כאן נמחקה הודעה

לנושנוש

New member
כי את אישה הכי קרובה עליה.....

שהיא רואה מול עיניה כל יום.........שהיא רואה שיש לדברים שלה השפעה עליך....... כן יש אפשרות שהיא מקנה ביגלל שהיא חושבת שחייה לא ממש מוצלחים/ פורחים גם אם היא לא מודה בכך.... בת כמה היא? מה זה זיקנה מתקרבת? בת72? יש גם אפשרות שהיא מנסה בדרכה המעוותת להגן עליך מפגיעה שמה תסחפי בהצלחותיך ותפגעי (בהנחה שהצלחה לא תביא לך מה שציפית באותו מצב). בכללי זה מצב חולני שעלול להביא לפגיעה מתמשכת ביטחון העצמי שלך ומומלץ ליתפוס מרחק מה. מרחק רגשי אולי אפילו פיזי ולהוסיף ולומר לה "אני מתרחקת מכיוון שאת נוהגת ככה וככה וזה פוגעה בי. שפרי את דריך ואני אשמח להתקרב בחזרה..." זה מה שאני יכולה לחשוב עליו כרגע.

הקנאה בך זה בגלל שאת

עושה דברים שהיא היתה רוצה לעשות בגילה ולא מעיזה...... את יכולה להגיד לה שלא מעניין אותך ההערות שלה, לראות מה תהיה התגובה ואז לפעול או לחלופין להוציא אותה רק את והיא לבית קפה ולנסות לשבת ולדבר ולהבין מאיפה נובעות ההערות האלה. בהצלחה !

אנילה1

New member
מזמן לא ביקרתי. אבל הנה אני כאן לענות למירב

מירב יקירתי. אכן כן, יש אמהות שמקנאות בבנות שלהן (וגם ההיפך) מכל מיני סיבות. אני חוששת שאמך תמיד קנאה בך, אולי היית הבת המועדפת על אביך. יש לי חברה שבעלה היה יותר קרוב לביתו הבכורה מאשר אל חברתי-אשתו. וזה גרם להמון קנאה אצל חברתי שידעה להכניס לבת שלה. הבת מצידה אמרה לי שהיא שונאת את אמה. האבא כבר מזמן הלך לעולמו אבל היחסים לא השתנו למרות הכל. מזל שיש לה בת צעירה יותר שאוהבת אותה. אחרת חברתי הייתה אומללה. עוד סיבה שהאם מקנאה בבת היא עניין של הגיל, כמו שאמרת היא אולי מקנאה בנעורים שלך. זיקנה זה לא דבר כייפי. זה בגלל תחושה של בגידת הגוף. יש עוד סיבה "לירידות" על הבת בעיקר בדברים טובים. יש נשים שמאמינות בעין הרע. לכן כל דבר טוב הן נוטות להפוך אותו לרע, ומספרות לכל העולם על הדברים הרעים, בכדי שעין הרע לא יתעורר. ויש נשים שמאמינות שאין צורך להדגיש דברים טובים כי אין מה לשפר בהם. השיפור צריך לבוא מדברים רעים ואז מדגישים רק את הרע ולא מפרגנים לטוב. שתי הדוגמאות האלה הם עניין של תרבות ופחות ענייני אישיות. אם מדגישים רק את הטוב ולא אומרים כלום על הרע, אז גדלים ילדים נסיכיים ומפונקים שחושבים שכל העולם אוהב אותם, וכאשר זה לר קורה הם נשברים, יש להם מעט כישורים להלחם בחיים כשהן גדלים. וגם זה לא טוב. ילדים כאלה ממשיכים לסחוט מהוריהם כל מיני הטבות כמו שהיו רגילים לקבל כשהיו קטנים. בקיצור, כל מה שאמא תעשה יכול להתפרש כלא טוב. ואז הבת מרגישה שיש לה אמא רעה. אבל אם לוקחים את הדברים "הרעים" בפרופורציה, כמו שאדם בוגר אמור להתייחס לזה. אזי מרגישים יותר טוב. מביניםוסולחים ולא מתייחסים. הקלישאה היא שאף אחד לא מושלם...כמה שזה נכון וכדאי לסלוח על פאקים של הורים בכדי שזה לא יציק לנו (לא להם). יש לי בעל שאוהב לפעמים לרדת עלי. כי זה מהבית שלו. אז התשובה שלי לכל הירידות, היא זאת: "תודה, גם אני אוהבת אותך." נכון שאין לזה קשר, אבל זה מצחיק וכך הקרח נשבר. יום טוב

לנושנוש

New member
תגידי בבקשה...מה הקשר בין

להדגיש את הדברים הטובים אצל הילדים שלך לבין זה לתת להם כל דבר שמבקשים ממך בתור הורה בין אם מגיע ובין אם לא (למשל ילד שלא תורם כלום בבית). כן כשנוהגים ככה הם ירצו "הספקה" גם עד גיל 50 כי הם רגילים רק לקבל מההורים. אין קשר בין הדברים.

אנילה1

New member
גם אני חשבתי כך כשהם היו קטנים

היום שהם גדולים יש להם קשיים להסתדר בחיים, הם נלחצים מכל דבר והם נורא נודניקים. אבל מכיוון שלא הייתי בטוחה כי חשבתי שזה רק אצל הילדים שלי, אז בדקתי את החברות שלי. וגם אצלן זה כך. (אני לא הייתי כך עם הורי) ואז שמעתי בחדשות לפני שבועיים בערך שעשו מחקר על ילדים בוגרים שההורים נתנו להם רק חיזוקים חיוביים, והגיעו בדיוק לאותן המסקנות שלי. לא טוב רק לתת רק חיזוקים חיוביים כל הזמן, ולא טוב לגונן על ילדים יותר מידי. הם גדלים להיות ילדים מפונקים וחרדתיים, שדי תלויים על הוריהם.

יש אמהות מקנאות. דודה שלי קנאה בבת שלה

כשראתה כמה היא יפה ומחוזרת על ידי בני המין השני. דודתי היתה בת 40 וקצת אז ומייד פצחה בסידרת ניתוחים פלאסטיים , צביעת שיער וניסיון להשיב לעצמה את נעוריה. (התוצאות לא אחרו לבוא כולל גירושין מבעלה כי זה בר העביר אותה על דעתה האובססיה הזו לחזור לנעורים....) בת דודה שלי סבלה מזה מאוד.

dify

New member
הורים הם בני אדם

רגילים, בדיוק כמו השכנים שלך, חבריך לעבודה ואנשים בתור בקופ"ח. הם מקנאים, כועסים וניפגעים בדיוק כמו כולם. להורים שונים יש אינטליגנציה ריגשית שונה, ובהתאם לזה יכולת ההתמודדות שלהם עם החיים ועם התפקיד ההורי בפרט. אני לא אומרת את זה כדי להצדיק אותה, זה לא מצדיק בעיני התנהגות כזו, אלא כדי שתביני שזה שהיא "אמא" לא אומר שיש לה אישיות מיוחדת, טובה יותר, רגישה יותר. לא. היא בת אדם, על כל החסרונות והיתרונות האנושיים. וכשאת פוגשת לפעמים ברחוב איזה אידיוט המוני שמדבר שטויות, אז תדעי לך שיש סיכוי סביר שיש לו בבית ילד קטן שתולה בו המון ציפיות. תתייחסי אליה כמו לכל בן אדם אחר שאת מכירה שהיה מתנהג כך אליך. כך אני הייתי נוהגת.

למעלה