כאן נמחקה הודעה

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

r66

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

r66

New member
2 פשטידות דיאטטיות

פשטידת ברוקולי חומרים: 1 חבילה של ברוקולי קפוא (סנפורסט) 1 כוב חלב/יוגורט (אפשר גם להשתמש בגביע קוטג') כף אבקת מרק בטעם עוף (עדיף) 4 ביצים 2 כפות דיסבית מלח+פלפל מעט גבינה צהובה מגורדת מרתיחים את הברוקולי ומסננים. מסדרים את פרחי הברוקולי בתבנית אפיה גדולה (הפשטידה יוצאת נמוכה) מערבבים את החומרים הנותרים (למעט הגבינה צהובה) ושופכים מעל הברוקולי. מפזרים מעל גבינה צהובה אופים ב180 מעלות עד שהגבינה זהובה. אפשר לשלב בפנים גם קוביות של גבינה בולגרית 5%. אפשר להשתמש במקום בגבינה צהובה (בד"כ 28% שומן) בגבינת מוצרלה (רק 20% שומן) או בגבינת עמק 9% - מגיעה בפרוסות, אותם חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל. -------------------------------------------------------------------------------- פשטידת כרובית חומרים: כרובית גדולה 4 ביצים 4 כפות דיסבית 1 כוס חלב/יוגורט כף אבקת מרק בצל (או מרק עדיף) אבקת שום פלפל שחור מלח 50 גרם גבינת קצ'קבל את כרובית מפרקים לפרחים, את האמצע - הרגל שלה מגרדים במגרדת ושומרים בצד, מרתיחים את הכרובית עם כפית מלח וסוגרים את האש. מסננים את הכרובית מהמים ומסדרים את הפרחים בתבנית אפיה (רצוי להשתמש בניר אפיה, אם לא משמנים את התבנית במעט שמן). בקערה מערבבים את הביצים, הדיסבית, החלב/יוגורט, אבקת המרק, אבקת השום, הפלפל שחור ו50% מגבינת הקצ'קבל. מוסיפים לזה את מה שגרדנו קודם (הרגל של הכרובית) - מערבבים היטב. שופכים מעל פרחי הכרובית ומעל מפזרים את שארית הקצ'קבל. אופים בתנור של 180 מעלות, בתחתית התנור. עד שלמעלה זהוב ולמטה גם. אפשר להשתמש במקום בגבינת קצ'קבל בגבינה צהובה רגילה, אבל אז מומלץ להוסיף עוד מלח לתערובת. בתאבון!!!!

מריני

New member
../images/Emo20.gifאפרופו מתכונים

למי יש מתכון לסלט מטבוחה

לי יש ....

לוקחת את התיק והולכת לסופר ...הולכת למקרר ...שמה בעגלה של הסופר ...לוקחת עוד כמה דברים ...הולכת לקופה ..משלמת ...וזהו

מטבוחה

סלט מטבוחה המצרכים: עגבניות בשלות פלפל ירוק או פלפל אדום לא מתוק פלפל ירוק קטן חריף (הכמות לפי מידת החריפות שרוצים) שמן, מלח, פלפל אופן ההכנה: קוצצים את העגבניות (עם הקליפה) והפלפלים לקוביות. את הפלפל החריף לחתוך לחתיכות גדולות (כך שאינך חייב לאכול אותו ואפשר להוציאו לפני האכילה). שמים הכל בסיר גדול שבו יש שמן רותח ומבשלים בתחילה על אש בינונית ולאחר מכן לפחות שעה על אש נמוכה, עד שהעגבניות הופכות לחלק מהתערובת. אפשר לאכול חם או קר, כתוספת על אורז או תפוחי אדמה, והכי טוב לטבול חלה טריה של יום שישי ולחסל את כל הסיר. בתאבון!

מריני

New member
חיפו, תודה, מתוקה../images/Emo140.gif

שרוני וסגולית, הסלטים המוכנים האלו הם ממש בעעעע... חוץ מזה, כבר נכנסתי לפורום מתכונים ומצאתי שם עוד מתכון של wam.

r66

New member
מטבוחה של אמא שלי

המצרכים: 4 ק"ג עגבניות 1 ראש שום 10 פלפלים חריפים כף סוכר כף רסק עגבניות מלח - כפית שטוחה פפריקה חריפה / מתוקה בשמן 1/2 כוס שמן ההכנה: לקלף את העגבניות (אני חולטת במים רותחים, אמא שלי קולפת בסכין) לסחוט אותן היטב שיצאו הגרעינים והמים (לפח!), לקצוץ לקוביות קטנטנות. להכניס את העגבניות לסיר ולבשל על אש קטנה. העגבניות מגירות נוזלים, צריך להסיר עם מצקת את הנוזלים (לפח!), עד שכמעט לא ישארו נוזלים. לקלף את שיני השום ולמעוך אותן, להוסיף לעגבניות. ממשיכים לבשל וכשהעגבניות מתחילות להעלות קצף להוסיף כף סוכר לערבב ולהמשיך לבשל על אש קטנה. קולים על האש את הפלפלים (אפשר גם לטגן אם מעוניינים להמנע מליכלוך) מכניסים לשקית ניילון שיזיעו כמה דקות. עדיף להשתמש בכפפות ח"פ....לקלך את הקליפה, לפתוח את הפלפלים ולנקות לגמרי מגרעינים, פשוט מעבירים עליהם את הסכין מהצד הלא חד שלו ומנקים את הפלפלים מהגרעינים ומהחיבורים שלהם. לחתוך לשתיים ברוחב ולרצועות דקיקות אורך. בסיר נוסף להכניס את הפלפלים החריפים, 1/2 כוס שמן, כף רסק עגבניות, מלח, פפריקה (אמא שלי מכינה את הפפריקה מראש עם שמן - פשוט מכניסה לצנצנת ומטביעה בשמן ויש לה פפריקה בשמן לכל התבשילים). המטבוחה חריפה בגלל הפלפלים, כדאי לשקול אם רוצים פפריקה חריפה או מתוקה. לבשל תוך ערבוב דקה או שתיים ולהוסיף לעגבניות. לבשל ולבשל ולבשל , לערבב מדי פעם שלא יחרך, עד שהמרקם הוא ריבתי...את השמן שצף צריך להסיר. אמא אמרה שהיא מתחילה להכין את המטבוחה בשבע בבוקר ומסיימת בשתים עשרה בצהריים, אחחחחח איזה מזל יש לה, היא עקרת בית אני צריכה יום חופש זהו, להזהר שלא יצא קיטור בהנאה

המון עבודההההההההה

מה היא גמקולפת פלפלים ומכניסה לשקית? חולטים את העגבניות ?(את כל ארבע הקילו ? קולפים? מנקים ת'פלפלים מגרעינים? תגידי ! לא הגזימה אמ'שלך? אפשר לבוא?R
<----נאמר בחינופ.

r66

New member
אמרתי - מהבוקר עד... הצהריים

ואח"כ היא מכינה בכלים ומעבירה לאחים שלי ורק לי......מתכון, למה? כי אני לא גרה לידה
. לא נורא, באמת. מכינים את כל הכמות הזאת, ממלאים כלים ומקפיאים. ואם תרצי - יש מתכון מדהים (גם כאן, בארכיון) של פריקסה אפוי עם מטבוחה חבל"Z - כל לחמניה, ארוחה בפני עצמה.

סליחה....(בקול ענות חלושה)

אני יכולה להמליצ על משו? רוטב פטל ןפלפלת של השפ דוידופ לאחר שהסטייק מוכן להגיש בצלוחית ממש כמו ריבה ליד הבשר... לבקש שיטבלו.... להביט בהם מתעלפים. לגרד את האורחים מהריצפה ~היגע זמן ללכת! להשיג במעדניות מובחרות כמו למשל לחם הארצ.

r66

New member
ויש עוד המון... אבל,

הכי כיף המתכונים של אמא, הטעם של הבית והנוסטלגיה
תודה

מריני

New member
ת'אמת...

גם אני בעד המתכונים של אמא...שלי כמובן
אין פעם שבישלתי מבלי להתייעץ איתה קודם... היא פשוט

למעלה