוחות+שעות נוחות בבוקר בלי משמרות או נוספות. אך היה חסר משהו.אתגר.עיניין.הגשמה עצמית.סיפוק.הרגשתי סתמיות ושיעמום גדול בחיי. ותעודת הרפלקסולוגית שכבה במגירה מיותמת. כשהתקבלתי לקופ"ח נאמר לי למין ההתחלה בהגינות שהעבודה לא קלה,שכר נמוך(יחסית לפרטי) ושוחקת. המנהל שלי זרק לי "לא חשוב אם את מטפלת טובה או לא אלא כמה מטופלים חוזרים אלייך…", שהרי קופ"ח רוצה להרוויח והרבה כעסק כלכלי. בכ"ז קפצתי בששון למים ומצאתי עצמי מטפלת ב8-10 איש במשמרת כ"סרט נע" עם הפסקונת אחת.בשבוע אני מטפלת יותר מכל המטופלים הפרטיים שהיו לי אי פעם ברפלקסולוגיה. קיבלתי המון פידבקים חיובים ומכתבי תודה וכמובן תוצאות טובות מהמטופלים.נחשפת בקופ"ח למיקרים מעניינים ומאתגרים ואף מרגשים שהסיכוי שיגיעו אליי בפרטי שואף לאפס כמעט.וזה מילא אותי מאוד למרות האינטינסיביות. זה בתחילת דרכי. והיום.. היום אחרי כברת דרך בקופ"ח אני מרגישה מרוקנת לגמרי. יותר ויותר מוצאת עצמי מפהקת נמרצות בטיפול,מציצה לא מעט בשעון שיגמרו כבר ה40 דקות טיפול שנראות לי ארוכות מדיי,כמעט נצח. בעבר בקלות הייתי מבצעת טיפול של שעה היום בקושי מגרדת ה40 דק עיניין של מיומנות גבוהה או שחיקה גדולה?? לעיתים מוצאת עצמי מורחת-מושכת הטיפול עד הסיום המיוחל. מרגישה רע עם זה,נורא אפילו וכמובן שזה לא הוגן כלפי המטופלים. מרגישה כמו בורג חלק מסרט נע משומן של מטופלים. לעיתים מרגישה כמו זונה(!!) אפילו ותחושת קבס עולה בי ומחנק בגרון ומתאפקת לא לשחרר צעקה דרך החלון..שלא לדבר על פרקי ידיים וגב דואבים. כשיש לי משמרת חלשה יחסית אני מתבאסת קצת(שכר לפי מטופלים בפועל ולא לפי מס שעות) וכשאני במשמרת מלאה גם ממש לא ברקיע השביעי... עם יד על הלב ולבטח לא תאהבו לשמוע זאת –הרי רוב הטיפול ברפלקס' דומה עד זהה לכל אדם וההבדל הם בדגש גם בטיפול בהתאם לבעיית המטופל. והאירוניה שחברים/משפחה וכל מי ששומע על עבודתי בקופ"ח מתרשם עמוקות ושבעתיים מימיי כפקידה!! אל תבינו אותי לא נכון-יש ימים (פחות ופחות)שאני גומאת משמרת מלאה בקלילות ובכיף תלוי באילו אנרגיות הגעתי,בפידבקים,במטופלים עצמם וכו. אישית מאוד אוהבת רפלקסולוגיה ומאמינה בה מאוד אך מרגישה איך אינטינסיביות העבודה ממאיסה עליי שיטה זו. כמו חטיף טעים ככל שיהיה-במינון יתר יצא מהאףףףףףף מן הסתם חלקכם יצעקו "גוועלד"- "איך אפשר כ"כ הרבה?תוריד משמרת/תוותר על קופ"ח.." האומנם איש מכם אינו בקופ"ח?כולכם כאן מתפרנסים יפה באופן פרטי רק מרפלקס'?אם כן-מורידה הכובע. הרי רוב המטופלים ברפלק,שיאצו,טווינא ,דיקור(להבדיל מעיסוי) יעדיפו טיפול בקופ"ח שזה מעין חותמת כשרות בפיקוח (ויש גם יתרונות לקופ"ח!!) לעומת מטפל פלוני שתקע פלאייר בתיבת דואר/פרסם בעיתון... אגב כמות הקו"ח שהנהלת קופ"ח מקבלת ממטפלים שמתים להכנס-רבה מאוד! תגידו שטיפול פרטי 1 שווה לי 3-4 טיפולי קופ"ח.זה נכון על הנייר אך מה עם האנרגייה בשיווק?בלמשוך המטופל ולסידרה ולא חד פעמי?? ישנם מטפלים אחרים ש"גונבים" מטופלים מקופ"ח לפרטי-זה לא מוסרי בעיניי מה גם שיגרור פיטורין מיידים. מצד שני מכירה מטפלת בשיאצו וותיקה ממני נראית שחוקה לגמרי עם מבט כבוי בעיניים ומרירות אך לא תעזוב מיוזמתה כי תפסיד הפיצויים ולאן תלך? לא רוצה להיות כמוה אך בעצמי ממש לא צעירה אחר צבא שחוסכת לטיול הגדול... אני מנסה בכול טיפול להתכוון למטופל ולהתרכז במטרה-עזרה נתינה וטיפול. אך מוצאת עצמי תכופות עם מועקה בחזה ובגרון,קושי לנשום,מעי רגיז ועוד. חשוב-קולגה אמרה לי שמאחר ורגלי המטופלים מקבילים לחזה ולבטן-הם אלו שסופגים כל האנרגיות השליליות. האומנם?? ניסיתי לתדלק עצמי במס' טיפולי עיסוי(היה טכני), ברייקי(לא חשתי בדבר) ברפלק'(בסדר..לא כמו שלי). תרם לי במימד הפיזי אולי אך לא הנפשי-אנרגטי-ריגשי. ואולי אני סתם מפונקת??הרי גם להיות קלדנית/קופאית/מאבטח בקניון זה לא קל כלל ועוד בשכר מינימום..ויש בקופ"ח מטפלים שעובדים שם שנים!! ניסיתי ועודני מנסה למצוא עבודה נוספת חלקית לאו דווקא ברפלק' כדי לאזן אך לא מוצאת שום מישרה חלקית שתשלים. גם לצמצם משמרות מקופ"ח לא יכולה כי גם כך לא גומרת החודש..ויש לי עוד פה להאכיל בבית. ארגיש רע מאוד לוותר לגמרי על קופ"ח ולחזור להיות סתם פקידה מבוזבזת?? אך גם כעת מרגישה רע. במילכוד!! אשמח לשמוע דעתכם בכנות. תודה על הבמה לפרוק ליבי. גמר חתימה טובה וחיובית לכם!! ממני, נועה.