מטבוחה של אמא שלי
המצרכים: 4 ק"ג עגבניות 1 ראש שום 10 פלפלים חריפים כף סוכר כף רסק עגבניות מלח - כפית שטוחה פפריקה חריפה / מתוקה בשמן 1/2 כוס שמן ההכנה: לקלף את העגבניות (אני חולטת במים רותחים, אמא שלי קולפת בסכין) לסחוט אותן היטב שיצאו הגרעינים והמים (לפח!), לקצוץ לקוביות קטנטנות. להכניס את העגבניות לסיר ולבשל על אש קטנה. העגבניות מגירות נוזלים, צריך להסיר עם מצקת את הנוזלים (לפח!), עד שכמעט לא ישארו נוזלים. לקלף את שיני השום ולמעוך אותן, להוסיף לעגבניות. ממשיכים לבשל וכשהעגבניות מתחילות להעלות קצף להוסיף כף סוכר לערבב ולהמשיך לבשל על אש קטנה. קולים על האש את הפלפלים (אפשר גם לטגן אם מעוניינים להמנע מליכלוך) מכניסים לשקית ניילון שיזיעו כמה דקות. עדיף להשתמש בכפפות ח"פ....לקלך את הקליפה, לפתוח את הפלפלים ולנקות לגמרי מגרעינים, פשוט מעבירים עליהם את הסכין מהצד הלא חד שלו ומנקים את הפלפלים מהגרעינים ומהחיבורים שלהם. לחתוך לשתיים ברוחב ולרצועות דקיקות אורך. בסיר נוסף להכניס את הפלפלים החריפים, 1/2 כוס שמן, כף רסק עגבניות, מלח, פפריקה (אמא שלי מכינה את הפפריקה מראש עם שמן - פשוט מכניסה לצנצנת ומטביעה בשמן ויש לה פפריקה בשמן לכל התבשילים). המטבוחה חריפה בגלל הפלפלים, כדאי לשקול אם רוצים פפריקה חריפה או מתוקה. לבשל תוך ערבוב דקה או שתיים ולהוסיף לעגבניות. לבשל ולבשל ולבשל , לערבב מדי פעם שלא יחרך, עד שהמרקם הוא ריבתי...את השמן שצף צריך להסיר. אמא אמרה שהיא מתחילה להכין את המטבוחה בשבע בבוקר ומסיימת בשתים עשרה בצהריים, אחחחחח איזה מזל יש לה, היא עקרת בית אני צריכה יום חופש זהו, להזהר שלא יצא קיטור בהנאה