אמנויות המתמקדות בפגיעה בנק' תורפה יהיו נחותות משמעותית לעומת אמנויות המתמקדות בשימוש ומיקוד כוח (כמו למשל בשבירות לבנים). בכל מקרה גם חייזרים כפופים לחוקי המכניקה (ובעיקר תנע סיבובי) ולכן אמנויות המבוססות על שינויי וקטור פעולה (אייקידו, לדוגמא) עשויות להיות אפקטיביות גם (אם כי יש לזכור שסיבוב ועיקום ראש/צוואר אצל חייזר לא בהכרח יגרום לשאר הגוף לנוע בכיוון לו ציפיתם). כרגיל ברוב המקצועות - כל שמתמקדים בידע לפתרון בעיות ספיציפיות בצורה יעילה יותר, יורדת יעילות פתרון בעיות מחוץ לתחום המקצוע.
"איך אתה יודע שאתה יותר מדי זמן באמנויות לחימה?" - כשאתה רואה שלד של דינוזאור במוזיאון, ומחפש נקודות תורפה...
לענין, אין טעם לחשוב איך נלחמים נדג משהו שאין שום מושג איך הוא בנוי - אבל נדמה לי ששמעתי פעם שבנינג'יטטסו מלמדים גם איך להתמודד עם התקפות של בעלי-חיים שונים, כמו כלבים, נחשים, שוורים... מישהו יכול לאשר/להכחיש/להוסיף?
תראה, שאלת שאלה קשה... עם חייזרים יש מספר בעיות: 1. בין החודשים שבט לאדר ב' צומחות להם 3 רגליים ו2 זרועות נוספות על הגב. 2. בשאר עונות השנה יש להם 5 מפרקים בידיים ו-4 ברגליים. כמו-כן הראש שלהם יושב על בסיס אקסצנטי. 3. בשעת סכנה (בעיקר בין ערביים!) צומחת להם קרן כחולה מעל אוזן ימין. בהתמודדות האחרונה שלי עם חייזר (זה היה דווקא בעונת הרחצה) יצאתי בשן ועין (א"כ חיברו לי אותה בחזרה עם לוקטייט). לכן עצתי לך: הדגש|תמיד שמור מרחק מחייזרים בלתי מאויישים. תן להם לעשות את הצעד הראשון (ושתמיד יהיה לך בכיס לוח שנה!!!) בהצלחה!
לגיטימית. כתרגיל מחשבתי אין בעיה עם חקר מגבלות הידע/טכניקה שלנו. התגובה שלך, לטעמי, לא הייתה אפילו משעשעת. נראה כאילו "נדלקת" על המילה חייזרים, בלי לטרוח לקרוא את השאלה.